Zoete chilidipsaus

Recept Afdrukken

Ingrediënten

ml

Instructies

  1. Roer de azijn, suiker, zout, rode peper en 4 eetlepels water in een pan door elkaar breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Draai het vuur laag en laat het mengsel nog 3-5 minuten pruttelen tot het een stroperige consistentie heeft. Zet de pan van het vuur en laat afkoelen Garneer de dipsaus eventueel met wat pinda's en zet hem meteen op tafel. Eventueel kun je de saus ook tot 1 cm onder de rand in een gesteriliseerde pot scheppen, af laten koelen, er de deksel op draaien en hem maximaal 1 week in de koelkast bewaren.
Bron:

Grapefruit salade met gamba's

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Schil de grapefruit en snij de partjes los van de velletjes.
  2. Pel de gamba’s, haal het darmkanaaltje eruit en kook of bak ze kort. Snij in de lengte doormidden en laat afkoelen.
  3. Meng in klein bakje de munt, kokosmelk, oestersaus, vissaus, limoensap, spaanse peper en gemalen peper. Vermeng dit met de grapefruit , sjalotje en gamba’s. Leg op een bordje. Strooi er de pinda’s overheen en decoreer met handvol verse kruiden.
Bron:

Aubergine in kokossaus

Sarak Terong

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

    Strooisel
    1. Week de garnalen in water voor 15 minuten. Giet dan af en laat uitlekken.
    2. Bak ik hete olie de pinda's bruin en laat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna de kokos goudbruin in een droge koekenpan. Meng de garnalen, pinda's en kokos met de palmsuiker en maal in de blender tot een fijn strooisel.
    Boemboe
    1. Schil en snipper de sjalotjes en knoflook. Snijd de lomboks in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snipper ze klein. Schil en rasp de laos en de koenjit. Schil de gember en snipper fijn. Meng met de komijn en ketoembar en wrijf de helft in de vijzel tot een pasta.
    Aubergines
    1. Snijd de aubergine in ronde plakken. Smeer de plakken in met olie en grill ze aan beide kanten in een grillpan of koekenpan.
    Kokossaus
    1. Verhit olie in een wok en fruit hierin de gekneusde en geknoopte sereh op middelhoog vuur. Voeg na 3 minuten de niet gewreven boemboe toe en roerbak ophoog vuur, ongeveer 3 à 4 minuten. Voeg dan de andere helft van de boemboe toe en zet het vuur laag. Laat de boemboe 5 minuten garen en voeg dan de kokosroom toe. Breng op temperatuur en laat indikken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met zout en peper.
    Serveren
    1. Maak een dikker streep van de saus op een voorverwarmd bord. Leg hier de plakken aubergine dakpansgewijs op en bestrooi met het strooisel. Bestrooi dan weer met limoenrasp.
    Bron:Rob van Gasselt