Tomaat burrata met groene tomaten

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

    Tomatentartaar
    1. Snijd de tomaten in brunoise en laat ze uitlekken.
    2. Hak de olijven met een mes met de basilicumbladeren en marineer ze in olijfolie om een ​​pistounette te verkrijgen
    3. Meng de brunoise van tomaten met de pistounette en breng op smaak.
    Burrata-mousse
    1. Meng de burrata met de melk en de room in de blender tot een homogeen geheel wordt verkregen.
    2. Doe in een sifon en voeg 2 gaspatronen toe.
    De broden voorbereiden
    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. In een bevroren broodje van 25 cm lang, detail 2 plakjes van 3,5 mm dik op de snijmachine. Rol met een deegroller tussen 2 vellen bakpapier dun uit.
    3. Het brood moet worden ingevroren zodat het in dunne plakjes kan worden gesneden, anders brokkelt het.
    4. Vet 4 koekjessnijders in met een diameter van 8 cm en een hoogte van 4 cm.
    5. Snijd 4 reepjes brood met een breedte gelijk aan de hoogte van de koekjessnijders.
    6. Rol de stroken rond de koekjessnijders. Bak 7 minuten op 160°C.
    7. Aan het einde van het bak moeten ze goudbruin zijn.
    Tomatensap
    1. Verwijder de steel van de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze in een zeef boven een kom. Druk met een kleine pollepel om het snap eruit te persen. Reserveer koel.
    2. Je kunt de tomaten ook mengen met een blender en vervolgens het sap filteren met een zeef.
    Opmaak
    1. Leg 1 rondje sandwichbrood in het midden van elk bord en leg de tomatentartaar onderaan. Spuit de burrata-mousse hierop met de sifon. Serveer met het tomatensap.
    Bron:https://www.academiedugout.fr/recettes/la-tomate-burrata_11542_2

    Noord Italië

     

     

    Pasta

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    gram

    Instructies

    1. Meng alle ingredienten en maak een soepel deeg, niet lang kneden. Laat 10 minuten rusten en maak er dan de pasta van die je wilt.
    Bron:

    Filodeeg

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    gram

    Instructies

    1. Voeg in een kom het ei, bakpoeder, zout, azijn, yoghurt en olie bij elkaar en meng goed homogeen.
    2. Doe er dan de gezeefde bloem door. Meng tot een deeg ontstaat en kneed even door. Het deeg moet zacht en soepel zijn. Verdeel in 32 stukjes en maak hier balletjes van. Bedek ze met folie of een doek en laat 15 minuten rusten.
    3. Meng de maizena met de bloem en rol hierin de balletjes. Rol alle balletjes heel dun uit en gebruik ruim maizena om het plakken tegen te gaan. Stapel alle velletjes op elkaar. Bebloem alle velletjes et wat maizena.
    4. Rol dan de stapel velletjes heel dun uit. Rol af en toe een laagje terug en bestrooi met maizena. Probeer zoveel mogelijk laagjes met maizena te bestrooien. Dat zorgt ervoor dat het deeg tijdens het bakken laagjes vormt. Rol zo dun mogelijk uit en gebruik het deeg meteen. Anders dek je het af met een doek, want het droogt snel uit. Je kunt ook de velletjes invriezen, doe er dan een velletje bakpapier tussen, anders plakt alles aan elkaar.
    Bron:

    Campania, Lazio, Puglia

    Mozzarellabrood

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    broden van 240 gram

    Instructies

    1. Doe de mozzarella in de blender met de wei en maal fijn.
    2. Meng het meel, de gist, de suiker, de mozzarella en de room in de kom. Doe het zout er bij als het deeg half gemengd is. En voeg als laatste het citroensap erbij. Kneed tot een deeg.
    3. Doe het deeg meteen in ingevette en met bakpapier beklede bakvormen. Laat 1,5 uur op 30ºC rijzen en bak het dan op 180ºC voor 15 minuten. Haal direct uit de vormen en laat op een rooster langzaam afkoelen.
    Bron:ICI

    Gekaramelliseerde bananen

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Breng in een wok op matig vuur 475 ml water aan de kook, doe er de suiker bij, draai het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen. Doe er de reepjes pandanblad bij, breng terug aan de kook en zet de pan van het vuur.
    2. Giet de siroop door een fijne zeef in een pan en gooi het pandanblad weg. Doe de bananen in de pan, zet ze op matig-laag vuur en laat ze 12-15 mmuten aan elke kant pruttelen tot ze glimmen en alle siroop geabsorbeerd hebben Sprenkel er het limoensap over en zet de pan van het vuur Schep de bananen op een bord en zet ze opzij.
    3. Meng de kokosmelk, bloem en het zout in een kleine pan en laat ze 2-3 minuten op matig/laag vuur inkoken Zet de pan van het vuur, sprenkel de roomsaus over de gekaramelliseerde bananen en zet ze op tafel.
    Bron:

    Zoete chilidipsaus

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    ml

    Instructies

    1. Roer de azijn, suiker, zout, rode peper en 4 eetlepels water in een pan door elkaar breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Draai het vuur laag en laat het mengsel nog 3-5 minuten pruttelen tot het een stroperige consistentie heeft. Zet de pan van het vuur en laat afkoelen Garneer de dipsaus eventueel met wat pinda's en zet hem meteen op tafel. Eventueel kun je de saus ook tot 1 cm onder de rand in een gesteriliseerde pot scheppen, af laten koelen, er de deksel op draaien en hem maximaal 1 week in de koelkast bewaren.
    Bron:

    Rode currypasta

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    ml

    Instructies

    1. Week de beide soorten gedroogde peper 15 minuten in water tot ze verzadigd zijn, laat ze uitlekken en zet opzij.
    2. Rooster de koriander en komijn ongeveer 1 minuut in een kleine droge pan op matig vuur tot ze flink geuren en licht geroosterd zijn.
    3. Doe ze in een vijzel, voeg de peperkorrels toe en stamp ze tot fijn poeder. Doe het mengsel in een schaaltje en zet opzij.
    4. Stamp de beide soorten pepers met het zout fijn in de vijzel. Voeg geleidelijk aan de galanga, korianderwortel, kafferlimoenschil, knoflook, sjalotje en het citroengras toe, en stamp er een glad mengsel van. Voeg de garnalenpasta en het specerijenmengsel toe, en blijf stampen tot je een glad, homogeen mengsel hebt. Gebruik de pasta meteen.
    5. In een gesteriliseerde pot kun je met 3 weken in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook!
    Bron:

    Groene currypasta

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    ml

    Instructies

    1. Rooster de koriander en komijn ongeveer 1 minuut in een kleine droge pan op matig vuur tot ze flink geuren en licht geroosterd zijn.
    2. Doe ze in een vijzel, voeg de peperkorrels toe en stamp ze tot fijn poeder. Doe het mengsel in een schaaltje en zet opzij.
    3. Stamp de beide soorten pepers met het zout fijn in de vijzel. Voeg geleidelijk aan de galanga, korianderwortel, kafferlimoenschil, knoflook, sjalotje en het citroengras toe, en stamp er een glad mengsel van. Voeg de garnalenpasta en het specerijenmengsel toe, en blijf stampen tot je een glad, homogeen mengsel hebt. Gebruik de pasta meteen.
    4. In een gesteriliseerde pot kun je met 3 weken in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook!
    Bron:

    Kokos kippensoep

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Breng de kippenbouillon met het zout in een grote pan op matig vuur aan de kook.
    2. Stamp de korianderwortel, sjalot, galanga, kafferlimoenblaadjes en het citroengras in een vijzel, doe ze in de pan en kook ze
    3. 1-2 minuten. Doe er de stukjes kip bij en kook ze 3-4 minuten, of tot ze gaar zijn. Roer er de jonge kokos, vissaus, suiker, kokosmelk en het limoensap door, en laat de soep nog 2 minuten koken. Voeg de pepertjes en koriander toe, schep de soep in de hele, jonge kokosnoten, garneer ze met de chilipeperjamolie en gedroogde pepertjes, en zet ze op tafel.
    Bron:

    Aubergineflan met courgette

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Fruit de ui in een pan met wat olie. Voeg de plakjes aubergine en de blokjes courgette toe. Bestrooi met wat zout en een kwartiertje bakken. Pureer de groenten ,et de room, ei, eigeel en kaas.
    2. Beboter de vormpjes en giet het mengsel erin. Zet een uur au-bain marie in de oven op 180ºC.
    3. Stort de flans op een bordje en dien op.
    Bron:Groenterecepten van Italiaanse osteria.