Salsiccia con cavolo nero

Worstjes met cavolo nero

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Smelt in een koekenpan de boter met een scheut olijfolie. Bak de worstjes op middelhoog vuur mooi bruin.
  2. Blus af met witte wijn en doe de bouillon erbij. Laat inkoken tot de worstjes gaar zijn.
  3. Verwarm terwijl de worstjes garen in een pan olijfolie en de knoflook. Als de knoflook bruin begint te worden voeg je de cavolo nero toe. Indien nodig een scheutje kippenbouillon of water. Sauteer 4 minuten en breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de gesauteerde cavolo nero op een bord en leg de worstjes erop. Serveer warm.
Bron:Bijbel Italiaanse keuken

Geroosterde aubergine met ansjovis en basilicum

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de aubergines in ronde plakken van 2 cm. Bestrooi ze met het zout en bestrijk ze met olijfolie. Leg ze dan op een bakplaat met bakpapier of gelpad en zet ze 35 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat daarna afkoelen
  2. Roer in een kommetje de ansjovis, azijn, knoflook en peper door elkaar. Giet er een paar eetlepels olijfolie bij en roer tot het een gebonden saus is.
  3. Scheur de basilicum in kleine stukjes en doe met de peterselie en aubergine in een grote kom. Hussel door elkaar. Giet dan de ansjovisdressing erover, meng rustig en leg op een schaal. Bestrooi met nog wat basilicum. Serveer.
Bron:Ottolenghi, Simpel

Aubergine en paprikasalade

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Blaker de aubergine en zoete paprika in de oven zwart. (20 minuten, 250 graden). Pak ze direct uit de oven in in plastic. Laat 10 min staan.
  2. Ondertussen verwarm je de olie met gerookte paprika op in een pannetje. Na een paar minuten knoflook toevoegen en vissaus. 30 sec laten bubbelen en dan de lenteui toevoegen en zacht koken (30 sec). Zet apart.
  3. Verwijder het vel van aubergine en paprika. Snij in de lengte in repen en leg op een bord. Besprenkel met de saus net voor het opdienen.
Bron: