Garnalen curry

Gang Bijgerecht
Keuken Sri Lanka
Porties 3 Personen

Ingrediënten
  

  • 1 Stuks Ui
  • 5 Teentjes Knoflook
  • 1 Stukje Tamarinde
  • 1 Stuks Limoen
  • 2 Stuks Kruidnagel
  • 2 Peulen Kardemon
  • 1 Plakje Gember
  • 0,5 Blikje Kokosmelk
  • 0,5 Blikje water
  • 500 g Garnalen verse, niet gekookt
  • 100 g currypasta
  • 5 draadjes Saffraan

Instructies
 

  • Garnalen pellen en darm verwijderen
  • Marineren in curry pasta en zout en limoensap en minstens 20 minuten laten staan.
  • Ui en knoflook en gember bakken in de olie
  • Kokosmelk en water erbij doen
  • Saffraan, Tamarinde, kruidnagel, kardemon toevoegen en roeren tot het kookt.
  • Dan de garnalen erbij doen en 3 minuten koken en roeren.
  • Dan limoensap en limoenschil en tomaat erbij doen en even 10 minuten laten staan. De smaak wordt er dieper door.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept