Venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

    Soep
    1. Snijd de venkel, ui en wortel in mire poix. Verhit boter in een pan en fruit hierin de ui, venkel en wortel ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de venkelzaadjes toe en bak nog even door. Blus af met de bouillon en laat de groenten gaar koken.
    2. Pureer de soep met de staafmixer mooi glad en voeg dan de room toe. Breng weer aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Breng dan op smaak met zout en peper.
    serveren
    1. Schenk de soep in kommen of borden en verdeel de tomaatjes en pesto over de soep. Serveer meteen.
    Bron:

    U’ Cutturidd

    Lamsstoofschotel

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Snijd het lamsvlees in blokjes van ongeveer 5 cm. Bak het aan in de olijfolie rondom bruin. Al het vlees moet de bodem raken, zonodig doe je het in meerdere porties. Haal dan het vlees uit de pan en zet apart.
    2. Bak in dezelfde olie de knoflook en ui met wat zout, op laag vuur. Doe dan de rode peper en laurier erbij en bak nog even een minuutje. Blus af met de wijn en schraap de aanbaksels los met een platte spaan. Doe dan het vlees terug in de pan en voeg de tomaten toe met bouillon, het vlees moet net onderstaan. Voeg zout toe, leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 1,5 uur stoven. Roer vlak voor het serveren de peterselie en venkel erdoor. Serveer op kamertemperatuur met ciabatta.
    Bron:

    Emilia Romana

    Ragu Bolognese

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Snijd de ui en wortel in mirepoix (vierkante blokjes van 1 cm). Bak deze groente in de boter tot ze zacht zijn en zet apart.
    2. Bak het gehakt op hoog vuur tot ze droog en donkerbruin is. Blijf roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg de groente toe en deglaceer met de rode wijn. Reduceer tot alle vocht is verdwenen.
    3. Voeg de tomatensaus toe en laat koken en reduceren tot de helft. Maak op smaak met zout en peper en giet wat olijfolie door de ragu voor het serveren.
    Bron:

    Smaak van de zee

    Profumo di mare

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

      Visbouillon
      1. Doe de olijfolie in een grote pan en voeg de in stukjes gesneden groenten erbij. Even aanbakken zonder bruin te laten worden en dan deglaceren met prosecco of witte wijn. Voeg de visbouillon toe tot alle groenten onder staan. Laat rustig reduceren tot de helft en zet dan weg tot verder gebruik.
      Pasta
      1. Haal wat zestes van de citroen en snijd dan in plakken. Doe de olijfolie in de pan en laat heet worden. Doe de plakken citroen in de pan en laat even sudderen. Dan wat visbouillon erbij. Laat heet worden en doe dan de pasta erbij. De pasta absorbeert het vocht en voeg steeds wat vocht toe tot de pasta beetgaar is. Doe dan de garnalen, olijven erbij en de plakken citroen eruit. Kook tot de garnalen gaar zijn.
      2. Maak af met de citroenzestes, munt en de ricotta salata.
      Bron:

      Tomatensaus basis ingekookt

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      kg

      Instructies

      1. Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Doe de tomatenpuree erbij, laat bakken en blus af met witte wijn, een Chardonnay. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel.
      2. Doe het zuurkoolsap en bakpoeder in de saus en roer goed door. Zet de pan in de oven op 80ºC en laat een nacht staan. De saus wordt zwart aan de bovenkant en dit roer je om.
      3. Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
      Bron:

      Taartje van tomaat en paprika met basilicum

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Dompel de tomaten 10 seconden in een pan met kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Pel ze. Snijd ze in partjes en verwijder de zaadjes. Met een uitsteekring met een diameter van 2,5 cm snijd je rondjes. Snijd de resterende tomaten fijn en leg ze weg.
      2. Was de paprika's, verwijder voorzichtig de zaadjes en witte delen. Snijd ze in 3-en in de lengte. Met dezelfde uitsteekring als voor de tomaten snijd je ze in plakjes. Dompel ze gedurende 10 seconden onder in een pot kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Laat ze goed leeglopen. Verwijder de velletjes van de rondjes. Zet ze weg.
      3. Pel en snipper de ui. Doe het in een pan met 25 g boter en 1/2 dl olijfolie. Zet op middelhoog vuur, zout licht en laat zweten zonder te verkleuren. Voeg de teentjes knoflook, het bouquet garni, de resterende fijngesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met extra zout, peper en evt. suiker. Kook op middelhoog vuur en laat al het vocht verdampen. Verwijder vervolgens de teentjes knoflook, het bouquet garni en zet apart.
      4. Knip rondjes bakpapier van ongeveer 13 cm.
      5. Snijd 5 rondjes van 13 cm per vel filodeeg. Leg op een bakplaat een schijfje deeg. Bestrijk met een kwastje het oppervlak met een dun laagje boter. Dek af met een tweede plak en doe dit tot aan het vijfde. Beboter deze laatste niet. Bewaar in de koelkast.
      6. Smelt de resterende boter en dompel hierin de plakjes tomaat en paprika. Leg de plakjes tomaat en paprika in een cirkel en overlappend op de 4 rondjes papier. Wissel 2 tomatenplakjes af ​​met 1 plakje paprika. Bewaar in de koelkast om de boter te laten opstijven en daardoor de tomaat en paprika vast te laten plakken aan het bakpapier.
      7. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet het bord met de schijven in de oven en bak 10 minuten om een ​​licht bruine kleur te krijgen.
      8. Verhit de fijngesneden tomaat zachtjes, breng op smaak met zout en peper en voeg de fijngehakte basilicum toe.
      9. Verdeel de tomaten over de deegrondjes. Egaliseer met de achterkant van een lepel of met een spatel.
      10. Keer het bakpapier met de tomaat en paprika om en leg op het deeg.
      11. Bak gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven op 200 ° C.
      12. Verwijder het papier na het bakken. Breng op smaak met peper, zout, tijm en een scheutje olijfolie.
      13. Dien de taartjes afzonderlijk op op warme borden. Garneer met een klein blaadje basilicum.
      14. wijn: een châteauneuf-du-pape met zachte zonnige accenten.
      Bron:

      Tomatensaus basis

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      kg

      Instructies

      1. Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel. Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
      Bron:ICI

      Aubergineflan met courgette

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Fruit de ui in een pan met wat olie. Voeg de plakjes aubergine en de blokjes courgette toe. Bestrooi met wat zout en een kwartiertje bakken. Pureer de groenten ,et de room, ei, eigeel en kaas.
      2. Beboter de vormpjes en giet het mengsel erin. Zet een uur au-bain marie in de oven op 180ºC.
      3. Stort de flans op een bordje en dien op.
      Bron:Groenterecepten van Italiaanse osteria.

      Courgettetaartje

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      stuks

      Instructies

      1. Fruit de ui zachtjes in de olijfolie.
      2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en bak ze mee met de gefruite ui. Stoof dan gaar.
      3. Pureer de gare courgette en laat afkoelen. Meng dan met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
      4. Verwarm de oven op 200ºC, beboter 4 vormpjes en giet het courgettemengsel erin. Bak ze dan au bain marie. De taartjes zijn gaar als een mesje schoon uit de taartje komt.
      Bron:Groenterecepten van Italiaanse osteria's

      Courgettebloemen gevuld met ricotta

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      stuks

      Instructies

        Bloemen
        1. Was de bloemen indien nodig voorzichtig, droog ze af met zacht keukenpapier en verwijder de stampers en eventueel de steel.
        2. Maak een beslag van de bloem, melk, ei en een scheutje olijfolie. Gebruik een wijde schaal, zodat de bloemen er zonder te knakken in kunnen liggen.
        Vulling
        1. Bereid alle ingrediënten voor en meng ze goed met een spatel. Doe ze dan over in een spuitzak.
        2. Vul de courgettebloemen met de vulling. Haal de bloemen door het beslag en bak ze in de hete olie tot ze rondom bruin zijn.
        Bron: