Cannoli met ricotta

Gang Patisserie
Keuken Italiaans
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

DEEG

  • 150 g Bloem
  • 2 tl Cacaopoeder
  • 1 tl Oploskoffie
  • 1 el Suiker
  • 20 g koude ongezouten boter in blokjes
  • 1 tl droge marsala
  • 3 el droge witte wiin
  • 1 Ei losgeklopt
  • Olie om te frituren

VULLING

  • 300 g Ricotta
  • 150 g Suiker
  • 0,25 tl Vanille extract
  • 0,5 tl Citroenrasp
  • 1 el Sukade fijngehakt
  • 6 stuks bigarreaus gekonfijte kersen, in stukjes
  • 15 g pure chocolade geraspt
  • Poedersuiker

Instructies
 

Deeg

  • Meng voor het deeg de bloem, suiker, koffie en de cacaopoeder in een kom. Werk de boter erdoorheen en vervolgens de wijn en de marsala, en meng alles tot je een los, samenhangend deeg hebt. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het luchtig; voeg eventueel meer bloem toe. Zet het deeg gewikkeld in plasticfolie circa 30 minuten op een koele plaats.
  • Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 32 x 24 cm. Snijd de randjes weg en snijd het vervolgens in 12 vierkantjes van 8 x 8 cm. Vet zogenoemde cannoli-buisjes licht met olie in. Vouw om elk cannoli-buisje diagonaal een vierkantje deeg en plak het vast met losgeklopt ei. Druk de randen stevig aan.
  • Verhit de olie in een frituurpan tot circa 180°C, of zo heet is dat in circa 15 seconden een stukje deeg krokant en goudbruin is. Als er rook van de olie afkomt, is hij te heet. Doe de cannoli erin, een paar tegelijk, en frituur ze tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze er met een tang uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat de buisjes er zo gauw ze genoeg zijn afgekoeld, uitglijden en laat de cannoli op een rooster afkoelen.

Vulling

  • Prak voor de vulling de ricotta fijn met een vork. Meng de suiker en het vanille-extract erdoor en vervolgens de citroenrasp, de sukade, de bigar­reaus en de geraspte chocolade. Vul de cannoli met een lepel of met een spuitzak. Leg ze op een schaal en bestuif ze met poedersuiker. De cannoli mogen niet te lang blijven liggen als ze eenmaal gevuld zijn, want dan worden ze zacht.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept