American pancakes

Recept Afdrukken

Ingrediënten

pancakes

Instructies

    Beslag
    1. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en een flinke snuf zout in een kom.
    2. Klop de eieren los met de sinaasappelrasp, karnemelk en boter. Meng met het bloemmengsel. Klop op het laatst het bruisend water erdoor en meng goed. Wat klontjes is niet erg.
    3. Gebruik 2 grote koekenpannen en bak telkens 3 pancakes in een pan. Smelt in een pan wat boter op halfhoog vuur. Schep telkens een lepel beslag in de pan en bak ± 2 min. of tot er aan de bovenkant belletjes komen en de randjes droog zijn. Draai om en bak de andere kant nog ± 1,5 min. Houd de pancakes losjes afgedekt warm in een warme oven, 60ºC.
    Garnituur
    1. Snijd de schil van beide sinaasappels er dik af en snijd het vruchtvlees in halve plakjes of partjes. Snijd de dadels in stukjes en meng met de sinaasappel. Stapel de pancakes op, schep het sinaasappelmengsel erop, bedruppel met dadel- siroop en bestrooi met de pistachenoten.
    Varianten
    1. Je kunt de sinaasappels weglaten en dan de pancakes bedekken met een ander sausje. Met bosvruchten en/of vers fruit. Wat crème fraiche is ook lekker erbij.
    Bron:Delicious

    Zuppa Inglese

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

      Crema
      1. Maak de banketbakkersroom volgens het recept. Doe twee derde van de room in een aparte kom en roer hier de gesmolten chocolade door. Zet beide delen apart afgedekt met plastic folie.
      2. Wanneer de banketbakkersroom is afgekoeld, klop de room stijf en meng twee derde door de chocoladecrème en één derde door de gele crème. Zet dan weg.
      Siroop
      1. Doe het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat doorkoken tot alle suiker is opgelost en doe dan de rum erbij.
      Meringue
      1. Ontvet een kom van een staande mixer met de halve citroen. Doe de eiwitten in de kom met het zout. Draai op lage snelheid tot de eiwitten schuimig worden. Verhoog dan de snelheid en doe de poedersuiker erbij. Klop tot de eiwitten zachte pieken hebben gevormd.
      2. Zet wanneer de je de poedersuiker bij de eiwitten hebt gedaan het water met de suiker op het vuur. Laat dit doorkoken tot 121ºC.
      3. Giet wanneer de suikeroplossing 121ºC is deze bij de eiwitten terwijl de machine draait. Laat draaien tot de meringue op kamertemperatuur is gekomen. Zet dan koel weg.
      Samenstellen zuppa Inglese
      1. Snijd de cake in plakken. 1 cm voor in kleine glaasjes en 2 cm voor een grote suppa. Bestrijk de cake met de rumsiroop.
      2. Verdeel de helft van de chocoladeroom op de bodem van de schaal of schaaltjes. Leg hier een laag cake op. Doe dan de gele room erop, weer een laag cake en chocoladeroom. Eindig met een laag cake. Zet dit dan koel weg voor verdere afwerking. Dat kan meteen of later.
      3. Bestrijk de bovenkant van de suppa met de meringue. Mooi glad of juist met pieken. Je kunt hem ook opspuiten in toefjes. Bruin de meringue met een brander voor een mooi effect.
      Bron:Bijbel Italiaanse keuken

      Pan di spagna

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      cake

      Instructies

      1. Doe de eieren, suiker en citroenschil in een mixer en laat de mixer 15 á 20 minuten kloppen, tot het mengsel bleekgeel en drie keer het oorspronkelijke volume is.
      2. Haal de kom uit de mixer en strooi de bloem er in gedeeltes op, terwijl je met een spatel luchtig mengt.
      3. Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet een springvorm in en bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en zet hem in de oven.
      4. Bak 35 á 40 minuten en laat de oven de eerste 30 minuten dicht. Met een satéprikker kun je controleren of hij gaar is. Als de prikker nog vochtig is, laat hem dan nog even bakken.
      5. Wanneer de cake gaar is, zet je de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat 10 minuten langzaam afkoelen. Leg de cake dan op een rooster om verder af te koelen. Na 10 minuten de cake voorzichtig losmaken met een mesje, uit de springvorm halen en op een rooster verder laten afkoelen.
      Bron:

      Turks brood

      Pide

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      broden

      Instructies

      1. Meng de gist met wat van het water., zodat het hierin oplost. Zet even weg tot er wat schuim opkomt.
      2. Maak een kuiltje in de bloem en schenk hierin de gistoplossing, de yoghurt en begin te mengen. Voeg steeds wat water toe tot je een deeg hebt dat niet plakt. Ga het deeg dan kneden. Sla het deeg plat en vouw het vanaf de randen naar binnen. Doe wat olijfolie in een kom en leg hierin het deeg om te laten rijzen. Leg een doek over de kom.
      3. Verwarm de oven voor op 220ºC. Vet een bakplaat in met olie en zet deze 2 minuten in de ov en, zodat hij heet is.
      4. Sla het deeg weer plat en kneed nog even door. Maak dan grote plakken van het deeg. Trek met je vingers vanaf het binnenste naar buiten, zodat er een dikke rand ontstaat. Maak een kartelrand en leg de plak(ken) op de hete bakplaat. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met zaadjes.
      5. Zet in de oven en laat 20 minuten bakken tot het mooi goudbruin is. Laat op een rooster afkoelen.
      Bron:

      Réunion

      Crème brûlée met passievrucht en vanille

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Giet de room in de pan. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en doe in de room met het stokje erbij. Breng de room zachtjes aan de kook en laat een paar minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en laat nog een paar minuten staan.
      2. Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop in een kom de eierdooiers met de witte suiker tot een romige substantie. Voeg dan langzaam de hete room erbij en roer goed door. Haal dan het vanillestokjeruit.
      3. Schraap de passievruchten leeg en roer de pulp door de room. Verdeel het mengsel over crème brut Les schaaltjes en zet ze een braadslede. Giet er warm water in zodat de schade is tot ongeveer de helft onder water staanVerdeel het mengsel over crème brûlée schaaltjes en zet ze in een braadslede. Giet er warm water in zodat de schade is tot ongeveer de helft onder water staan. Bak de custard ongeveer 45 minuten. Ze moet in het midden nog een beetje lobbig zijn.
      4. Laat is gratis dan afkoelen tot zo koud zijn. Zet ze in de koelkast tot gebruik.
      5. Bestrooi de bovenkant van de crème brûlées met wat rietsuiker en verdeel dit gelijkmatig. Brand dan de karamel. Laat de custard dan weer koud worden.
      Bron:

      Cannoli met ricotta

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      stuks

      Instructies

        Deeg
        1. Meng voor het deeg de bloem, suiker, koffie en de cacaopoeder in een kom. Werk de boter erdoorheen en vervolgens de wijn en de marsala, en meng alles tot u een los, samenhangend deeg hebt. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het luchtig; voeg eventueel meer bloem toe. Zet het deeg gewikkeld in plasticfolie circa 30 minuten op een koele plaats.
        2. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van circa 32 x 24 cm. Snijd de randjes weg en snijd het vervolgens in 12 vierkantjes van 8 x 8 cm. Vet zogenoemde cannoli-buisjes licht met olie in. Vouw om elk cannoli-buisje diagonaal een vierkantje deeg en plak het vast met losgeklopt ei. Druk de randen stevig aan.
        3. Verhit de olie in een frituurpan tot circa 180°C, of zo heet is dat in circa 15 seconden een stukje deeg krokant en goudbruin is. Als er rook van de olie afkomt, is hij te heet. Doe de cannoli erin, een paar tegelijk, en frituur ze tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze er met een tang uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. Laat de buisjes er zo gauw ze genoeg zijn afgekoeld, uitglijden en laat de cannoli op een rooster afkoelen.
        Vulling
        1. Prak voor de vulling de ricotta fijn met een vork. Meng de suiker en het vanille-extract erdoor en vervolgens de citroenrasp, de sukade, de bigar­reaus en de geraspte chocolade. Vul de cannoli met een lepel of met een spuitzak. Leg ze op een schaal en bestuif ze met poedersuiker. De cannoli mogen niet te lang blijven liggen als ze eenmaal gevuld zijn, want dan worden ze zacht.
        Bron:

        Focaccia Pugliese

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        focaccie

        Instructies

        1. Meng al het meel, aardappelpuree, water, zout, gist, suiker en 1/3de van de olijfolie in een kom of met de hand. Kneed het deeg tot het soepel is.
        2. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Snijd het deeg in drie even grote stukken. Maak hiervan een bal en leg ze in drie verschillende diepe borden die je met olijfolie bestrijkt. Bestrijk het deeg licht met olijfolie en dek het af met plastic folie. Zet de borden op kamertemperatuur opzij om het te laten rijzen. Het moet ongeveer drie keer zo groot worden.
        3. Doe twee eetlepels van de olijf olie in een pan van ongeveer 30 cm doorsnede. Leg één van de deegballen in de pan. Duw met je vingers en trek deze voorzichtig in de vorm van de pan maar laat het niet scheuren.
        4. Verdeel de kerstomaatjes die gehalveerd zijn het snijvlak omlaag op het deeg en ook ongeveer 10 olijven. Dek de pan af met een doek en zet nog 20 minuten opzij om te laten rijzen.
        5. Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet als de oven op temperatuur is in het deeg gerezen is de pan in de oven. Strooi een eetlepels zout en oregano over deVerwarm de oven voor op 220 °C. Strooi circa één theelepel van de oregano en wat zout over het deeg. Sprenkel er een eetlepel olijf olie over.
        6. Zet de pan op het vuur en verhit matig. Bak de focaccia als de olie gaat borrelen nog 3 minuten. De bodem moet diep goud bruin worden.
        7. Zet dan de pan in de oven en bak de focaccia ongeveer 17 minuten tot hij een diep bruine korst heeft. Laat hem dan op een taartrooster glijden en afkoelen, ongeveer 5 minuten. Je kunt hem warm of koud eten.
        Bron:

        Licht roggezuurdesembrood

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        brood

        Instructies

          Levain
          1. Doe het desem in een kom en voeg het water toe en roer tot een glad beslag. Voeg de bloem en het roggemeel toe en roer glad. Maak de randen schoon en zet afgedekt weg op kamertemperatuur, 12-14 uur.
          Deeg
          1. Doe alle ingredienten inclusief de levain in een staande mixer met deeghaak. Laat een kwartier rusten als het deeg tegen de deeghaak opkruipt en losraakt van de wand van de kom. Meng daarna op middenstand nog 5 minuten tot het deeg mooi glad is. Voeg als het te plakkerig is, nog wat bloem toe. Vet een kom in met olie en rol het deeg daarin om, dek af en laat rijzen tot het dubbele volume, ongeveer 3 á 4 uur.
          2. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Druk voorzichtig plat, zodat de grote luchtbellen ontsnappen. Maak er een rechthoek van 28 x 23 cm en vouw in drieën, dek af en laat 45 minuten rusten. Draai het deeg een kwart slag, vouw in drieën en laat 30 minuten rusten.
          3. Vouw het deeg in tweeën en vorm er een rond brood van door de randen onder te stoppen waardoor er een glad oppervlak ontstaat. Leg het deeg met de naad naar beneden op met bloem bestoven bakpapier op een bakplaat en bestuif met bloem. Maak met een scherp mes een kruis van 4 cm in het midden en vier kleinere inkepingen naar de buitenrand toe. De inkepingen moeten 2,5 cm diep zijn, dus behoorlijk diep. Dek dan af en laat nog een 2 uur rijzen, tot het volume is verdubbeld.
          4. Verwarm de oven voor op 250ºC en leg daarin een bakplaat. Schuif als de oven op temperatuur is, het deeg met bakpapier en al op de hete bakplaat en bestuif de oven met wat water. Bak 10 minuten op 250ºC en dan nog 20 minuten op 200ºC. Bak goudbruin en de bodem hol klinkt.
          Bron:

          Zeppole di ricotta

          Ricotta beignets

          Recept Afdrukken

          Ingrediënten

          stuks

          Instructies

          1. Doe de bloem, ricotta, suiker, bakpoeder, citrusschillen en eieren in een kom en meng snel tot een soepel deeg. Dek de kom af en laat een half uurtje rusten.
          2. Verdeel het deeg in stukjes van 35 gram. Rol elk stukje uit tot een rolletje en maak er een lus van.
          3. Verhit olie tot 180ºC.
          4. Frituur de beignets met 4 tegelijk, keer na 1 minuut. Blijf keren tot ze mooi bruin zijn. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
          5. Rol de beignets als ze nog warm zijn door de suiker. Serveer warm, dat is het lekkerst.
          Bron:Bijbel van de Italiaanse keuken

          Roodfruit roomijs uit de blender

          Recept Afdrukken

          Ingrediënten

          g

          Instructies

          1. Doe de ingrediënten in de volgorde als aangegeven in de lijst in de blender en gebruik het programma blender (Magimix blender). Het ijs is dan direct te eten.
          Bron: