Vispakketje in bananenblad

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

 1. vermeng de kurkuma, limoensap en rasp, vissaus, oestersaus, knoflook en citroengras in een kom.
 2. Leg de bananenbladeren klaar op het werkblad. Leg de stukken vis in het midden en smeer ze in met het megsel.
 3. Bedek de vis met de rest van de ingredienten en eindig met een klein snufje zout en peper.
 4. Vouw de pakketjes dicht en leg op een bakplaat.
 5. Laat ongeveer 30 minuten marineren in de koelkast.
 6. Verwarm de oven op 180 graden celcius.
 7. Bak de vis ongeveer 12-15 minuten. De zalm mag nog rauw zijn van binnen.
 8. Serveer op een bord. De gast kan zelf het pakketje open maken. Op tafel een schaaltje lente-ui en koriander klaar zetten.
Bron:

Dal Makhani

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

 1. Laat de bonen in een grote pan water op middelhoog vuur zachtjes koken, tot ze zo zacht zijn dat ze uit elkaar vallen. Het kan zijn dat je af en toe wat water moet toevoegen. Na ongeveer 3 tot 4 uur zachtjes koken zijn de bonen perfect gaar. Giet de bonen af, vang het kook­ vocht daarbij op en zet alles apart.
 2. Verhit de koolzaadolie in een grote koeken­pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui toe aan de hete olie en bak in ongeveer 10 minuten zacht en lichtbruin. Roer de knoflook-gemberpasta erdoor, bak ongeveer 30 seconden en voeg dan de tomaat, het chilipoeder, het kurkumapoeder, de garam masala en het paprikapoeder toe. Bak 1 minuut en voeg dan 125 ml van het opgevangen kookvocht toe. Breng aan de kook en voeg de gekookte bonen toe. Kook 5 minuten op hoog vuur en voeg indien nodig meer opgevangen kookvocht toe. De dal moet dik en soep­ achtig zijn.
 3. Breng op smaak met het zout. Makhani betekent boter, dus die kun je niet weglaten. Roer het merendeel van de boter erdoor, verdeel de rest over de dal en laat smelten. Sprenkel de room erover, bestrooi met de gehakte koriander en de dal is klaar om geserveerd te worden.
Bron:Easy curry