Parelhoenderfilet met morilles en witlof

Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Parelhoenderfilet vel niet eraf halen
  • 4 el Olijfolie
  • 30 g Boter
  • 150 g Morilles
  • 5 cl Noilly Prat
  • 4 stuks Sjalotje
  • 3 tl Cognac
  • 1,25 dl Slagroom
  • 1 mespunt Kerriepoeder
  • 1 dl Witte wijn droge wijn
  • 3,5 dl Kalfsfond
  • 8 stuks Witlof
  • 0,5 el Arachide olie
  • 2 el Crème fraiche
  • 0,5 bosje Bieslook
  • 1 stuks Citroen geraspte schil
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  • Bak de parelhoenderfilets 1-2 minuten op de huidkant in 1-2 el. olijfolie.
  • Bestrooi de filets met zout en pepr en bestrijk ze met een beetje boter.
  • Zet de parelhoenderfilet nog ca. 10 minuten in het midden van de oven om verder te garen.
  • Bak de morilles met 1 sjalotje enkele minuten in 10 gram boter op zacht vuur.
  • Schenk cognac en ¼ dl slagroom erbij.
  • Bak voor de saus 3 sjalotjes in el. olijfolie op zacht vuur. Voeg de kerriepoeder toe en schenk de wijn en Noilly Prat erbij. Laat dit mengsel iets inkoken.
  • Schenk dan de kalfsfond erbij en kook de saus nog iets in.
  • Breng op smaak met 1 dl. slagroom, zout en peper.
  • Haal de blaadjes witlof los en bak ze op heel zacht vuur in ½ el olijfolie en de arachide-olie. Voeg 10 gram boter toe en laat dit smelten. Roer vervolgens de crème fraîche erdoor en breng op smaak met bieslook en citroenschil.
  • Server de parelhoenderfilet in plakken gesneden met de witlof, de morilles en de saus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept