Poulet au mangue, Réunion.

Kip met mango

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Snijd de kip in 8 stukken. Snipper de rode ui. Bak de kip op hoog vuur in de olie rondom bruin. Doe aan het eind van het bakken de rode ui aan de zijkant in de pan en laat ook bruin bakken.
  2. Gebruik een vijzel om de knoflook-, gember en chilipeper tot een puree te stampen en doe die in de pan. Bestrooi de stukken kipGebruik een vijzel om de knoflook-, gember en chilipeper tot een puree te stampen en doe die in de pan. Bestrooi de stukken kip rondom met zout en peper en flink wat geraspte nootmuskaat. Strooi de kruidnagel over de ui.
  3. Doe de tomaten in de pan en roer goed door. Druk de stukken tomaat rond de kip op de bodem van de pan. Dekt de pan af, zet het vuurlaag en laat alles sudderen. Doe de tomaten in de pan en roer goed door. Druk de tomaat rond de kip op de bodem van de pan. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat alles ongeveer een half uur pruttelen. Controleer regelmatig of de kip niet aanbrandt. Keer de kip tussendoor een paar keer.
  4. Doe de geschilde mango in grote stukken gesneden in de pan. Roer hem voorzichtig door de saus een schep hier en daar wat saus over de kip. Doe de deksel op de pan en stoof ongeveer 15 minuten op laag vuur. De kip moet donker bruin worden en de mango heel zacht Doe de deksel op de pan en stoof ongeveer 15 minuten op laag vuur. De kip moet donkerbruin worden en de mango heel zacht. Voeg zo nodig wat water toe om te voorkomen dat er iets aanbakt. Bestrooi met de koriander en haal de pan van het vuur. Laat ongeveer 10 minuten staan voor je hem serveert.
Bron:
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *