Geroosterde sjalotjes met zwarte olijven en salie

Gang Bijgerecht
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 4 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 tl Basterdsuiker
  • 500 g Sjalotje
  • 6 stuks Sinaasappel
  • 200 g Olijven, zwart
  • 2 el Salie
  • Peper
  • 5 takje Dille

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 250 graden. Mix in een grote kom een eetlepel olijfolie, de azijn, wat zout en de suiker en schep hier de sjalotjes door. Spreid de sjalotjes uit op een groot bakblik en rooster ze 20 tot 25 minuten in de oven. Houd ze goed in de gaten en keer ze elke 5 minuten door het bakblik te schudden. Houd 1 sinaasappel apart en snijd de overgebleven sinaasappels doormidden. Schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in gelijkvormige stukjes. Vang het sap op en pers de extra sinaasappel uit. Marineer de olijven in dit sap met wat zout, zwarte peper en drie eetlepels olijfolie. Laat de sjalotjes goed afkoelen en meng ze daarna met de olijven en de gesneden sinaasappel. Voeg wat extra zout toe. Vul de sinaasappelhelften hiermee en garneer met de dille en wat versgemalen zwarte peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept