Kokoscurry met rundvlees en aubergines

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Verhit de olie in een wok op matig vuur en bak de groene currypasta 1-2 minuten tot hij flink geurt. Giet er 250 ml kokosmelk bij en kook het mengsel 2-3 minuten, tot de melk dik begint te worden en de olie boven komt drijven. Voeg het vlees toe, blijf 4 minuten roeren, giet er 475 ml water bij en breng ze aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en blijf ongeveer 20 minuten regelmatig roeren.
  2. Voeg de vissaus en suiker toe. en laat 5 minuten koken. Doe er de aubergines en pepertjes bij, breng ze aan de kook en laat ze 5 minuten koken. Roer er de basilicumblaadjes door en zet de pan van het vuur.
  3. Serveer de curry met de gekookte vermicelli, taugé, waterspinazie en hardgekookte eieren.
Bron:

Kokos kippensoep

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Breng de kippenbouillon met het zout in een grote pan op matig vuur aan de kook.
  2. Stamp de korianderwortel, sjalot, galanga, kafferlimoenblaadjes en het citroengras in een vijzel, doe ze in de pan en kook ze
  3. 1-2 minuten. Doe er de stukjes kip bij en kook ze 3-4 minuten, of tot ze gaar zijn. Roer er de jonge kokos, vissaus, suiker, kokosmelk en het limoensap door, en laat de soep nog 2 minuten koken. Voeg de pepertjes en koriander toe, schep de soep in de hele, jonge kokosnoten, garneer ze met de chilipeperjamolie en gedroogde pepertjes, en zet ze op tafel.
Bron: