Insalata di barbabietole con menta

Salade van biet met munt

Recept Afdrukken

Ingrediënten

Personen

Instructies

  1. Gaar de bietjes in de oven of kook of stoom ze. In de oven op de hoogste temperatuur. Wikkel ze in aluminiumfolie. De bieten zijn gaar als je met een mesje er makkelijk in kunt steken. Dit bereik je na ongeveer 30 minuten voor kleine bietjes.
  2. Pel de bieten en snijd ze in dunne schijven.. Leg in een schaal en voeg er de muntblaadjes aan toe.
  3. Meng de olie en azijn en lepel dit over de bietjes. Doe dan het zout en de peper erover. Dit doe je als laatste omdat je dan de zout- en peperkorrels goed proeft.
Bron:Carlucci

Grapefruit salade met gamba's

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Schil de grapefruit en snij de partjes los van de velletjes.
  2. Pel de gamba’s, haal het darmkanaaltje eruit en kook of bak ze kort. Snij in de lengte doormidden en laat afkoelen.
  3. Meng in klein bakje de munt, kokosmelk, oestersaus, vissaus, limoensap, spaanse peper en gemalen peper. Vermeng dit met de grapefruit , sjalotje en gamba’s. Leg op een bordje. Strooi er de pinda’s overheen en decoreer met handvol verse kruiden.
Bron:

Vietnamese springrolls

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Doe de groenten, kruiden en garnalen in bakjes, zodat je alles bij de hand hebt. Zet een bak warm (niet heet) water klaar; groot genoeg om een rijstvel in te dopen. Zorg voor een groot plat bord waarop je kunt rollen.
  2. Doop een rijstvel kort in het water en leg op het platte bord. Het duurt een minuutje voordat het vel zacht wordt.
  3. Ondertussen leg je de gewenste ingrediënten op elkaar net onder het midden van het vel. Klap het onderste deel over de ingrediënten en rol 1x om. Vouw dan de buitenste delen van het vel naar binnen toe, als een envelop en rol verder door.
  4. Rol de rest van de ingrediënten door tot alles op is. Heerlijk met vers gemaakte Vietnamese pindadip.
Bron:

Zoetzuur van komkommer

Acar ketimun

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

    Dressing
    1. Pel en snipper de ui heel klein. Schil en rasp de gember. Meng samen met het limoensap en rijstazijn in een diepe kom. Voeg de suiker, een snifje zout en de gembersiroop toe.
    2. Voeg de zonnebloemolie en sesamolie toe. Meng goed en proef. Het moet mooi zoetzuur smaken.
    Komkommer
    1. Schil de komkommer, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd dan de komkommer in dunne julienne. Meng 2 tl zout en laat intrekken. Spoel na een half uur de sliertjes komkommer af onder de kraan en laat in een zeef uitlekken.
    2. Doe de komkommer in een diepe kom en giet de dressing eroverheen. Roer even door en laat afkoelen in de kpelkast.
    Opdienen
    1. Snijd vlak voor het opdienen de bosui in dunne, ovale plakjes. Hak de munt en de peterselie.
    2. Bestrooi de komkommer met de kruiden, bosui en limoenrasp en serveer direct.
    Bron:

    Rollade van crêpes gevuld met groenten

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    stuks

    Instructies

      Crêpes
      1. Doe bloem, snufje zout, zwarte peper in een kom. Klop melk, eieren en boter zachtjes op in een andere kom. Voeg bij de bloem en klop tot een gladde massa. Zet een half uurtje apart. Verhit de koekenpan van 23 cm en bestrijk licht met boter. Haal de pan van het vuur en schep 60 ml beslag in de pan. Draai de pan om de bodem te bedekken. Zet de pan terug op het vuur. Zodra de ene kant goudbruin is, omkeren en de andere kant goudbruin laten worden. Herhaal tot het beslag op is.
      Vulling
      1. Verhit de olie en boter op middelhoog vuur, fruit de knoflook, ui, salie, munt en peterselie tot de uien glazig zijn. Doe dan de groenten erbij. Zet het vuur hoog en bak 5 minuten. Schep af en roer om. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur, haal de knoflook, salie en munt eruit. Koel helemaal af. Roer de eidooiers met de gedroogde tomaten, kazen en nootmuskaat erdoor.
      Samenstellen en afmaken
      1. Leg 3 crêpes op een glad werkvlak. Bestrijk 2,5 el van het groentemengsel over elke crêpe. Stapel de crêpes op elkaar en rol op. Zet weg en herhaal met de andere crêpes. Snijd de rollen in plakken van 2,5 cm. Bestrijk met het broodkruim en schenk er een sliertje boter over. Bak ze 15 minuten op 180ºC of tot de bovenkant goudbruin is.
      Bron:Malu Simões

      Hak de munt en peterselie fijn, pers de citroen uit en meng de ingredienten tot een mooie gladde saus.

      Salsa verde vegetarisch

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      Instructies

      1. Hak de munt en peterselie fijn, pers de citroen uit en meng de ingredienten tot een mooie gladde saus.
      Bron:

      Calamaris gevuld met ananas

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      Instructies

      1. Schil de ananas en snijd hem in kwarten. Verwijder de harde kern. Snijd van een kwart blokjes en van de rest plakjes. Doe de blokjes in een pan en schenk er kokend water over, tot ze net onder staan. Voeg er wat zout aan toe. Kook een minuut of 12, tot de ananas zacht en het water verdampt is. Doe de plakjes ananas in een andere pan, kook ongeveer een kwartier, tot ze zacht en het water verdampt is. Laat de gelatine in koud water zacht worden. Meng de gelatine met de ananas, zout en suiker en passeer door een zeef. Giet het mengsel over de blokjes ananas en laat in de koelkast enkele uren opstijven.Maak de calamaris schoon, haal de darmen en het inktzakje eruit en was onder de kraan. Snijd in reepjes, rechthoekige stukjes. Snijd ze horizontaal door en zorg ervoor dat je 10 plakjes overhoudt.Meng in een kom de bloem met de maizena en maak een dun beslag door te mengen met spuitwater. Haal hier de muskusinktvisjes door en frituur in de olie. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken.Haal de stijf geworden ananas uit de koelkast en wikkel ze in een blaadje calamaris. Kook ze in een stomer op 65 graden, ongeveer een minuut, zodat de buitenkant gaar is en de binnenkant vloeibaar.Leg de ravioli op een amuselepel. Zet de gefrituurde inkvisjes er naast en garneer met een blaadje munt.
      Bron:

      Tabouleh

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      Instructies

      1. Taboule is een couscous gerecht dat niet gekookt wordt, maar "gaar" gemaakt wordt door het vocht van citroen en tomaten. Strooi in een grote kom de couscous. Voeg de in stukken gesneden tomaten toe, de gehakte munt, peterselie en uien. Meng er olie, witte wijn, citroensap, knoflook, peper en zout door. Dek af en zet koel weg gedurende 24 uur. Roer af en toe door.
      Bron:

      Pistachebaklava met muntsiroop

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      Instructies

      1. Maal voor de vulling in een keukenmachine de walnoten, pistachenoten, kaneel, suiker en boter door elkaar tot de noten fijngehakt zijn.
      2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
      3. Doe een vel filodeeg in een bakvorm van ca. 20×30 cm en bestrijk met het olie- en botermengsel. Leg daar nog 7 vellen op en bestrijk elk vel. Doe de helft van de vulling hierop. Leg hier weer 8 vellen overheen, en bestrijk steeds ieder vel. Doe nu de rest van de vulling erop en sluit af met de resterende vellen deeg, die je allemaal bestrijkt.
      4. Snijd een ruitpatroon van 12×8 vierkantjes in het deeg en bak de baklava 1 uur.
      5. Roer voor de siroop het water, de suiker en de munt in een steelpan op laag vuur en totdat de suiker opgelost is. Laat ca. 10 minuten zachtjes trekken (niet koken!). Giet de siroop door een zeef om de munt te verwijderen en voeg het rozenwater toe.
      6. Als de baklava gaar is, laat hem dan nog 5 minuten staan en giet er dan de siroop over. Warm of koud opdienen.
      Bron:

      Millefeuille met roodfruit

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      Instructies

      1. Maak kleine witte meringues van het eiwit en de suiker.Bak het bladerdeeg in de oven op 180 graden tot het mooi goudbruin is.Snijd het bladerdeeg in de vorm van het bord waarop het straks gepresenteerd wordt. Pers de citroenen uit en doe in een pan. Verwarm en doe de eieren erbij. Blijf kloppen met de garde tot het geheel stijf is, doe dan in kleine klontjes de boter erbij. Laat afkoelen in de koelkast.Strooi op het bladerdeeg een laagje poedersuiker en karameliseer met de brander. Doe dan een laag citroencreme erop, leg het fruit er mooi op en breek er de meringes op. Bestrooi met wat poedersuiker en steek er een paar muntblaadjes in. Leg het geheel dan op het bord en serveer.
      Bron: