Kokoscurry met rundvlees en aubergines

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Verhit de olie in een wok op matig vuur en bak de groene currypasta 1-2 minuten tot hij flink geurt. Giet er 250 ml kokosmelk bij en kook het mengsel 2-3 minuten, tot de melk dik begint te worden en de olie boven komt drijven. Voeg het vlees toe, blijf 4 minuten roeren, giet er 475 ml water bij en breng ze aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en blijf ongeveer 20 minuten regelmatig roeren.
  2. Voeg de vissaus en suiker toe. en laat 5 minuten koken. Doe er de aubergines en pepertjes bij, breng ze aan de kook en laat ze 5 minuten koken. Roer er de basilicumblaadjes door en zet de pan van het vuur.
  3. Serveer de curry met de gekookte vermicelli, taugé, waterspinazie en hardgekookte eieren.
Bron:

Dipsaus voor zeebanket

Recept Afdrukken

Ingrediënten

ml

Instructies

  1. Stamp de teentjes knoflook in een vijzel, doe er de pepertjes bij en stamp ze tot kleine stukjes. Voeg de koriander toe en stamp er een glad mengsel van. Roer er de vissaus,suiker, het limoensap en 1 eetlepel water door tot de suiker opgelost is. Het moet zowel zurig, zoutig, als pikant zijn. Serveer in een kommetje bij gegrild of gestoomd zeebanket. Eventueel kun je de saus ook tot 1 cm onder de rand in een gesteriliseerdepot scheppen, er de deksel op draaien en hem maximaal 2 weken in de koelkast bewaren.
Bron:Thailand, het kookboek

Groene curry met kip en aubergine

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Verhit de olie in een wok op matig-laag vuur en roerbak de currypasta ongeveer 2 minuten tot hij sist en flink geurt. Doe er de stukjes kip bij en bak ze 1-2 minuten. Giet er de helft van de kokosmelk bij, roer goed, draai het vuur half­ hoog en laat 2-3 minuten koken. Voeg de rest van de kokosmelk, de vissaus, en de suiker toe, en roer nogmaals. Doe er de beide soorten aubergine bij, leg een deksel op de wok en laat ze 4-5 minuten koken tot ze gaar zijn. Doe er de basilicumblaadjes en plakjes rode peper bij, roer 30 seconden en schep de curry in een kom. Garneer met basilicumblaadjes en plakjes rode peper, en serveer met rijst. Heat the oil in a wok over medium-low heat and stir-fry the curry paste for about 2 minutes until it hisses and smells strongly. Add the chicken pieces and fry for 1-2 minutes. Add half of the coconut milk, stir well, turn the heat to high and let it boil for 2-3 minutes. Add the rest of the coconut milk, the fish sauce, and the sugar, and stir again. Add the two types of eggplant, put a lid on the wok and let them cook for 4-5 minutes until they are done. Put it there add the basil leaves and slices of red pepper, stir for 30 seconds and spoon the curry into a bowl. Garnish with basil leaves and slices of red pepper, and serve with rice.
Bron:

Eieren in tamarindesaus

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Verhit de olie in een wok op matig-laag vuur en bak de sjalotjes in 8-10 minuten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze op keukenpapier uitlekken en zet ze opzij.
  2. Bak de eieren 6-8 minuten in dezelfde wok op matig vuur tot ze rondom gelijkmatig goudbruin zijn. Schep ze uit de wok en zet ze opzij. Laat 1 eetlepel olie in de wok zitten.
  3. Roer de tamarinde, suiker, vissaus en ongeveer 4 eetlepels water in de wok door elkaar tot de suiker opgelost is, en laat het mengsel 5 minuten koken tot het stroperig begint te worden. Zet de pan van het vuur.
  4. Snijd de eieren in de lengte doormidden. Leg ze met de dooier naar boven op een schaal, sprenkel er de saus over en bestrooi ze met de krokante sjalotjes, pepertjes en koriander. Serveer met gekookte jasmijnrijst.
Bron:

Kokos kippensoep

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Breng de kippenbouillon met het zout in een grote pan op matig vuur aan de kook.
  2. Stamp de korianderwortel, sjalot, galanga, kafferlimoenblaadjes en het citroengras in een vijzel, doe ze in de pan en kook ze
  3. 1-2 minuten. Doe er de stukjes kip bij en kook ze 3-4 minuten, of tot ze gaar zijn. Roer er de jonge kokos, vissaus, suiker, kokosmelk en het limoensap door, en laat de soep nog 2 minuten koken. Voeg de pepertjes en koriander toe, schep de soep in de hele, jonge kokosnoten, garneer ze met de chilipeperjamolie en gedroogde pepertjes, en zet ze op tafel.
Bron:

Gekarameliseerd varkensvlees

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Snij het vlees in blokken van 3x4cm. Doe ze 5 minuten in kokend water en koel dan snel af in koud water. Voeg de fijngehakte knoflook, sjalotjes, 1 eetlepel vissaus, zout en peper toe aan het vlees, mix en laat het marineren voor 15- 30 min.
  2. Maak de karamel saus. Voeg 1 eetlepel olie en 2 eetlepels suiker toe aan een pan, laat op een medium vuur smelten en karameliseren, zonder te roeren. Wanneer de saus bruin begint de te kleuren, kan het vlees toegevoegd worden. Roer het vlees goed om en laat 3 minuutjes doorbakken. Voeg daarna het kokoswater toe, vul het verder aan met water tot het vlees net onder het vocht staat. Breng aan de kook en haal met een zeefje eventuele schuim weg.
  3. Draai het vuur laag en laat voor 45 minuten zachtjes door koken.
  4. Voeg de eieren toe en laat het voor 10 minuten verder koken. Voeg de rode chilipepers in de laatste 5 minuten toe. Breng op smaak met vissaus en eventueel extra suiker.
Bron:

Aubergine en paprikasalade

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Blaker de aubergine en zoete paprika in de oven zwart. (20 minuten, 250 graden). Pak ze direct uit de oven in in plastic. Laat 10 min staan.
  2. Ondertussen verwarm je de olie met gerookte paprika op in een pannetje. Na een paar minuten knoflook toevoegen en vissaus. 30 sec laten bubbelen en dan de lenteui toevoegen en zacht koken (30 sec). Zet apart.
  3. Verwijder het vel van aubergine en paprika. Snij in de lengte in repen en leg op een bord. Besprenkel met de saus net voor het opdienen.
Bron:

Grapefruit salade met gamba's

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Schil de grapefruit en snij de partjes los van de velletjes.
  2. Pel de gamba’s, haal het darmkanaaltje eruit en kook of bak ze kort. Snij in de lengte doormidden en laat afkoelen.
  3. Meng in klein bakje de munt, kokosmelk, oestersaus, vissaus, limoensap, spaanse peper en gemalen peper. Vermeng dit met de grapefruit , sjalotje en gamba’s. Leg op een bordje. Strooi er de pinda’s overheen en decoreer met handvol verse kruiden.
Bron:

Geroerbakte broccoli met knoflook

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Blancheer de broccoli een halve minuut en spoel onmiddellijk af met koud water.
  2. Verhit de sesamolie in een wok en wanneer het heet genoeg is, voeg alle knoflook, chili en citroengras toe. Pas op, de olie verbrandt vrij snel.
  3. Als de knoflook kleurt (10-15 sec) voeg je de broccoli en de rest van de ingrediënten toe. Enkele minuutjes goed mengen en verhitten en serveren op een schaal.
Bron:

Vispakketje in bananenblad

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. vermeng de kurkuma, limoensap en rasp, vissaus, oestersaus, knoflook en citroengras in een kom.
  2. Leg de bananenbladeren klaar op het werkblad. Leg de stukken vis in het midden en smeer ze in met het megsel.
  3. Bedek de vis met de rest van de ingredienten en eindig met een klein snufje zout en peper.
  4. Vouw de pakketjes dicht en leg op een bakplaat.
  5. Laat ongeveer 30 minuten marineren in de koelkast.
  6. Verwarm de oven op 180 graden celcius.
  7. Bak de vis ongeveer 12-15 minuten. De zalm mag nog rauw zijn van binnen.
  8. Serveer op een bord. De gast kan zelf het pakketje open maken. Op tafel een schaaltje lente-ui en koriander klaar zetten.
Bron: