Preitaart en peultjes

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

    Preitaart
    1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Houd van de eieren 1 eidooier apart. Klop de rest van de eieren met het overgebleven eiwit los met de mosterd en crème fraiche. Meng er de fijngesneden prei, kervel, kaas en zout en peper door.
    2. Bedek een platte ovenschaal met bakpapier en schenk hier het mengsel in. Rol het bladerdeeg uit en leg dat over het mengsel. Duw de zijkanten iets naar beneden, zodat het een opstaand randje kan worden.
    3. Klop de dooier met een paar druppels water en bestrijk het deeg ermee. Prik het deeg in om rijzen te voorkomen. Zet 25 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.
    Peultjes met amandel
    1. Blancheer de peultjes heel kort tot ze net beetgaar zijn. Laat ze uitdampen in een vergiet, dus niet afkoelen in ijswater.
    2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Smelt als ze goudgeel zijn de boter erin, roer goed om zodat de amandelen breken. Laat 2 minuten op laag vuur staan zonder dat de boter bruin wordt.
    3. Besprenkel de peultjes met wat citroensap en doe in een schaaltje met een deksel erop.
    Serveren
    1. Zet een bord op de preitaart draai het geheel om en trek het bakpapier eraf. Beleg met de plakjes tomaat en serveer. Serveer samen met het schaaltje peultjes.
    Bron:

    Venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

      Soep
      1. Snijd de venkel, ui en wortel in mire poix. Verhit boter in een pan en fruit hierin de ui, venkel en wortel ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de venkelzaadjes toe en bak nog even door. Blus af met de bouillon en laat de groenten gaar koken.
      2. Pureer de soep met de staafmixer mooi glad en voeg dan de room toe. Breng weer aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Breng dan op smaak met zout en peper.
      serveren
      1. Schenk de soep in kommen of borden en verdeel de tomaatjes en pesto over de soep. Serveer meteen.
      Bron:

      Poulet au mangue, Réunion.

      Kip met mango

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Snijd de kip in 8 stukken. Snipper de rode ui. Bak de kip op hoog vuur in de olie rondom bruin. Doe aan het eind van het bakken de rode ui aan de zijkant in de pan en laat ook bruin bakken.
      2. Gebruik een vijzel om de knoflook-, gember en chilipeper tot een puree te stampen en doe die in de pan. Bestrooi de stukken kipGebruik een vijzel om de knoflook-, gember en chilipeper tot een puree te stampen en doe die in de pan. Bestrooi de stukken kip rondom met zout en peper en flink wat geraspte nootmuskaat. Strooi de kruidnagel over de ui.
      3. Doe de tomaten in de pan en roer goed door. Druk de stukken tomaat rond de kip op de bodem van de pan. Dekt de pan af, zet het vuurlaag en laat alles sudderen. Doe de tomaten in de pan en roer goed door. Druk de tomaat rond de kip op de bodem van de pan. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat alles ongeveer een half uur pruttelen. Controleer regelmatig of de kip niet aanbrandt. Keer de kip tussendoor een paar keer.
      4. Doe de geschilde mango in grote stukken gesneden in de pan. Roer hem voorzichtig door de saus een schep hier en daar wat saus over de kip. Doe de deksel op de pan en stoof ongeveer 15 minuten op laag vuur. De kip moet donker bruin worden en de mango heel zacht Doe de deksel op de pan en stoof ongeveer 15 minuten op laag vuur. De kip moet donkerbruin worden en de mango heel zacht. Voeg zo nodig wat water toe om te voorkomen dat er iets aanbakt. Bestrooi met de koriander en haal de pan van het vuur. Laat ongeveer 10 minuten staan voor je hem serveert.
      Bron:

      Susciello

      Gebakken worstjes in tomatensaus

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Voeg als de olie heet is, de pancetta toe en bak ongeveer 10 minuten tot het vet gesmolten is. Voeg dan de verse worst en soppressata toe en bak een minuut of 5. Breek de worst al roerende. Doe dan de tomaten erbij, wat zout en laat het een kwartiertje sudderen. De saus moet ingedikt worden. Als de saus te dik is, voeg je er wat water aan toe.
      2. Breek de eieren en laat ze in de saus glijden. Verhit tot de eieren gestold zijn en de eigelen nog vloeibaar. Dien dan meteen op.
      Bron:

      U’ Cutturidd

      Lamsstoofschotel

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Snijd het lamsvlees in blokjes van ongeveer 5 cm. Bak het aan in de olijfolie rondom bruin. Al het vlees moet de bodem raken, zonodig doe je het in meerdere porties. Haal dan het vlees uit de pan en zet apart.
      2. Bak in dezelfde olie de knoflook en ui met wat zout, op laag vuur. Doe dan de rode peper en laurier erbij en bak nog even een minuutje. Blus af met de wijn en schraap de aanbaksels los met een platte spaan. Doe dan het vlees terug in de pan en voeg de tomaten toe met bouillon, het vlees moet net onderstaan. Voeg zout toe, leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 1,5 uur stoven. Roer vlak voor het serveren de peterselie en venkel erdoor. Serveer op kamertemperatuur met ciabatta.
      Bron:

      Smaak van de zee

      Profumo di mare

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

        Visbouillon
        1. Doe de olijfolie in een grote pan en voeg de in stukjes gesneden groenten erbij. Even aanbakken zonder bruin te laten worden en dan deglaceren met prosecco of witte wijn. Voeg de visbouillon toe tot alle groenten onder staan. Laat rustig reduceren tot de helft en zet dan weg tot verder gebruik.
        Pasta
        1. Haal wat zestes van de citroen en snijd dan in plakken. Doe de olijfolie in de pan en laat heet worden. Doe de plakken citroen in de pan en laat even sudderen. Dan wat visbouillon erbij. Laat heet worden en doe dan de pasta erbij. De pasta absorbeert het vocht en voeg steeds wat vocht toe tot de pasta beetgaar is. Doe dan de garnalen, olijven erbij en de plakken citroen eruit. Kook tot de garnalen gaar zijn.
        2. Maak af met de citroenzestes, munt en de ricotta salata.
        Bron:

        Millefeuille krab-tomaat

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        personen

        Instructies

          Tomaten voorbereiding
          1. Ontvel de tomaten. Snijd reepjes van 12 x 5 cm van het buitenste vruchtvlees van de tomaten. Vergeet niet om het ongebruikte vruchtvlees van grote tomaten te verzamelen om de coulis te bereiden. Je hebt 50 g per persoon aan vlees nodig, zonder zaden.   Verspreid deze reepjes in een bakblik, dek af met folie en laat 2-3 uur staan.  
          Krab
          1. Demonteer de krab. Verkruimel het vlees met een vork en verwijder voorzichtig al het kraakbeen. Weeg 60 g vlees per persoon af. Verzamel de romige delen met een lepel en zeef ze door in de achterkant van de lepel of met een spatel te knijpen. Hak de dragon fijn.   Meng krabvlees met curry, dragon, 3/4 van de mayonaise, citroensap en romige porties. Zet koud weg.  
          Sla
          1. Was en plet de slabladeren. Rol ze op en snij ze met een mes. Was en droog de waterkers. Verwijder de stelen. Hak de bladeren fijn. Meng sla en waterkers, want ze worden apart gebruikt. Snijd de appel in reepjes van 5 mm. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm.  
          Tomatencoulis
          1. Meng het tomatenvlees door eraan toe te voegen: tomatensap, ketchup, azijn, selderijzout, peper, Tabasco, olijfolie. Passeer twee keer door een zeef. Breng op smaak. Zet koud weg.
          Service
          1. Bereid de borden vlak voor het opdienen. Kruid de sla en de waterkers afzonderlijk met een beetje vinaigrette.   Meng de dobbelstenen van appel en avocado. Breng ze op smaak met een beetje vinaigrette. Giet wat tomatencoulis in de borden. Meng de resterende mayonaise met het chlorofyl. Spuit het met een papieren spuitzakje in kleine groene stippen rondom de buitenkant.  Bestrooi de tomatenreepjes met een scheutje olijfolie en azijn. Voeg peper en fleur de sel toe. Bestrooi met een beetje sla, bedek met de gekruide krab, bedek met een reep tomaat, waterkers en appel-avocadomengsel. Dan nog een reep tomaat, sla, krab en als laatste nog een reep tomaat. Monteer de andere mille-feuilles op dezelfde manier. Snijd ze in mooie rechthoeken. Besprenkel met een vork een paar druppels olie en azijn.   Bestrooi met fleur de sel. Leg de mille-feuilles in het midden van de borden, met een takje kervel aan beide uiteinden. Gekoeld serveren.
          Bron:Joël Robuchon

          Tomatensaus basis ingekookt

          Recept Afdrukken

          Ingrediënten

          kg

          Instructies

          1. Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Doe de tomatenpuree erbij, laat bakken en blus af met witte wijn, een Chardonnay. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel.
          2. Doe het zuurkoolsap en bakpoeder in de saus en roer goed door. Zet de pan in de oven op 80ºC en laat een nacht staan. De saus wordt zwart aan de bovenkant en dit roer je om.
          3. Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
          Bron:

          Taartje van tomaat en paprika met basilicum

          Recept Afdrukken

          Ingrediënten

          personen

          Instructies

          1. Dompel de tomaten 10 seconden in een pan met kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Pel ze. Snijd ze in partjes en verwijder de zaadjes. Met een uitsteekring met een diameter van 2,5 cm snijd je rondjes. Snijd de resterende tomaten fijn en leg ze weg.
          2. Was de paprika's, verwijder voorzichtig de zaadjes en witte delen. Snijd ze in 3-en in de lengte. Met dezelfde uitsteekring als voor de tomaten snijd je ze in plakjes. Dompel ze gedurende 10 seconden onder in een pot kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Laat ze goed leeglopen. Verwijder de velletjes van de rondjes. Zet ze weg.
          3. Pel en snipper de ui. Doe het in een pan met 25 g boter en 1/2 dl olijfolie. Zet op middelhoog vuur, zout licht en laat zweten zonder te verkleuren. Voeg de teentjes knoflook, het bouquet garni, de resterende fijngesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met extra zout, peper en evt. suiker. Kook op middelhoog vuur en laat al het vocht verdampen. Verwijder vervolgens de teentjes knoflook, het bouquet garni en zet apart.
          4. Knip rondjes bakpapier van ongeveer 13 cm.
          5. Snijd 5 rondjes van 13 cm per vel filodeeg. Leg op een bakplaat een schijfje deeg. Bestrijk met een kwastje het oppervlak met een dun laagje boter. Dek af met een tweede plak en doe dit tot aan het vijfde. Beboter deze laatste niet. Bewaar in de koelkast.
          6. Smelt de resterende boter en dompel hierin de plakjes tomaat en paprika. Leg de plakjes tomaat en paprika in een cirkel en overlappend op de 4 rondjes papier. Wissel 2 tomatenplakjes af ​​met 1 plakje paprika. Bewaar in de koelkast om de boter te laten opstijven en daardoor de tomaat en paprika vast te laten plakken aan het bakpapier.
          7. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet het bord met de schijven in de oven en bak 10 minuten om een ​​licht bruine kleur te krijgen.
          8. Verhit de fijngesneden tomaat zachtjes, breng op smaak met zout en peper en voeg de fijngehakte basilicum toe.
          9. Verdeel de tomaten over de deegrondjes. Egaliseer met de achterkant van een lepel of met een spatel.
          10. Keer het bakpapier met de tomaat en paprika om en leg op het deeg.
          11. Bak gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven op 200 ° C.
          12. Verwijder het papier na het bakken. Breng op smaak met peper, zout, tijm en een scheutje olijfolie.
          13. Dien de taartjes afzonderlijk op op warme borden. Garneer met een klein blaadje basilicum.
          14. wijn: een châteauneuf-du-pape met zachte zonnige accenten.
          Bron:

          Tomatensaus basis

          Recept Afdrukken

          Ingrediënten

          kg

          Instructies

          1. Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel. Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
          Bron:ICI