Susciello

Gebakken worstjes in tomatensaus

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg als de olie heet is, de pancetta toe en bak ongeveer 10 minuten tot het vet gesmolten is. Voeg dan de verse worst en soppressata toe en bak een minuut of 5. Breek de worst al roerende. Doe dan de tomaten erbij, wat zout en laat het een kwartiertje sudderen. De saus moet ingedikt worden. Als de saus te dik is, voeg je er wat water aan toe.
  2. Breek de eieren en laat ze in de saus glijden. Verhit tot de eieren gestold zijn en de eigelen nog vloeibaar. Dien dan meteen op.
Bron:

Zuurkool

Recept Afdrukken

Ingrediënten

kg

Instructies

  1. Verwijder de buitenste bruine of vieze bladeren van de kool, bewaar 1 schoon blad apart. Snijd de kool doormidden en verwijder de harde kern
  2. Snijd de kool zeer fijn met de zuurkool schaaf of de keukenmachine
  3. Weeg de gesneden kool en weeg 2,25% zout af. Dat is dus 22,5 gram zout per kilogram kool.
  4. Meng het zout door de kool en ‘mishandel’ de kool door deze flink te stompen, slaan en knijpen. Doe dit tot de kool glazig wordt en veel vocht loslaat. Laat de kool een paar minuten staan en herhaal dit proces een aantal keer.
  5. Meng de kool met de kruiden.
  6. Doe de kool in de zuurkool pot of weckpot en druk stevig aan. De kool moet helemaal onder staan. Voeg eventueel 2,5% pekelwater toe als de kool onvoldoende onderstaat.
  7. Dek de kool af met het ongesneden koolblad en leg er iets zwaars op (in de zuurkoolpot zit een speciale steen). Sluit af en zet in het donker weg op kamertemperatuur (18 tot 21 graden).
  8. Controleer regelmatig of de zuurkool nog onder de pekel staat. Als er schimmel ontstaat veegt u die zo snel mogelijk weg
  9. Proef regelmatig. De zuurkool is klaar zodra hij lekker is, er geen gasopbouw meer plaatsvindt en er bij kamertemperatuur ongeveer 3 weken zijn verstreken.
  10. Zet in de koelkast om de fermentatie te stoppen
Bron:Wateetons

Ingemaakte rode kool

Recept Afdrukken

Ingrediënten

kg

Instructies

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool in 8 parten en laat de kern zitten. Doe de parten in een grote pan, voeg alle overige ingrediënten toe, behalve het mosterdzaad. Zorg dat alles onder water staat en doe een deksel op de pan. Breng aan de kook en laat circa 2 uur zachtjes pruttelen tot de kool beetgaar is. Doe de rodekool in een schone weckpot en voeg het mosterdzaad toe. Laat afkoelen en zet 2 dagen in de koelkast.
Bron:

Knolselderijgratin

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Schil de knolselderij en snijd in zeer dunne plakken op de snijmachine. Meng de overige ingrediënten met een staafmixer door elkaar en breng het hoog op smaak met zout en peper. Leg de plakken knolselderij een kwartier in het mengsel zodat ze al wat vocht op nemen. Smeer een passende braadslee in met een dun laagje olie en leg de knolselderijplakken er gelijkmatig in. Druk heel goed aan en zorg ervoor dat het net onder de room staat. Dek af met bakpapier, zet licht onder druk en bak voor 25 minuten af op 180°C. Haal het bakpapier en het gewicht er af en bak het nog 10 minuten op 180°C. Zet het 4 uur onder lichte druk weg, zodat je er daarna strakke banen van kunt snijden. Verwarm in de oven vlak voor het opdienen.
Bron:Gastronomix

Aardpeer gegaard in hooi

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Leg het grove zout in een bak, leg hier hooi op, vervolgens de aardperen en dek weer af met hooi. Dek de bak af met aluminiumfolie en plaats in een oven van 200°C. De tijdsduur hangt af van de grootte van de aardperen. Het duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Als ze mooi gegaard zijn haal je ze uit de bak en steek je de rookoven aan. Leg op het rookmot hooi en steek het aan, als het flink rookt plaats je de aardperen hierop en laat ze een half uur roken. Portioneer de topinamboer in de gewenste grootte en stoof op in de boter voor extra smaak.
Bron:Gastronomix

Geroosterde rode biet

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Was de bietjes maar schil ze niet. Zet in een pan met een laagje grof zeezout en dek volledig af met zeezout. Laat in ongeveer 1,5 uur garen in een oven van 150°C. Haal de bieten uit het zout, verwijder de schil en verwerk verder als gekookte bietjes. De smaak zal veel geconcentreerder zijn.
Bron:Gastronomix

Prei met vinaigrette en Bellota ham

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

    Croutons
    1. Verwarm de oven voor op 170 ° C.
    2. Snijd het brood in plakken en bestrijk met de knoflook. Snijd in kleine blokjes. Leg ze op een bord en zout ze en bestrijk met olijfolie en bak 6 minuten. Neem de uit oven, roer de croutons en bak nog 6 minuten. Laat staan ​​bij kamertemperatuur.
    Prei
    1. Was de prei grondig en snijd het groen af. Zet een pan water op met zout en voeg de prei ongeveer 5 minuten toe om te blancheren. Controleer de gaarheid met de punt van een mes. Dompel de prei in een bak met ijswater. Zodra ze zijn afgekoeld, laat u ze uitlekken en verwijdert u de buitenste schil. Droog met keukenpapier en bewaar in de koelkast gedurende 15 minuten.
    Vinaigrette
    1. Meng mosterd, zout, peper en azijn met een garde. Monteer met druivenpitolie.
    Serveren
    1. Leg 4 preien naast elkaar op een bord en voeg de vinaigrette toe. Plaats de ham in volume en bestrooi het geheel met croutons en rucola.
    Bron:

    Parmezaanse kaas koekjes

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    stuks

    Instructies

    1. Rasp de Parmezaanse kaas. Neem een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de dresseerringen op de bakplaat en strooi er een laagje parmezaan in. Bestrooi eventueel met enkele sesamzaadjes. Plaats de bakplaat gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal de plaat uit de oven en maak de koekjes voorzichtig los.
    Bron:

    Geroosterde aubergine met ansjovis en basilicum

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de aubergines in ronde plakken van 2 cm. Bestrooi ze met het zout en bestrijk ze met olijfolie. Leg ze dan op een bakplaat met bakpapier of gelpad en zet ze 35 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat daarna afkoelen
    2. Roer in een kommetje de ansjovis, azijn, knoflook en peper door elkaar. Giet er een paar eetlepels olijfolie bij en roer tot het een gebonden saus is.
    3. Scheur de basilicum in kleine stukjes en doe met de peterselie en aubergine in een grote kom. Hussel door elkaar. Giet dan de ansjovisdressing erover, meng rustig en leg op een schaal. Bestrooi met nog wat basilicum. Serveer.
    Bron:Ottolenghi, Simpel

    Ratatouille

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Snijd alle ingrediënten in fijne brunoise. Zweet alle groenten met olijfolie met uitzondering van de tomaten. Giet de kippenbouillon erbij. Schil de tomaten, snijd ze in brunoise en voeg ze 5 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen. De groenten moeten een beetje beetgaar zijn. Serveer in een ronde ring. Decoreer met verse tijm.
    Bron: