Chorophyl

Gang Sauzen
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 200 g Spinazie
  • 10 g Kervel
  • 20 g Peterselie
  • 10 g Dragon
  • 10 g Bieslook
  • 10 g Sjalotje

Instructies
 

  • Was en droog de groente en kruiden. Doe ze in een blender of keukenmachine. Voeg de sjalot toe en het water. Draai 1 minuut op lage snelheid en dan 4 minuten op hoge snelheid. Leg een stuk kaasdoek losjes over de rand van een pan en zet het met een elastiek vast. Giet de kruidenpuree erin en laat hem langzaam uitlekken. Neem na 10 minuten de randen van de doek bij elkaar en knijp zoveel mogelijk vocht uit de puree. Gooi het restant in de doek weg en spoel de doek in koud water. Verwarm de groen vloeistof zachtjes in een pan en roer met een houten lepel. Neem zodra de vloeistof beweegt de pan van het vuur. Leg het kaasdoek losjes op ene schaal en zet het met een elastiek vast. Schep de vloeistof voorzichtig in het doek en laat 20 minuten uitlekken. Schraap met een spatel de zachte groene kleurstof van het doek en doe hem in een schaaltje. Hij blijft enkele dagen goed in de koelkast onder een laagje olie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept