Garnalenkroketten

Gang Aperatief
Keuken Hollands
Porties 15 stuks

Ingrediënten
  

Garnalenbouillon

  • 1 stuks Sjalot
  • 10 gram Boter
  • 300 gram water
  • 1 kg ongepelde Hollandse garnalen

Roux

  • 80 gram roomboter
  • 100 gram Bloem
  • 250 gram Melk
  • 250 gram garnalenbouillon uit de ingrediënten hierboven
  • 6 gram Gelatine geweekt in koud water
  • 2 stuks eidooiers
  • 50 gram Slagroom
  • witte peper
  • Zout
  • Cayennepeper
  • Paar druppels Tabasco
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie

Paneren

  • Paneermeel grof
  • Paneermeel fijn
  • 5 stuks eiwitten
  • 10 gram Bloem
  • Zonnebloemolie om te frituren

Instructies
 

Garnalenbouillon

  • Pel de garnalen (er blijft per kg ongeveer 300 gram over) en bewaar de doppen. Fruit het sjalotje in een beetje boter. Roer de garnalendoppen erdoor en voeg het water toe. Breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur een laat afkoelen. Giet de bouillon door een zeef, vang het vocht op (gooi de garnalendoppen weg). Er is nu 5/6 deel bouillon over; laat afkoelen.

Roux

  • Smelt voor de roux de boter in een pan met dikke bodem. Laat de boter bruisen, maar voorkom dat hij bruin wordt. Roer met een garde de bloem erdoor. Laat 1 à 2 minuten doorgaren tot het goudgelig van kleur is en de massa loslaat van de pan. Giet geleidelijk de bouillon en de melk bij de roux, steeds wat toevoegend als de vorige hoeveelheid is opgenomen. Blijf roeren.
  • Laat de ragout al roerend even doorkoken tot de bloem gaar is. Proef, en haal de pan van het vuur als de ragout glanst en niet meer melig smaakt. Roer de uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor.
  • Klop de eidooiers los met de room en roer dit mengsel door de ragout. Breng die op smaak met peper, zout, cayennepeper en een paar druppels tabasco. Roer de gepelde garnalen door de ragout en tot slot de gehakte bladpeterselie. Laat de ragout een nacht afgedekt in de koelkast staan.

Paneren

  • Schep met een ijsbolletjestang bollen ragout van ongeveer 60 gram. Rol deze op de werkbank door het fijne paneermeel tot een kroketje. Klop de eiwitten los en roer de bloem erdoor. Haal de kroketten door het eiwit, en rol ze daarna door het grove paneermeel. Frituur de kroketten 3 minuten in olie van 180 graden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept