Zeebaars in zoutkorst, Frans

Gang Hoofdgerecht vis
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

vis

  • 1 stuks Zeebaars
  • 3 takje Tijm

flensje

  • 75 g Bloem
  • 1,5 dl Melk
  • 2 stuks Eieren
  • 2 takje Peterselie
  • 2 takje Rozemarijn
  • 2 takje Tijm
  • 2 takje Oregano

zoutkorst

  • 6 stuks Eiwit
  • 500 g Zeezout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Bak de flensjes. Leg de vis op een dubbel vel aluminiumfolie en stop de tijm in de buikholte. Knip de folie bij tot 2 cm om de omtrek van de vis.
  • Verwarm de oven op 200 graden. Strooi wat fijn zout in het midden van de braadslee of bakplaat (de vis zal daardoor gelijkmatiger bruin worden). Leg de folie op het zout.

Bakken

  • Vouw de flensjes om de vis zodat deze helemaal bedekt is. Leg de ingepakte vis daarop. Klop de eiwitten stijf en voeg het zout toe. Blijf kloppen tot het eiwitschuim zeer stevig is. Verdeel met een paletmes het eiwitschuim gelijkmatig over de vis zodat deze luchtdicht wordt afgesloten. Teken met het palet mes een oog, een kop, schubben en een staart. Niet te lang wachten anders wordt het eiwit weer zachter. Zet de braadslee of bakplaat in de oven en bak voor 20 minuten.

Serveren

  • Serveer de vis in de zoutkorst. Maak de zoutkorst vanaf de kop open. Verwijder de flensjes en haal het vel eraf. Neem de filet met een mes van de vis en verdeel over twee borden.
  • Serveer desgewenst met een weinig olie met dille (niet teveel, dille overheerst snel) of bieslook.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept