Kabeljauw met spinazie en mousselinesaus

Recept Afdrukken

Ingredients

pax

Instructions

Kabeljauw
  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Wentel de vis in grof zout. Spoel de vis na 8 minuten af onder koud, stromend water. Dep droog met een schone handdoek. Zet een vuurvaste pan op het vuur met de boter en olijfolie. Kleur de vis op de velkant. Kruid met peper en een weinig zout. Draai de vis om, voeg boter toe en gaar nog ongeveer 5 minuten in de oven op 140 °C. Arroseer de vis in de oven met de gesmolten boter. Haal het vel van de vis en breng op smaak met wat fleur de sel.
Bladerdeegkoekjes
  1. Rol het bladerdeeg uit op het werkblad. Neem een dresseerring en steek 16 maantjes uit. Leg ze op bakpapier op een bakplaat. Bestrijk ze met de eidooier. Bak ze in de oven op 190 °C gedurende ongeveer 19 minuten tot ze mooi bruin zijn.
Spinazie
  1. Zet een pan op het vuur en laat de boter smelten. Snijd de sjalot en de knoflook fijn. Stoof de sjalot en knoflook glazig. Voeg de gewassen en gedroogde spinazie toe. Roer om en breng op smaak met peper en zout.
Mousselinesaus
  1. Klop de eidooiers samen met het water op een laag vuurtje tot een gladde saus. Zodra de eidooiers dreigen te stollen, neem je de pan van het vuur. Roer de klontjes koude boter voorzichtig onder de saus tot ze helemaal gesmolten zijn. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Klop de room half op en voeg toe aan de saus.
Bron:Peter Goossens
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *