Citroentaart Mougins

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 1 taart 22 cm

Ingrediënten
  

Deeg

  • 200 g Bloem
  • 80 g Boter koud, in blokjes gesneden
  • 80 g Suiker
  • 1 stuks Eidooier
  • 3-4 el water koud
  • 1 mespunt Zout

Vulling

  • 4 stuks Eieren
  • 150 g Suiker
  • 1 stuks Citroenzestes
  • 65 g Boter gesmolten en afgekoeld
  • 1,5 dl Citroensap

Instructies
 

Bodem

  • Doe de bloem, het zout en de boter in een kom. Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot je kruimels hebt. Voeg de suiker toe en meng goed.
  • Roer de eidooier los met 1 eetlepel water en voeg toe aan het meel. Kneed losjes en snel tot een glad deeg. Voeg water toe als het te droog blijft. Wikkel het dan in plastic folie en leg minstens een half uur koel weg.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet een taart- of springvorm met een diameter van 22 cm in met boter. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 28 cm. Hiermee moet je de bodem en zijkanten kunnen bekleden. Gebruik de deegroller om het deeg op te rollen en in de vorm te laten zakken. Snijd met een mesje de rand op 3,5 cm af en druk het deeg stevig tegen de vorm, zodat het blijft plakken. Prik de bodem in met een vork en bedek het deeg met bakpapier. Vul de vorm met bakbonen. Zet de vorm dan weer in de koeling tot de oven op temperatuur is.
  • Bak de bodem blind tot de randen stevig zijn, dit duurt ongeveer 15 minuten. Verwijder bakpapier en bonen en bak de bodem nog ongeveer 10 minuten, tot hij lichtbruin is. Haal de bodem uit de oven en verlaag de temperatuur tot 160ºC.

Vulling

  • Klop de eieren en suiker in een grote kom tot een dik, lichtgekleurd geheel. Roer de citroenrasp erdoor en vervolgens de gesmolten boter. Klop het citroensap erdoor. Giet de vulling in de deegbodem.
  • Bak de taart ongeveer 20 minuten, tot de vulling aan de randen bruin begint te kleuren, maar in het midden nog net niet helemaal stevig is. Draai de vorm tijdens het bakken een paar maal, want een oven is nooit overal gelijkmatig heet.
  • Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Je kunt hem nog met plakken citroen en/of poedersuiker garneren. Je kunt hem ook met meringue bedekken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept