Chocolade-notenkoepel

Recept Afdrukken

Ingredients

Instructions

Deeg
  1. Voor het pistache-dacquoisedeeg eiwitten tot stijve pieken kloppen en de gezeefde amandelen, tafelsuiker en poedersuiker erdoor spatelen. De pistachepasta met wat eiwitmengsel zachtmaken en door de rest spatelelen. Op een met bakpapier beklede bakplaat op 180 graden 15 minuten bakken.
Pistachecreme
  1. Voor de pistachepasta de pistachenoten met 1 el. Zonnebloemolie pureren. De slagroom met de melk verwarmen. De pistachepasta toevoegen. De eidooiers met de suiker schuimig kloppen en de warme melk en room erbij gieten. Boven een fijne zeef in een bakvormgieten. In de oven op 100 graden 30 minuten bakken. Laten afkoelen.
Chocoladeglazuur
  1. Bolvorm licht insmeren met gesmolten boter en bestuivven met poedersuiker om het lossen te vergemakkelijken. De slagroom met de suiker verwarmen en op de fijngehakte chocolade gieten. De boter erdoor roeren tot alle chocolade is gesmolten en het glazuur glad is. In een bolvorm van 16 cm doorsnede gieten en de vorm draaien tot hij gelijkmatig is bedekt. Overtollig glazuur eruit laten lopen en de vorm opnieuw bedekken tot er een dikke laag chocoladeglazuur op zit. Hard laten worden.
Chocolademousse
  1. De suikersiroop maken van 40 g suiker en 40 ml water. Tot 120 graden verwarmen. Intussen de eierdooiers dik en wit kloppen tot ze verdrievoudigd zijn in volume. E hete suikersiroop al kloppend toevoegen en blijven kloppen tot het mengsel koud is. De chocolade smelten, tot 35 graden verwarmen en aan het mengsel toevoegen. Erdoor spatelen en dan de stijfgeklopte slagroom er ook snel door spatelen. Na het afkoelen een spuitzak vullen en van de mousse een spiraal van de bodem naar de rand van de vorm spuiten. Met de bolle kant van een lepel gladstrijken. De Griotte kersen afgieten en het sap bewaren.Enkele kersen in de mousee drukken.
Afmaken
  1. Een laag pristachecreme in de vorm scheppen, een laag chocolademousse erop spuiten en er opnieuw enkele kersen indrukken. Een ronde deegplak snijeden die iets kleiner is dan de doorsnede van de vorm, deze met het sap van de kersen besprenkelen en op de laatste mousselaag leggen. Zachtjes aandrukken. De taart in de diepvries zetten tot hij stevig is. Het dessert op een taartrooster storten. Het chocoladeglazuur over het gebak gieten en koud wegzetten.
Witte chocoladegarnering
  1. De witte chocolade smelten, tempereren tot 29 graden. Over een kunststof bakmatje uitgieten.. Nog een bakmatje erop leggen en in de juiste vorm buigen. Invriezen tot de chocolade stijf is. Hete bakmatje verwijderen in de witte chocoladegarneringen rind de bol vastplakken met wat gesmolten witte chocolade.
Bron:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *