Cassave en kokoscake

Recept Afdrukken

Ingrediënten

cake

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180º C . Vet een bakvorm van 20 cm doorsnee in.
  2. U kunt verse cassave wortel nemen of bevroren geraspte cassave. Wanneer u geraspte neemt kunt u verder met stap 4.
  3. Was en schil de cassave wortel. Leg hem in water gedurende 2 uur. Rasp hem fijn en haal daarna door een blender of een food processor gedurende 1 minuut. De textuur lijkt wat op riccotta kaas daarna.
  4. Doe de geraspte cassava in een zeef en druk met een spatel alle overtollige vloeistof eruit. Voeg vervolgens alle ingredienten toe en mix tot alles goed gemengd is.
  5. Doe de cassava massa in de ingevette bakblik en bak in de oven voor 45-55 minuten. Laat het afkoelen en snij daarna in blokjes van 3x3 cm.
Bron:

Aubergine en paprikasalade

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Blaker de aubergine en zoete paprika in de oven zwart. (20 minuten, 250 graden). Pak ze direct uit de oven in in plastic. Laat 10 min staan.
  2. Ondertussen verwarm je de olie met gerookte paprika op in een pannetje. Na een paar minuten knoflook toevoegen en vissaus. 30 sec laten bubbelen en dan de lenteui toevoegen en zacht koken (30 sec). Zet apart.
  3. Verwijder het vel van aubergine en paprika. Snij in de lengte in repen en leg op een bord. Besprenkel met de saus net voor het opdienen.
Bron:

Gefrituurde bananen springrolls met kokosmelk

Recept Afdrukken

Ingrediënten

stuks

Instructies

    Rolletjes
    1. Snij de bananen in dunne reepjes.
    2. Dompel een rijstvel in warm water (niet heet) en leg op een plat bord. Het duurt een minuut voor het vel zacht wordt. Leg ondertussen ongeveer een kwart van de banaan op het vel, net onder het midden.
    3. Strooi er sesamzaadjes over en een beetje bruine suiker
    4. Vouw het onderste deel van de rijstvel over de banaan en rol één slag door.
    5. Vouw de buitenste delen van het vel naar binnen, als een envelop en rol alles op.
    6. Verwerk de rest van de banaan, tot alle rolletjes klaar zijn.
    7. Frituur de rolletjes in een ruime wok met bijvoorbeeld arachide-olie op 180 graden celcius, met 2-3 tegelijk, totdat ze krokant en beetje bruin zijn. Voorkom dat ze aan elkaar plakken tijdens het bakken.
    8. Laat de rolletjes uitlekken op keukenpapier en serveer op een bordje met de kokoscreme
    Kokoscreme
    1. Vermeng de maizena met een heel klein beetje koud water.
    2. Verhit de kokosmelk, de suiker en zout tot aan de kook.
    3. Voeg de maizena toe en kook heel even door, tot het dikker wordt.
    Bron:

    Goi Buoi

    Grapefruit salade met gamba's

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Schil de grapefruit en snij de partjes los van de velletjes.
    2. Pel de gamba’s, haal het darmkanaaltje eruit en kook of bak ze kort. Snij in de lengte doormidden en laat afkoelen.
    3. Meng in klein bakje de munt, kokosmelk, oestersaus, vissaus, limoensap, spaanse peper en gemalen peper. Vermeng dit met de grapefruit , sjalotje en gamba’s. Leg op een bordje. Strooi er de pinda’s overheen en decoreer met handvol verse kruiden.
    Bron:

    Pinda dipsaus

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Verhit de olie in een smalle steelpan op medium gasvlam. Zodra de olie net een beetje heet wordt, voeg je de knoflook en de gember toe en bakt dit voor ongeveer 30 seconden tot het begint te geuren. Voeg de sweet chili sauce, de hoisin saus, water en pindakaas toe en roer tot alles glad is. Laat zachtjes pruttelen tot de saus indikt. Laat afkoelen.
    Bron:

    Geroerbakte broccoli met knoflook

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Blancheer de broccoli een halve minuut en spoel onmiddellijk af met koud water.
    2. Verhit de sesamolie in een wok en wanneer het heet genoeg is, voeg alle knoflook, chili en citroengras toe. Pas op, de olie verbrandt vrij snel.
    3. Als de knoflook kleurt (10-15 sec) voeg je de broccoli en de rest van de ingrediënten toe. Enkele minuutjes goed mengen en verhitten en serveren op een schaal.
    Bron:

    Vietnamese springrolls

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Doe de groenten, kruiden en garnalen in bakjes, zodat je alles bij de hand hebt. Zet een bak warm (niet heet) water klaar; groot genoeg om een rijstvel in te dopen. Zorg voor een groot plat bord waarop je kunt rollen.
    2. Doop een rijstvel kort in het water en leg op het platte bord. Het duurt een minuutje voordat het vel zacht wordt.
    3. Ondertussen leg je de gewenste ingrediënten op elkaar net onder het midden van het vel. Klap het onderste deel over de ingrediënten en rol 1x om. Vouw dan de buitenste delen van het vel naar binnen toe, als een envelop en rol verder door.
    4. Rol de rest van de ingrediënten door tot alles op is. Heerlijk met vers gemaakte Vietnamese pindadip.
    Bron: