Rillette Baambrugs big

Recept Afdrukken

Ingrediënten

gram

Instructies

    Pekelwater
    1. Doe het zout, suiker en kruiden in het water en breng aan de kook. Als het zout en de suiker zijn opgelost, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
    Pekelen vlees
    1. Doe het vlees in het water en zet 24 uur gekoeld weg.
    Garen vlees
    1. Haal het vlees uit de pekel en spoel het af.
    2. Zet op met de kippenbouillon en laat zachtjes koken tot het uit elkaar valt. Zeef het vlees uit de bouillon en zet het vlees en de bouillon weg in de koelkast.
    3. Schep het vet van de bouillon en doe in een keukenmachine. Voeg het vlees toe en draai tot een smeerbare massa.
    4. Serveer met geroosterd brood en cornichons, uitjes en kappertjes.
    Bron:

    Insalata di barbabietole con menta

    Salade van biet met munt

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    Personen

    Instructies

    1. Gaar de bietjes in de oven of kook of stoom ze. In de oven op de hoogste temperatuur. Wikkel ze in aluminiumfolie. De bieten zijn gaar als je met een mesje er makkelijk in kunt steken. Dit bereik je na ongeveer 30 minuten voor kleine bietjes.
    2. Pel de bieten en snijd ze in dunne schijven.. Leg in een schaal en voeg er de muntblaadjes aan toe.
    3. Meng de olie en azijn en lepel dit over de bietjes. Doe dan het zout en de peper erover. Dit doe je als laatste omdat je dan de zout- en peperkorrels goed proeft.
    Bron:Carlucci

    Pangsit met varkensvlees en garnalen

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    stuks

    Instructies

    1. Snijd de bosui of kleine prei in de lengte in 5-7 mm brede reepjes. Snijd net zoveel reepjes. als je loempiavelletjes hebt. Leg de reepjes 30 seconden in de kom kokend water en laat ze vervolgens in het koude water afkoelen. Giet ze af, dep ze droog en zet ze opzij.
    2. Hussel voor de vulling de garnalen met het varkensgehakt, de saam-gler, sojasaus en suiker en waterkastanjes in een grote kom door elkaar. Dek ze af met plasticfolie en zet ze voor gebruik minstens 10 minuten in de koelkast.
    3. Leg een loempiavelletje op je werkvlak en schep 1 theelepel van de vulling in het midden. Breng de randjes van het velletje naar elkaar toe en bind ze met een reepje bosui of prei bij elkaar. Leg er voor de zekerheid een dubbel knoopje in. Herhaal dit met de rest van de velletjes en vulling.
    4. Verhit de olie om in te frituren in een wok of frituurpan tot 180°C, of tot een stukje brood in 30 seconden bruin is. Verdeel de pangsits in porties en frituur ze 5-7 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken. Serveer met zoete chilidipsaus.
    Bron:

    Gedroogde tomatenpesto

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    gram

    Instructies

    1. Was de zongedroogde tomaten en dep ze droog. Breng 2 liter water aan de kook, schenk de azijn erbij en kook de tomaten 6 minuten. Giet ze af en dep ze goed droog.
    2. Rooster de pijnboompitten in e.en kleine koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn.
    3. Pureer de tomaten, de kruiden, de kappertjes, de geroosterde pijnboompitten en de chilipoeder met zoveel olijfolie dat het een dikke gladde pasta wordt. Doe de zongedroogdetomatenpesto in glazen potten en voeg indien nodig meer olijfolie toe.
    4. Houd altijd wat zongedroogdetomatenpesto in de koelkast, het kan in veel gerechten worden gebruikt, bijvoorbeeld met bruschetta, in een verse tomatensaus en in sladressings.
    Bron:Malou Minoes

    Pate di verdure

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Meng in een keukenmachine alle ingrediënten tot een fijne puree. Kook de puree al roerend 40-45 minuten in een pan met dikke bodem tot ze droog is. Mix de puree goed met de staafmixer tot een heel gladde paté.
    2. De paté is 4 dagen houdbaar in de koelkast. Vul anders 3 uitgekookte glazen jampotten (van 250 ml) met de paté, druk de paté stevig aan om luchtbelletjes te vermijden, sluit de potten goed af, zet ze gewikkeld in een theedoek in een hoge pan, giet er zoveel water bij dat ze 5 cm onderstaan en breng het aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen en laat de potten in het water afkoelen.
    3. Bewaar ze als ze volledig zijn afgekoeld maximaal 6 maanden op een droge plaats.
    Bron:Milou Simoes

    Spaanse tapas pepertjes

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Verhit de olijfolie in de pan.
    2. Voeg de Pimientos de Padrón toe en bak ze een minuut of vijf - of wat langer - op middelhoog vuur onder voortdurend omscheppen.
    3. Tijdens het bakken krijgen de pepers blaren.
    4. Als de pepers rondom blaren hebben en beginnen te schrompelen, zijn ze gaar
    Bron:

    Garnalenkroketten

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    stuks

    Instructies

      Garnalenbouillon
      1. Pel de garnalen (er blijft per kg ongeveer 300 gram over) en bewaar de doppen. Fruit het sjalotje in een beetje boter. Roer de garnalendoppen erdoor en voeg het water toe. Breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur een laat afkoelen. Giet de bouillon door een zeef, vang het vocht op (gooi de garnalendoppen weg). Er is nu 5/6 deel bouillon over; laat afkoelen.
      Roux
      1. Smelt voor de roux de boter in een pan met dikke bodem. Laat de boter bruisen, maar voorkom dat hij bruin wordt. Roer met een garde de bloem erdoor. Laat 1 à 2 minuten doorgaren tot het goudgelig van kleur is en de massa loslaat van de pan. Giet geleidelijk de bouillon en de melk bij de roux, steeds wat toevoegend als de vorige hoeveelheid is opgenomen. Blijf roeren.
      2. Laat de ragout al roerend even doorkoken tot de bloem gaar is. Proef, en haal de pan van het vuur als de ragout glanst en niet meer melig smaakt. Roer de uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor.
      3. Klop de eidooiers los met de room en roer dit mengsel door de ragout. Breng die op smaak met peper, zout, cayennepeper en een paar druppels tabasco. Roer de gepelde garnalen door de ragout en tot slot de gehakte bladpeterselie. Laat de ragout een nacht afgedekt in de koelkast staan.
      Paneren
      1. Schep met een ijsbolletjestang bollen ragout van ongeveer 60 gram. Rol deze op de werkbank door het fijne paneermeel tot een kroketje. Klop de eiwitten los en roer de bloem erdoor. Haal de kroketten door het eiwit, en rol ze daarna door het grove paneermeel. Frituur de kroketten 3 minuten in olie van 180 graden.
      Bron:

      Aubergine tortilla

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Snijd de aubergines in plakken van 5 mm dik. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan, voeg de gesnipperde ui toe en bak om matig vuur tot de ui glazig is, maar niet bruin.
      2. Voeg nog wat olie toe en draai het vuur wat hoger. Bak dan de aubergineplakken op matig vuur, onder af en toe roeren, in een kwartiertje gaar. Voeg nog wat olie toe als het te droog wordt. Laat na het bakken uitlekken en vang de olie op.
      3. Klop de eieren los in een grote kom en voeg zout en peper toe. Schep de uitgelekte aubergine door de eieren.
      4. Veeg de koekenpan schoon en verhit hierin de opgevangen olie. Doe het ei-auberginemengsel in de pan en bak zacht, 3-4 minuten, tot de onderkant gestold is en een klein beetje bruin. Maak de tortilla los van de pan, zodat het nog vloeibare ei naar onderen kan lopen. Leg dan een groot bord of een plank op de koekenpan, draai hem om en laat de tortilla op de ongebakken kant weer in de pan glijden. Bak nog even een minuut of 3, tot hij lichtbruin is.
      5. Laat de tortilla op een schaal glijden, snijd in punten of kleinere stukjes en bestrooi met peterselie. Serveer warm of koud.
      Bron:

      Bonbon tomaat balsamicoazijn

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      Instructies

      1. Verwarm de azijn op een laag vuur. Voeg de tomatenpuree, peper en zout toe en roer tot het een homogene massa is. Karameliseer de suiker. Draai het vuur uit en giet het balsamicomengsel bij de karamel, voorzichtig, want de karamel is veel heter dan de balsamico. Roer goed door. Voeg de chocolade en de boter toe en roer het geheel met een houten lepel tot een homogene massa. Bekleed een vorm van ongeveer 20x20 cm met vetvrij papier en stort hier het mengsel in. Laat minimaal 4 uur afkoelen op kamertemperatuur. Snijd de plak in vormen voor de bonbon en ga te werk volgens het recept bonbon chocolade.
      Bron:

      Bonbon tamarinde

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      Instructies

      1. Verwarm de room op een matig vuur en los de tamarinde hierin op. Laat ongeveer 20 minuten heel zachtjes gaan, voeg de gemalen peper en het zout toe. Neem de pan van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Roer tot alle chocolade is opgelost. Stort de vulling uit op een oppervlakte van 20 x 20 cm. Laat afkoelen bij kamertemperatuur.
      Bron: