Funghi trifolati

Gesauteerde paddenstoelen met knoflook en peterselie

Recept Afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  1. Fruit de knoflook in de olijfolie in een grote koekenpan tot hij begint te kleuren. Doe er dan de paddenstoelen bij, alleen de bodem bedekken zodat alle paddenstoelen in aanraking met de bodem van de pan komen en niet bovenop elkaar liggen. Bak ze op hoog vuur tot ze licht gekleurd zijn.
  2. Haal ze uit de pan en voeg een nieuwe lading toe, eventueel nog wat olijfolie erbij doen. Herhaal dit proces tot alle paddenstoelen zijn gebakken.
  3. Doe alle paddenstoelen terug in de pan op hoog vuur en blus af met de witte wijn. Laat even inkoken, zet het vuur uit en meng er de peterselie door. Breng op smaak met zout en peper.
Bron:Toscanini

Taartje van tomaat en paprika met basilicum

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Dompel de tomaten 10 seconden in een pan met kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Pel ze. Snijd ze in partjes en verwijder de zaadjes. Met een uitsteekring met een diameter van 2,5 cm snijd je rondjes. Snijd de resterende tomaten fijn en leg ze weg.
  2. Was de paprika's, verwijder voorzichtig de zaadjes en witte delen. Snijd ze in 3-en in de lengte. Met dezelfde uitsteekring als voor de tomaten snijd je ze in plakjes. Dompel ze gedurende 10 seconden onder in een pot kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Laat ze goed leeglopen. Verwijder de velletjes van de rondjes. Zet ze weg.
  3. Pel en snipper de ui. Doe het in een pan met 25 g boter en 1/2 dl olijfolie. Zet op middelhoog vuur, zout licht en laat zweten zonder te verkleuren. Voeg de teentjes knoflook, het bouquet garni, de resterende fijngesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met extra zout, peper en evt. suiker. Kook op middelhoog vuur en laat al het vocht verdampen. Verwijder vervolgens de teentjes knoflook, het bouquet garni en zet apart.
  4. Knip rondjes bakpapier van ongeveer 13 cm.
  5. Snijd 5 rondjes van 13 cm per vel filodeeg. Leg op een bakplaat een schijfje deeg. Bestrijk met een kwastje het oppervlak met een dun laagje boter. Dek af met een tweede plak en doe dit tot aan het vijfde. Beboter deze laatste niet. Bewaar in de koelkast.
  6. Smelt de resterende boter en dompel hierin de plakjes tomaat en paprika. Leg de plakjes tomaat en paprika in een cirkel en overlappend op de 4 rondjes papier. Wissel 2 tomatenplakjes af ​​met 1 plakje paprika. Bewaar in de koelkast om de boter te laten opstijven en daardoor de tomaat en paprika vast te laten plakken aan het bakpapier.
  7. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet het bord met de schijven in de oven en bak 10 minuten om een ​​licht bruine kleur te krijgen.
  8. Verhit de fijngesneden tomaat zachtjes, breng op smaak met zout en peper en voeg de fijngehakte basilicum toe.
  9. Verdeel de tomaten over de deegrondjes. Egaliseer met de achterkant van een lepel of met een spatel.
  10. Keer het bakpapier met de tomaat en paprika om en leg op het deeg.
  11. Bak gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven op 200 ° C.
  12. Verwijder het papier na het bakken. Breng op smaak met peper, zout, tijm en een scheutje olijfolie.
  13. Dien de taartjes afzonderlijk op op warme borden. Garneer met een klein blaadje basilicum.
  14. wijn: een châteauneuf-du-pape met zachte zonnige accenten.
Bron:

Geroerbakte shiitakes

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Verhit de olie in een wok op matig vuur en roerbak de knoflook 1 minuut, of tot hij flink geurt. Doe er de paddenstoelen bij en roerbak ze 2 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de rest van de ingrediénten toe, roerbak ze nog 1 minuut en ga aan tafel.
Bron:

Geroosterde jumbo zoetwatergarnalen

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Stook om te beginnen je barbecue op tot de kooltjes witheet zijn, of verhit je gasbarbecue tot 200°C. Rooster de garnalen 3-4 minuten aan elke kant op lage temperatuur tot ze roze en gaar zijn. Serveer ze met de dipsaus voor zeebanket.
Bron:

Geroosterde inktvis

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Stook om te beginnen de barbecue op tot de kooltjes witheet zijn, of verhit je gasbarbecue tot 200°C. Je kunt eventueel ook een elektrische grill op de hoogste stand aanzetten. Kerf het lijf van de inktvis 3-4 keer overdwars in, maar pas wel op dat je er niet helemaal doorheen gaat. Rooster de inktvis 6-7 minuten aan elke kant op hoog vuur tot hij gaar is. Als je een elektrische grill gebruikt moet je het rooster op ongeveer 10 cm van het element zetten, en de inktvis 6-7 minuten aan elke kant grillen tot hij gaar is. Haal hem van de barbecue of uit de grill, snijd hem in kleine ringen en serveer ze met dipsaus voor zeebanket.
Bron:

Zoete chilidipsaus

Recept Afdrukken

Ingrediënten

ml

Instructies

  1. Roer de azijn, suiker, zout, rode peper en 4 eetlepels water in een pan door elkaar breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Draai het vuur laag en laat het mengsel nog 3-5 minuten pruttelen tot het een stroperige consistentie heeft. Zet de pan van het vuur en laat afkoelen Garneer de dipsaus eventueel met wat pinda's en zet hem meteen op tafel. Eventueel kun je de saus ook tot 1 cm onder de rand in een gesteriliseerde pot scheppen, af laten koelen, er de deksel op draaien en hem maximaal 1 week in de koelkast bewaren.
Bron:

Saam-gier

Recept Afdrukken

Ingrediënten

eetlepels

Instructies

  1. Stamp de korianderwortel in een vijzel. Doe er de knoflook bij en stamp er een grove pasta van. Voeg de peperkorrels bij en blijf stampen tot je een fijne pasta hebt. Gebruik meteen.
Bron:

Eieren in tamarindesaus

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Verhit de olie in een wok op matig-laag vuur en bak de sjalotjes in 8-10 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en zet ze opzij.
  2. Bak de eieren 6-8 minuten in dezelfde wok op matig vuur tot ze rondom gelijkmatig goudbruin zijn. Schep ze uit de wok en zet ze opzij. Laat 1 eetlepel olie in de wok zitten.
  3. Roer de tamarinde, suiker, vissaus en ongeveer 4 eetlepels water in de wok door elkaar tot de suiker opgelost is, en laat het mengsel 5 minuten koken tot het stroperig begint te worden. Zet de pan van het vuur.
  4. Snijd de eieren in de lengte doormidden. Leg ze met de dooier naar boven op een schaal, sprenkel er de saus over en bestrooi ze met de krokante sjalotjes, pepertjes en koriander. Serveer met gekookte jasmijnrijst.
Bron:

Rode currypasta

Recept Afdrukken

Ingrediënten

ml

Instructies

  1. Week de beide soorten gedroogde peper 15 minuten in water tot ze verzadigd zijn, laat ze uitlekken en zet opzij.
  2. Rooster de koriander en komijn ongeveer 1 minuut in een kleine droge pan op matig vuur tot ze flink geuren en licht geroosterd zijn.
  3. Doe ze in een vijzel, voeg de peperkorrels toe en stamp ze tot fijn poeder. Doe het mengsel in een schaaltje en zet opzij.
  4. Stamp de beide soorten pepers met het zout fijn in de vijzel. Voeg geleidelijk aan de galanga, korianderwortel, kafferlimoenschil, knoflook, sjalotje en het citroengras toe, en stamp er een glad mengsel van. Voeg de garnalenpasta en het specerijenmengsel toe, en blijf stampen tot je een glad, homogeen mengsel hebt. Gebruik de pasta meteen.
  5. In een gesteriliseerde pot kun je met 3 weken in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook!
Bron:

Groene currypasta

Recept Afdrukken

Ingrediënten

ml

Instructies

  1. Rooster de koriander en komijn ongeveer 1 minuut in een kleine droge pan op matig vuur tot ze flink geuren en licht geroosterd zijn.
  2. Doe ze in een vijzel, voeg de peperkorrels toe en stamp ze tot fijn poeder. Doe het mengsel in een schaaltje en zet opzij.
  3. Stamp de beide soorten pepers met het zout fijn in de vijzel. Voeg geleidelijk aan de galanga, korianderwortel, kafferlimoenschil, knoflook, sjalotje en het citroengras toe, en stamp er een glad mengsel van. Voeg de garnalenpasta en het specerijenmengsel toe, en blijf stampen tot je een glad, homogeen mengsel hebt. Gebruik de pasta meteen.
  4. In een gesteriliseerde pot kun je met 3 weken in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook!
Bron: