Cassoulet

Gang Hoofdgerecht vlees
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Eendenbout geconfijt
  • 0,5 l Eendenvet
  • 450 g witte kidneybonen
  • 60 g Zwoerd
  • 300 g varkensbuikspek
  • 1 stuks Ui
  • 20 g Knoflook
  • 4 stuks verse worst saucisse de Toulouse
  • 100 g Broodkruim
  • 1 stuks varkenspoot of knie

Instructies
 

  • Week een dag van tevoren de bonen in ruim water.
  • Kook dan de bonen ruim een half uur. Schuim steeds af.
  • Zet de zwoerd met de varkenspoot op in 3 liter water, met de tijm, laurier en de met de kruidnagels bestoken hele ui en trek er op heel zacht vuur in een uur of 3 bouillon van. Breng goed op smaak met zout.
  • Snijd de zwoerd in vierkante blokjes van 2,5 x 2,5 cm. Snijd de varkensbuik in stukken van ongeveer 4 cm. Snipper de ui en de knoflook. Doe wat eendenvet in de pan en fruit de ui en de knoflook hierin.
  • Bak de worstjes in wat eendenvet bruin.
  • Bak het varkensvlees kort aan in het hete eendenvet, tot ze mooi bruin ziet. Zet dan meteen weg in een kom.
  • Verwarm de oven tot 225ºC (hete lucht) of 250ºC (convectie) Verdeel alle vlees, behalve de gekonfijte eendenbouten en de worst, uien en knoflook, de zwoerd uit de bouillon en uitgelekte bonen over een grote aardewerken ovenschaal of braadslee en doe er zoveel bouillon bij dat het goed onderstaat. Bestrooi eventueel met wat broodkruim. Zodra het vocht begint te bubbelen verlaag je de temperatuur naar 160ºC (hete lucht) of 180ºC (convectie). Laat 2 uur in de oven garen. Vul aan met bouillon als het te droog wordt.
  • Telkens wanneer er een korst verschijnt, neem je de schaal uit de oven, snijdt hem los van de rand en je bevochtigt de korst door de schaal al draaiend te bewegen.
  • Voeg 3 kwartier voor het einde van de baktijd de gekonfijte eendenpoten en de worstjes toe. Leg ze op de bodem van de schaal en bedek met de bonen.
  • Serveer heet en zet de aardewerken schaal op tafel.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept