Verwarm voor de saffraanmayonaise de olie en laat de saffraandraadjes 10 minuten trekken. Laat ze in de olie liggen tot deze is afgekoeld. Zeef de olie en laat deze afkoelen. Klop de eidooriers los met de mosterd, azijn, water, poedersuiker, peper en zout en voeg druppelsgewijs de saffraanolie toe tot er een mooie gladde emulsie is ontstaan.
Leg de bitterbal op een bordje en schep er een lepeltje saffraanmayonaise naast.

Saffraanmayonaise

Gang Bijgerecht
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 7 draad Saffraan
  • 3,5 dl Zonnebloemolie
  • 2 stuks Eidooier
  • 1 tl Mosterd
  • 15 g Azijn
  • 10 g Water
  • 1 tl Poedersuiker
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Zout

Instructies
 

  • Verwarm voor de saffraanmayonaise de olie en laat de saffraandraadjes 10 minuten trekken. Laat ze in de olie liggen tot deze is afgekoeld. Zeef de olie en laat deze afkoelen. Klop de eidooriers los met de mosterd, azijn, water, poedersuiker, peper en zout en voeg druppelsgewijs de saffraanolie toe tot er een mooie gladde emulsie is ontstaan. Leg de bitterbal op een bordje en schep er een lepeltje saffraanmayonaise naast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept