Rillette Baambrugs big

Recept Afdrukken

Ingrediënten

gram

Instructies

  Pekelwater
  1. Doe het zout, suiker en kruiden in het water en breng aan de kook. Als het zout en de suiker zijn opgelost, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
  Pekelen vlees
  1. Doe het vlees in het water en zet 24 uur gekoeld weg.
  Garen vlees
  1. Haal het vlees uit de pekel en spoel het af.
  2. Zet op met de kippenbouillon en laat zachtjes koken tot het uit elkaar valt. Zeef het vlees uit de bouillon en zet het vlees en de bouillon weg in de koelkast.
  3. Schep het vet van de bouillon en doe in een keukenmachine. Voeg het vlees toe en draai tot een smeerbare massa.
  4. Serveer met geroosterd brood en cornichons, uitjes en kappertjes.
  Bron:

  Pulled porc

  Recept Afdrukken

  Ingrediënten

  personen

  Instructies

  1. Haal de varkensnek 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 150ºC.
  2. Wrijf de varkensnek royaal in met de rub. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de nek rondom bruin.
  3. Leg de varkensnek op het rooster in het midden van de Zet er een braadslee onder. Steek een kernther­mometer tot in de kern van het vlees. Stel deze in op een kerntemperatuur van 86 graden. Geen paniek als de kerntemperatuur in het begin snel stijgt en vervolgens lang tussen de 70 en 76 graden blijft hangen. De tempe­ratuur zal misschien zelfs nog iets dalen. Het totale pro­ces kan wel 6 tot 7 uur in beslag nemen. Neem de varkensnek uit de oven als de kerntempera­tuur is bereikt en verpak in aluminiumfolie. Laat min­stens een uur rusten.
  4. Doe alle ingrediënten voor de glaze in een pannetje en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Laat circa 10 minuten zachtjes koken. Haal het vlees uit de folie en trek met twee vorken uit elkaar. Meng de glaze erdoor. Lekker tussen sneetjes gegrild wit brood met koolsla en zoetzure groenten.
  Bron: