Melanzane marinate

Gemarineerde aubergines

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Bestrooi de aubergines met zout en leg 30 minuten tussen keukenpa­pier.
  2. Vermeng de knoflook, bladpeterselie en chilipepertjes.
  3. Droog de plakjes aubergine goed af en bak in een flinke laag olie. Een wok is hiervoor ideaal. Bak tot ze aan beide kanten licht goudbruin zijn.
  4. Laat uitlekken op keukenpapier. Of als je een frituur hebt frituur je ze 5 minuten op 180°C. Halverwege keer je ze om.
  5. Leg ze dakpansgewijs op een schaal, bestrooi met het bladpeterselie­ knoflookmengsel en besprenkel met de rode wijnazijn.
Bron:Bijbel Italiaanse keuken

Salsiccia con cavolo nero

Worstjes met cavolo nero

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Smelt in een koekenpan de boter met een scheut olijfolie. Bak de worstjes op middelhoog vuur mooi bruin.
  2. Blus af met witte wijn en doe de bouillon erbij. Laat inkoken tot de worstjes gaar zijn.
  3. Verwarm terwijl de worstjes garen in een pan olijfolie en de knoflook. Als de knoflook bruin begint te worden voeg je de cavolo nero toe. Indien nodig een scheutje kippenbouillon of water. Sauteer 4 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de gesauteerde cavolo nero op een bord en leg de worstjes erop. Serveer warm.
Bron:Bijbel Italiaanse keuken

Crostini Toscana (crostini Nero)

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de ui toe en laat ze in tien minuten zacht worden (bak ze niet bruin). Voeg de anjovis toe en laat deze smelten. Voeg de kippenlever toe en kappertjes toe en verhit tot de levertjes gaar zijn. Blus af met een scheutje vin santo en steek deze aan om de alcohol te laten verdampen. Doe het geheel over in een hoge kom en pureer met de staafmixer of in de kleine kom van de keukenmachine en pureer het geheel fijn.
Bron:Muriel

Gedroogde tomatenpesto

Recept Afdrukken

Ingrediënten

gram

Instructies

  1. Was de zongedroogde tomaten en dep ze droog. Breng 2 liter water aan de kook, schenk de azijn erbij en kook de tomaten 6 minuten. Giet ze af en dep ze goed droog.
  2. Rooster de pijnboompitten in e.en kleine koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn.
  3. Pureer de tomaten, de kruiden, de kappertjes, de geroosterde pijnboompitten en de chilipoeder met zoveel olijfolie dat het een dikke gladde pasta wordt. Doe de zongedroogdetomatenpesto in glazen potten en voeg indien nodig meer olijfolie toe.
  4. Houd altijd wat zongedroogdetomatenpesto in de koelkast, het kan in veel gerechten worden gebruikt, bijvoorbeeld met bruschetta, in een verse tomatensaus en in sladressings.
Bron:Malou Minoes

Mortadella met pistache

Recept Afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  1. Rooster de pistachenoten 10 minuten op 170ºC. Laat afkoelen en hak ze fijn. Meng ze met de Parmezaanse kaas. Voeg wat olijfolie toe tot je een smeuïge puree hebt gekregen.
  2. Smeer de puree uit over de plakken mortadella. Rol de plakken op en snijd ze in plakjes van 1 cm dik.
  3. Verpak de opgerolde plakken mortadella in plasticfolie en snijd ze vlak voor het opdienen in plakjes.
  4. Leg een opgerold plakje mortadella met pesto op de lepels. Breng op smaak met een paar druppels van de ingekookte balsamicoazijn.
Bron:

Mortadella met pistache

Recept Afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  1. Rooster de pistachenoten 10 minuten op 170ºC. Laat afkoelen en hak ze fijn. Meng ze met de Parmezaanse kaas. Voeg wat olijfolie toe tot je een smeuïge puree hebt gekregen.
  2. Smeer de puree uit over de plakken mortadella. Rol de plakken op en snijd ze in plakjes van 1 cm dik.
  3. Verpak de opgerolde plakken mortadella in plasticfolie en snijd ze vlak voor het opdienen in plakjes.
  4. Leg een opgerold plakje mortadella met pesto op de lepels. Breng op smaak met een paar druppels van de ingekookte balsamicoazijn.
Bron: