Millefeuille krab-tomaat

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

    Tomaten voorbereiding
    1. Ontvel de tomaten. Snijd reepjes van 12 x 5 cm van het buitenste vruchtvlees van de tomaten. Vergeet niet om het ongebruikte vruchtvlees van grote tomaten te verzamelen om de coulis te bereiden. Je hebt 50 g per persoon aan vlees nodig, zonder zaden.  Verspreid deze reepjes in een bakblik, dek af met folie en laat 2-3 uur staan.  
    Krab
    1. Demonteer de krab. Verkruimel het vlees met een vork en verwijder voorzichtig al het kraakbeen. Weeg 60 g vlees per persoon af. Verzamel de romige delen met een lepel en zeef ze door in de achterkant van de lepel of met een spatel te knijpen. Hak de dragon fijn.   Meng krabvlees met curry, dragon, 3/4 van de mayonaise, citroensap en romige porties. Zet koud weg.  
    Sla
    1. Was en plet de slabladeren. Rol ze op en snij ze met een mes. Was en droog de waterkers. Verwijder de stelen. Hak de bladeren fijn. Meng sla en waterkers, want ze worden apart gebruikt. Snijd de appel in reepjes van 5 mm. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm.  
    Tomatencoulis
    1. Meng het tomatenvlees door eraan toe te voegen: tomatensap, ketchup, azijn, selderijzout, peper, Tabasco, olijfolie. Passeer twee keer door een zeef. Breng op smaak. Zet koud weg.
    Service
    1. Bereid de borden vlak voor het opdienen.Kruid de sla en de waterkers afzonderlijk met een beetje vinaigrette.   Meng de dobbelstenen van appel en avocado. Breng ze op smaak met een beetje vinaigrette.Giet wat tomatencoulis in de borden. Meng de resterende mayonaise met het chlorofyl. Spuit het met een papieren spuitzakje in kleine groene stippen rondom de buitenkant.  Bestrooi de tomatenreepjes met een scheutje olijfolie en azijn. Voeg peper en fleur de sel toe. Bestrooi met een beetje sla, bedek met de gekruide krab, bedek met een reep tomaat, waterkers en appel-avocadomengsel. Dan nog een reep tomaat, sla, krab en als laatste nog een reep tomaat. Monteer de andere mille-feuilles op dezelfde manier. Snijd ze in mooie rechthoeken. Besprenkel met een vork een paar druppels olie en azijn.   Bestrooi met fleur de sel. Leg de mille-feuilles in het midden van de borden, met een takje kervel aan beide uiteinden. Gekoeld serveren.
    Bron:Joël Robuchon

    Tomatensaus basis ingekookt

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    kg

    Instructies

    1. Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Doe de tomatenpuree erbij, laat bakken en blus af met witte wijn, een Chardonnay. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel.
    2. Doe het zuurkoolsap en bakpoeder in de saus en roer goed door. Zet de pan in de oven op 80ºC en laat een nacht staan. De saus wordt zwart aan de bovenkant en dit roer je om.
    3. Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
    Bron:

    Taartje van tomaat en paprika met basilicum

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Dompel de tomaten 10 seconden in een pan met kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Pel ze. Snijd ze in partjes en verwijder de zaadjes. Met een uitsteekring met een diameter van 2,5 cm snijd je rondjes. Snijd de resterende tomaten fijn en leg ze weg.
    2. Was de paprika's, verwijder voorzichtig de zaadjes en witte delen. Snijd ze in 3-en in de lengte. Met dezelfde uitsteekring als voor de tomaten snijd je ze in plakjes. Dompel ze gedurende 10 seconden onder in een pot kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Laat ze goed leeglopen. Verwijder de velletjes van de rondjes. Zet ze weg.
    3. Pel en snipper de ui. Doe het in een pan met 25 g boter en 1/2 dl olijfolie. Zet op middelhoog vuur, zout licht en laat zweten zonder te verkleuren. Voeg de teentjes knoflook, het bouquet garni, de resterende fijngesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met extra zout, peper en evt. suiker. Kook op middelhoog vuur en laat al het vocht verdampen. Verwijder vervolgens de teentjes knoflook, het bouquet garni en zet apart.
    4. Knip rondjes bakpapier van ongeveer 13 cm.
    5. Snijd 5 rondjes van 13 cm per vel filodeeg. Leg op een bakplaat een schijfje deeg. Bestrijk met een kwastje het oppervlak met een dun laagje boter. Dek af met een tweede plak en doe dit tot aan het vijfde. Beboter deze laatste niet. Bewaar in de koelkast.
    6. Smelt de resterende boter en dompel hierin de plakjes tomaat en paprika. Leg de plakjes tomaat en paprika in een cirkel en overlappend op de 4 rondjes papier. Wissel 2 tomatenplakjes af ​​met 1 plakje paprika. Bewaar in de koelkast om de boter te laten opstijven en daardoor de tomaat en paprika vast te laten plakken aan het bakpapier.
    7. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet het bord met de schijven in de oven en bak 10 minuten om een ​​licht bruine kleur te krijgen.
    8. Verhit de fijngesneden tomaat zachtjes, breng op smaak met zout en peper en voeg de fijngehakte basilicum toe.
    9. Verdeel de tomaten over de deegrondjes. Egaliseer met de achterkant van een lepel of met een spatel.
    10. Keer het bakpapier met de tomaat en paprika om en leg op het deeg.
    11. Bak gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven op 200 ° C.
    12. Verwijder het papier na het bakken. Breng op smaak met peper, zout, tijm en een scheutje olijfolie.
    13. Dien de taartjes afzonderlijk op op warme borden. Garneer met een klein blaadje basilicum.
    14. wijn: een châteauneuf-du-pape met zachte zonnige accenten.
    Bron:

    Tomatensaus basis

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    kg

    Instructies

    1. Laat de groente gaar bakken op laag vuur in wat olijfolie. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 minuten koken in de pan zonder deksel. Haal de saus door een passe vite en laat afkoelen. Je kunt de saus invriezen.
    Bron:ICI

    Papa al Pomodoro

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Snipper de ui en fruit hem in een flinke laag olijfolie op laag vuur tot ze zacht zijn, laat ze niet bruin kleuren. Voeg de verse kruiden, bouillon en het in stukken gesneden brood toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper. Wanneer een lepel rechtop in de Papa blijft staan dan mag je de “soep” verdunnen met wat bouillon.
    Bron:Muriel

    Piperade

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Snijd de ui fijn en bak ze zachtjes in het ganzenvet tot ze doorzichtig zijn.
    2. Snijd de paprika's in dikke repen en doe ze bij de ui. Bak ongeveer een kwartiertje, blijf af en toe roeren.
    3. Hak intussen de ontvelde tomaten in grove stukjes en doe die bij het ui/paprika mengsel. Laat het geheel een minuut of 20 smoren op laag vuur. Voeg piment d'espelette toe.
    4. Dien op met gedroogde ham, bijv. Bayonne ham.
    Bron:

    Dal Makhani

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Laat de bonen in een grote pan water op middelhoog vuur zachtjes koken, tot ze zo zacht zijn dat ze uit elkaar vallen. Het kan zijn dat je af en toe wat water moet toevoegen. Na ongeveer 3 tot 4 uur zachtjes koken zijn de bonen perfect gaar. Giet de bonen af, vang het kook­ vocht daarbij op en zet alles apart.
    2. Verhit de koolzaadolie in een grote koeken­pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe aan de hete olie en bak in ongeveer 10 minuten zacht en lichtbruin. Roer de knoflook-gemberpasta erdoor, bak ongeveer 30 seconden en voeg dan de tomaat, het chilipoeder, het kurkumapoeder, de garam masala en het paprikapoeder toe. Bak 1 minuut en voeg dan 125 ml van het opgevangen kookvocht toe. Breng aan de kook en voeg de gekookte bonen toe. Kook 5 minuten op hoog vuur en voeg indien nodig meer opgevangen kookvocht toe. De dal moet dik en soep­ achtig zijn.
    3. Breng op smaak met het zout. Makhani betekent boter, dus die kun je niet weglaten. Roer het merendeel van de boter erdoor, verdeel de rest over de dal en laat smelten. Sprenkel de room erover, bestrooi met de gehakte koriander en de dal is klaar om geserveerd te worden.
    Bron:Easy curry

    Pasta vongole

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

      Bron:

      Geroosterde paprikasoep

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Verwarm de oven voor op 240 graden (hetelucht).
      2. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten. Vet een braadslede in met wat olijfolie. Leg de paprika met de schil naar boven in de braadslede.
      3. Laat de paprika’s 10 minuten roosteren in de oven totdat de schillen zwart geblakerd zijn. Je kunt de schil heel gemakkelijk verwijderen als ze even afgekoeld zijn.
      4. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak deze fijn.
      5. Fruit dit aan in wat olijfolie.
      6. Voeg de tomatenpuree toe en verhit kort.
      7. Was de tomaten en snijd deze in stukken. Ontvel de paprika’s en snijd deze ook in stukken. Voeg dit bij de uien.
      8. Voeg de bouillon toe en laat het mengsel ongeveer 15-20 minuten zacht koken.
      9. Pureer de soep glad met een staafmixer.
      10. Breng de geroosterde paprikasoep verder op smaak met wat peper en zout. Garneer de soep met de verse peterselie en een eetlepel crème fraiche.
      Bron:https://uitpaulineskeuken.nl/2016/03/geroosterde-paprikasoep.html

      Burrata met coeur de boeuf en aardbeien

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Snijd de tomaten dwars op de kern in plakken. Snijd de burrata in 4-en. Schik de tomaten op het bord, plus de in helften gesneden aardbeien. Leg hier de burrata op. Garneer met de kruiden. Besprenkel royaal met een top kwaliteit olijfolie. Strooi er Maldon zout over en garneer met de bloemen.
      Bron:Alain Passard