Tomatensaus basis ingekookt

Recept Afdrukken

Ingrediënten

kg

Instructies

  1. Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Doe de tomatenpuree erbij, laat bakken en blus af met witte wijn, een Chardonnay. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel.
  2. Doe het zuurkoolsap en bakpoeder in de saus en roer goed door. Zet de pan in de oven op 80ºC en laat een nacht staan. De saus wordt zwart aan de bovenkant en dit roer je om.
  3. Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
Bron:

Taartje van tomaat en paprika met basilicum

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Dompel de tomaten 10 seconden in een pan met kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Pel ze. Snijd ze in partjes en verwijder de zaadjes. Met een uitsteekring met een diameter van 2,5 cm snijd je rondjes. Snijd de resterende tomaten fijn en leg ze weg.
  2. Was de paprika's, verwijder voorzichtig de zaadjes en witte delen. Snijd ze in 3-en in de lengte. Met dezelfde uitsteekring als voor de tomaten snijd je ze in plakjes. Dompel ze gedurende 10 seconden onder in een pot kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Laat ze goed leeglopen. Verwijder de velletjes van de rondjes. Zet ze weg.
  3. Pel en snipper de ui. Doe het in een pan met 25 g boter en 1/2 dl olijfolie. Zet op middelhoog vuur, zout licht en laat zweten zonder te verkleuren. Voeg de teentjes knoflook, het bouquet garni, de resterende fijngesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met extra zout, peper en evt. suiker. Kook op middelhoog vuur en laat al het vocht verdampen. Verwijder vervolgens de teentjes knoflook, het bouquet garni en zet apart.
  4. Knip rondjes bakpapier van ongeveer 13 cm.
  5. Snijd 5 rondjes van 13 cm per vel filodeeg. Leg op een bakplaat een schijfje deeg. Bestrijk met een kwastje het oppervlak met een dun laagje boter. Dek af met een tweede plak en doe dit tot aan het vijfde. Beboter deze laatste niet. Bewaar in de koelkast.
  6. Smelt de resterende boter en dompel hierin de plakjes tomaat en paprika. Leg de plakjes tomaat en paprika in een cirkel en overlappend op de 4 rondjes papier. Wissel 2 tomatenplakjes af ​​met 1 plakje paprika. Bewaar in de koelkast om de boter te laten opstijven en daardoor de tomaat en paprika vast te laten plakken aan het bakpapier.
  7. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet het bord met de schijven in de oven en bak 10 minuten om een ​​licht bruine kleur te krijgen.
  8. Verhit de fijngesneden tomaat zachtjes, breng op smaak met zout en peper en voeg de fijngehakte basilicum toe.
  9. Verdeel de tomaten over de deegrondjes. Egaliseer met de achterkant van een lepel of met een spatel.
  10. Keer het bakpapier met de tomaat en paprika om en leg op het deeg.
  11. Bak gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven op 200 ° C.
  12. Verwijder het papier na het bakken. Breng op smaak met peper, zout, tijm en een scheutje olijfolie.
  13. Dien de taartjes afzonderlijk op op warme borden. Garneer met een klein blaadje basilicum.
  14. wijn: een châteauneuf-du-pape met zachte zonnige accenten.
Bron:

Tomatensaus basis

Recept Afdrukken

Ingrediënten

kg

Instructies

  1. Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel. Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
Bron:ICI

Aubergineflan met courgette

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Fruit de ui in een pan met wat olie. Voeg de plakjes aubergine en de blokjes courgette toe. Bestrooi met wat zout en een kwartiertje bakken. Pureer de groenten ,et de room, ei, eigeel en kaas.
  2. Beboter de vormpjes en giet het mengsel erin. Zet een uur au-bain marie in de oven op 180ºC.
  3. Stort de flans op een bordje en dien op.
Bron:Groenterecepten van Italiaanse osteria.

Courgettetaartje

Recept Afdrukken

Ingrediënten

stuks

Instructies

  1. Fruit de ui zachtjes in de olijfolie.
  2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en bak ze mee met de gefruite ui. Stoof dan gaar.
  3. Pureer de gare courgette en laat afkoelen. Meng dan met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de oven op 200ºC, beboter 4 vormpjes en giet het courgettemengsel erin. Bak ze dan au bain marie. De taartjes zijn gaar als een mesje schoon uit de taartje komt.
Bron:Groenterecepten van Italiaanse osteria's

Courgettebloemen gevuld met ricotta

Recept Afdrukken

Ingrediënten

stuks

Instructies

    Bloemen
    1. Was de bloemen indien nodig voorzichtig, droog ze af met zacht keukenpapier en verwijder de stampers en eventueel de steel.
    2. Maak een beslag van de bloem, melk, ei en een scheutje olijfolie. Gebruik een wijde schaal, zodat de bloemen er zonder te knakken in kunnen liggen.
    Vulling
    1. Bereid alle ingrediënten voor en meng ze goed met een spatel. Doe ze dan over in een spuitzak.
    2. Vul de courgettebloemen met de vulling. Haal de bloemen door het beslag en bak ze in de hete olie tot ze rondom bruin zijn.
    Bron:

    Ragu die Fabrizio

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Verhit olijfolie in een pan en voeg de groenten toe. Bak op middelmatig vuur tot de groenten zacht zijn. Verhit op een ander vuur een grote koekenpan tot deze heel heet is. Voeg het gehakt toe (niet alles in eens bakken maar twee of drie sessies), daarover zout strooien en bakken tot deze mooi bruin is. Bij elke portie gehakt een flinke scheut rode wijn toevoegen en even laten inkoken.
    2. Het vlees toevoegen aan de groenten.
    3. Ragû serveren met gekookte verse spagetti.
    Bron:Muriel

    Crostini Toscana (crostini Nero)

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg de ui toe en laat ze in tien minuten zacht worden (bak ze niet bruin). Voeg de anjovis toe en laat deze smelten. Voeg de kippenlever toe en kappertjes toe en verhit tot de levertjes gaar zijn. Blus af met een scheutje vin santo en steek deze aan om de alcohol te laten verdampen. Doe het geheel over in een hoge kom en pureer met de staafmixer of in de kleine kom van de keukenmachine en pureer het geheel fijn.
    Bron:Muriel

    Papa al Pomodoro

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Snipper de ui en fruit hem in een flinke laag olijfolie op laag vuur tot ze zacht zijn, laat ze niet bruin kleuren. Voeg de verse kruiden, bouillon en het in stukken gesneden brood toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Wanneer een lepel rechtop in de Papa blijft staan dan mag je de “soep” verdunnen met wat bouillon.
    Bron:Muriel

    Forel met lentegroenten en rode bietengelei

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

      Vis
      1. Maak de vis schoon, maar laat het vel eraan zitten. Snijd in 4 moten en bak ze op het vel krokant.
      Groentes
      1. Was de groente en schil de worteltjes, meiknolletjes, lenteuitjes en asperges. Maak de artisjokken schoon en leg direct in citroenwater.
      2. Tourneer (in gelijke stukjes, bijvoorbeeld halve maantjes, snijden) de meiknolletjes, worteltjes en courgettes.
      3. Blancheer de worteltjes, courgette en meiknolletjes. Glaceer ze dan in de boter, olijfolie en visfond.
      4. Snijd de asperges en lenteuitjes in dunne repen. Roerbak de aspergelinten in de zonnebloemolie.
      Barigoule saus
      1. Sauteer de artisjokken in de olijfolie met de kruiden en zestes. Schenk er de wijn bij en reduceer tot 0,25ste deel.
      2. Schenk er dan de kippenbouillon bij tot ze onder staan en kook onder een deksel op middelhoog vuur voor 10 minuten, tot ze gaar zijn. Koel de artisjokken dan snel af en snijd ze in mooie stukjes.
      Bietengelei
      1. Doe de bieten met het water in de blender en pureer. Passeer door een zeef door een gewicht op de puree te zetten. Doe het sap in een pan en bewaar de puree tot later.
      2. Verwarm het sap en strooi er dan de agar agar in. Meng goed met de staafmixer en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de sherry azijn , zout en peper toe. Zet een rechthoekig frame op bakpapier en giet daar het sap in, laat uitvloeien tot 1 mm dikte. Zet koud weg om op te stijven.
      Bietenpuree
      1. Schil en hak de ui fijn. Zweet ze zachtjes aan in de boter en voeg de bewaarde bietenpuree toe. Kook zachtjes een paar minuten en blijf roeren. Pureer 2 minuten met de staafmixer of in de keukenmachine tot het een mooie egale puree is. Breng op smaak met zout en peper de doe in een spuitzak met een spuitmond 10.
      Bietenrolletjes
      1. Snijd de bietengelei in repen van 6x4 cm. Spuit wat bietenpuree op de korte kant en rol strak op om een rolletje te maken. Zet weg in de koeling.
      Dragonsaus
      1. Fruit een sjalotje in de boter zachtjes aan. Blus af met witte wijn en reduceer tot de saus stroperig is. Voeg dan de room toe en reduceer een beetje. Voeg dan de fijngesneden dragon toe en laat even staan. Sprenkel deze saus over de vis.
      Service
      1. Verwarm alle groenten behalve de artisjokken met wat visbouillon. Verwarm de artisjokken in de barigoule saus. Snijd de bietenrolletjes eventueel in plakjes, je kunt ze ook heel laten. Maak de verwarmde borden mooi op, zodat alle groenten, vis en kleuren mooi tot hun recht komen. Garneer met wat dragonblaadjes en snijbiet.
      Bron: