Lamsrack sousvide

Recept Afdrukken

Ingrediënten

pax

Instructies

Voorbereiding
  1. Snijd de lamsracks los van het stuk. Als je de racks direct gebruikt: vacumeer de racks zonder bewerking en zonder te kruiden. Als je de racks wilt invriezen na het garen: weeg 9 g zout en 1 g suiker per kg af en strooi dit op de lamsracks. Laat 14 minuten staan en dep dan droog met papier. Vacumeer vervolgens. Gaar de lamsracks op 55°C voor 1 uur. Snel afkoelen in ijswater en vervolgens invriezen wanneer je het vlees langer wilt bewaren.
Garen
  1. Als je hebt ingevroren: Laat een dag ontdooien in de koelkast. Weer opwarmen op 55°C voor 1 uur. Als je het vlees meteen na het garen gaat gebruiken kun je meteen verder gaan met het maken van een mooie korst. Kleur aanbrengen met de brander. Kruiden met zout. peper en bijv rozemarijn. In racks snijden en opdienen.
Bron:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *