Lamsragout

Recept Afdrukken

Ingrediënten

kg

Instructies

  1. Verhit de boter en bak hierin de in mire poix gesneden groenten tot ze zacht zijn.
  2. Verhit de olie en bak hierin het gezouten lamsvlees. Voeg dan de groenten toe en blus af met de wijn. Reduceer dan tot de helft.
  3. Voeg de tomaten toe en laat sudderen zon deksel, ook weer tot de helft reduceren. Breng dan nog op smaak met zout en peper.
Bron:Italian culinary institute

Quiche met wortel en broccoli

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Blancheer de broccoliroosjes in gezouten water, een paar minuten. Koel dan snel af op ijswater. Schil de wortelen en snijd in plakjes. Blancheer deze op dezelfde manier.
  2. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Klop de eieren los met het kerriepoeder, kokosmelk en zout en peper.
  4. Vet een quichevorm in met boter en beleg hem met het uitgerolde quichedeeg. Bak het deeg 20 minuten blind.
  5. Vul het voorgebakken deeg met de broccoli en wortel en bestrooi met de gerapte Gruyere kaas. Giet de saus erover en zet nog 30 minuten in de oven tot de quiche mooi bruin is gebakken. Serveer warm.
Bron:

Prei met vinaigrette en Bellota ham

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

    Croutons
    1. Verwarm de oven voor op 170 ° C.
    2. Snijd het brood in plakken en bestrijk met de knoflook. Snijd in kleine blokjes. Leg ze op een bord en zout ze en bestrijk met olijfolie en bak 6 minuten. Neem de uit oven, roer de croutons en bak nog 6 minuten. Laat staan ​​bij kamertemperatuur.
    Prei
    1. Was de prei grondig en snijd het groen af. Zet een pan water op met zout en voeg de prei ongeveer 5 minuten toe om te blancheren. Controleer de gaarheid met de punt van een mes. Dompel de prei in een bak met ijswater. Zodra ze zijn afgekoeld, laat u ze uitlekken en verwijdert u de buitenste schil. Droog met keukenpapier en bewaar in de koelkast gedurende 15 minuten.
    Vinaigrette
    1. Meng mosterd, zout, peper en azijn met een garde. Monteer met druivenpitolie.
    Serveren
    1. Leg 4 preien naast elkaar op een bord en voeg de vinaigrette toe. Plaats de ham in volume en bestrooi het geheel met croutons en rucola.
    Bron:

    Ravioli met pompoenvulling

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Gaar de pompoen. Dit kan op verschillende manieren: koken in wat water, stomen, roosteren in de oven. Dat laatste is het lekkerst, dan blijft de pompoen droog en krijgt hij een licht geroosterde smaak.
    2. Pureer de pompoen in de keukenmachine en doe het in een keukendoek. Knijp de doek uit, zodat er zoveel mogelijk vocht verdwijnt. De puree moet droog zijn. Droog het eventueel nog even in de oven.
    3. Meng de pompoenpuree met de eieren, parmezaanse kaas, broodkruim, amarettikoekjes en zout, peper en nootmuskaat. Meng tot het een stevige massa is. De puree moet ook stevig op smaak zijn, want het raviolideeg neutraliseert de smaak straks.
    4. Rol het pastadeeg uit tot vellen van 1,5 á 2 mm dik. Leg ze op een met bloem bestoven werkblad. Maak lichte markeringen van de plekken waar de ravioli's uitgesneden gaan worden, besmeer het licht met eiwit en leg hierop een hoopje pompoenpuree. Besmeer de andere helft van de pastavellen ook met eiwit en leg deze op de pompoen. Druk de ravioli's dicht en zorg dat er geen lucht meer inzit.
    5. Zet een pan met ruim water op en doe er zout bij als het aan de kook is gekomen. Kook de ravioli een minuut of 5. Schep ze dan op een voorverwarmde schaal en schenk er de gesmolten boter over, bestrooi met parmezaanse kaas en serveer.
    Bron:Carlucci beste recepten

    Tartelettes met vijgen en pistache

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    tartelettes

    Instructies

      Deeg
      1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de tartelettevormpjes in en bekleed ze met het uitgerolde deeg. Zet dan koel opzij.
      Pistache frangipane
      1. Maal de pistachenoten fijn in de keukenmachine. Niet te fijn, ze moeten poederachtig blijven en geen olie afscheiden. Doe ze samen met de bloem, amandelen en het zout en meng.
      2. Doe de boter, suiker en citroenrasp in de kom van een mixer en klop op halve snelheid tot het mengsel bleek is. Het moet niet heel luchtig zijn. Verlaag de snelheid en voeg dan langzaam de losgeklopte eieren toe. Voeg vervolgens het noten/bloemmengsel toe. Doe de franchipane in een spuitzak.
      3. Vul de tartelettesvormpjes voor 2/3 met de frachipane. Leg een kwart of halve vijg (dit hangt af van de grootte) op de franchipane en druk ze licht aan. Bak de tartelettes ongeveer 20 minuten tot ze mooi bruin zijn. Haal ze vrij snel nadat ze uit de oven komen uit de vormpjes, anders blijven ze erin plakken. Serveer met wat gemalen pistachenoten en eventueel met creme fraiche.
      Bron:Simpel, Ottolenghi

      Emilia Romana

      Ragu Bolognese

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Snijd de ui en wortel in mirepoix (vierkante blokjes van 1 cm). Bak deze groente in de boter tot ze zacht zijn en zet apart.
      2. Bak het gehakt op hoog vuur tot ze droog en donkerbruin is. Blijf roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg de groente toe en deglaceer met de rode wijn. Reduceer tot alle vocht is verdwenen.
      3. Voeg de tomatensaus toe en laat koken en reduceren tot de helft. Maak op smaak met zout en peper en giet wat olijfolie door de ragu voor het serveren.
      Bron:

      Gebakken zwezerik

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Week de zwezerik in koud water en ververs het water tot het schoon blijft. Laat in totaal ongeveer 30 minuten spoelen. Breng water met een beetje zout en een scheutje azijn aan de kook. Pocheer de zwezerik 8 minuten en koel snel terug op ijswater. Ontvel de zwezerik en verwijder eventueel overtollig vet. Wikkel de zwezerik in plastic folie en zet onder druk een nacht weg.
      2. Snijd op het gewenste formaat. Kruid met zout en peper en haal eventueel door de bloem. Bak goudbruin en krokant in geklaarde boter.
      Bron:

      Rillette Baambrugs big

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      gram

      Instructies

        Pekelwater
        1. Doe het zout, suiker en kruiden in het water en breng aan de kook. Als het zout en de suiker zijn opgelost, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
        Pekelen vlees
        1. Doe het vlees in het water en zet 24 uur gekoeld weg.
        Garen vlees
        1. Haal het vlees uit de pekel en spoel het af.
        2. Zet op met de kippenbouillon en laat zachtjes koken tot het uit elkaar valt. Zeef het vlees uit de bouillon en zet het vlees en de bouillon weg in de koelkast.
        3. Schep het vet van de bouillon en doe in een keukenmachine. Voeg het vlees toe en draai tot een smeerbare massa.
        4. Serveer met geroosterd brood en cornichons, uitjes en kappertjes.
        Bron:

        Funghi trifolati

        Gesauteerde paddenstoelen met knoflook en peterselie

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        Instructies

        1. Fruit de knoflook in de olijfolie in een grote koekenpan tot hij begint te kleuren. Doe er dan de paddenstoelen bij, alleen de bodem bedekken zodat alle paddenstoelen in aanraking met de bodem van de pan komen en niet bovenop elkaar liggen. Bak ze op hoog vuur tot ze licht gekleurd zijn.
        2. Haal ze uit de pan en voeg een nieuwe lading toe, eventueel nog wat olijfolie erbij doen. Herhaal dit proces tot alle paddenstoelen zijn gebakken.
        3. Doe alle paddenstoelen terug in de pan op hoog vuur en blus af met de witte wijn. Laat even inkoken, zet het vuur uit en meng er de peterselie door. Breng op smaak met zout en peper.
        Bron:Toscanini

        Meloensoep

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        personen

        Instructies

        1. Schil de mango en snijd deze in stukjes. Haal de zaadjes uit de meloenen en gebruik het vruchtvlees van de hele meloen. Doe de meloenstukjes en de mango in een blender. Pers de limoen uit. Was de basilicum en verwijder deze. Voeg citroensap, basilicum, 10 cl water en wijn toe aan de blender. Meng alles, breng op smaak met zout en peper. 30 Minuten in de koelkast bewaren. Gebruik een bolletjeslepel om de bolletjes uit de resterende 1/2 meloen te halen. Serveer de soep in diepe borden en decoreer met meloenbolletjes.
        Bron: