Gazpacho

Koude tomatensoep
Gang Soepen
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg Tomaat rijpe, liefst overrijp
  • 1 stuks Paprika. groen schoongemaakt en grof gehakt
  • 2 teentje Knoflook fijngehakt
  • 2 sneetje Brood oud brood. zonder korst
  • 4 el Olijfolie
  • 4 el Sherryazijn
  • 1,5 dl Tomatensap
  • 3 dl Ijswater
  • 1 snufje Peper

garnering

  • 2 el Olijfolie
  • 2 sneetje Brood
  • 1 stuks Komkommer
  • 1 stuks Ui
  • 1 stuks Paprika. groen
  • 1 stuks Paprika, rood
  • 2 stuks Eieren

Instructies
 

  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder steelaanzet en zaadjes en bewaar het sap. Doe de paprika in een keukenmachine en pureer enkele seconden. Voeg tomaten, opgevangen sap, knoflook, brood, olie en azijn toe en pureer. Voeg het tomatensap toe en meng tot een glad geheel. Voeg peper en zout toe en doe de soep over in een grote kom. Dek deze af met folie en koel miinstens 10 uur. Voor de garnering: verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes brood 4-5 min. Tot ze goeudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en leg ze in een kommetje. Doe de rest van de garnering in afzonderlijke kommen. Vlak voor he tserveren: verdun de soep met ijskoud water tot deze dik maar niet te vast is. Roer er naar wens wat ijsklontjes door, schep de soep in kommen en geef er garnering bij. Paprika in blokjes, ui fijnghakt, eieren hardgekookt en gehakt, komkommer geschild en in blokjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept