Prei met vinaigrette en Bellota ham

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

    Croutons
    1. Verwarm de oven voor op 170 ° C.
    2. Snijd het brood in plakken en bestrijk met de knoflook. Snijd in kleine blokjes. Leg ze op een bord en zout ze en bestrijk met olijfolie en bak 6 minuten. Neem de uit oven, roer de croutons en bak nog 6 minuten. Laat staan ​​bij kamertemperatuur.
    Prei
    1. Was de prei grondig en snijd het groen af. Zet een pan water op met zout en voeg de prei ongeveer 5 minuten toe om te blancheren. Controleer de gaarheid met de punt van een mes. Dompel de prei in een bak met ijswater. Zodra ze zijn afgekoeld, laat u ze uitlekken en verwijdert u de buitenste schil. Droog met keukenpapier en bewaar in de koelkast gedurende 15 minuten.
    Vinaigrette
    1. Meng mosterd, zout, peper en azijn met een garde. Monteer met druivenpitolie.
    Serveren
    1. Leg 4 preien naast elkaar op een bord en voeg de vinaigrette toe. Plaats de ham in volume en bestrooi het geheel met croutons en rucola.
    Bron:

    Spigola in crosta di sale

    Zeebaars in zoutkorst, Italiaans

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Verwarm de oven op 200ºC.
    2. Spoel de zeebaars onder de kraan schoon en droog af met keukenpapier. Strooi zout en peper in de buikholte en doe hierin ook de kruiden, knoflook en citroen.
    3. Doe het zeezout in een kom en meng met het eiwit. Leg een derde van het zeezoutmengsel op de bodem van een ovenschaal en leg daar de vis op. Strooi de rest van het zeezoutmengsel hier overheen en maak een mooie vorm.
    4. Zet de ovenschaal in de oven en bak 20-30 minuten. Haal de vis uit de oven en zet de schaal op tafel. Het is mooi als je de zoutkorst aan tafel openbreekt. Geef citroenpartjes en olijfolie bij de vis. Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappeltjes en tomatensaus.
    Bron:Bijbel Italiaanse keuken

    Smaak van de zee

    Profumo di mare

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

      Visbouillon
      1. Doe de olijfolie in een grote pan en voeg de in stukjes gesneden groenten erbij. Even aanbakken zonder bruin te laten worden en dan deglaceren met prosecco of witte wijn. Voeg de visbouillon toe tot alle groenten onder staan. Laat rustig reduceren tot de helft en zet dan weg tot verder gebruik.
      Pasta
      1. Haal wat zestes van de citroen en snijd dan in plakken. Doe de olijfolie in de pan en laat heet worden. Doe de plakken citroen in de pan en laat even sudderen. Dan wat visbouillon erbij. Laat heet worden en doe dan de pasta erbij. De pasta absorbeert het vocht en voeg steeds wat vocht toe tot de pasta beetgaar is. Doe dan de garnalen, olijven erbij en de plakken citroen eruit. Kook tot de garnalen gaar zijn.
      2. Maak af met de citroenzestes, munt en de ricotta salata.
      Bron:

      Rillette Baambrugs big

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      gram

      Instructies

        Pekelwater
        1. Doe het zout, suiker en kruiden in het water en breng aan de kook. Als het zout en de suiker zijn opgelost, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur.
        Pekelen vlees
        1. Doe het vlees in het water en zet 24 uur gekoeld weg.
        Garen vlees
        1. Haal het vlees uit de pekel en spoel het af.
        2. Zet op met de kippenbouillon en laat zachtjes koken tot het uit elkaar valt. Zeef het vlees uit de bouillon en zet het vlees en de bouillon weg in de koelkast.
        3. Schep het vet van de bouillon en doe in een keukenmachine. Voeg het vlees toe en draai tot een smeerbare massa.
        4. Serveer met geroosterd brood en cornichons, uitjes en kappertjes.
        Bron:

        Funghi trifolati

        Gesauteerde paddenstoelen met knoflook en peterselie

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        Instructies

        1. Fruit de knoflook in de olijfolie in een grote koekenpan tot hij begint te kleuren. Doe er dan de paddenstoelen bij, alleen de bodem bedekken zodat alle paddenstoelen in aanraking met de bodem van de pan komen en niet bovenop elkaar liggen. Bak ze op hoog vuur tot ze licht gekleurd zijn.
        2. Haal ze uit de pan en voeg een nieuwe lading toe, eventueel nog wat olijfolie erbij doen. Herhaal dit proces tot alle paddenstoelen zijn gebakken.
        3. Doe alle paddenstoelen terug in de pan op hoog vuur en blus af met de witte wijn. Laat even inkoken, zet het vuur uit en meng er de peterselie door. Breng op smaak met zout en peper.
        Bron:Toscanini

        Kalfswangen in tomatensaus, langzaam gegaard

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        personen

        Instructies

        1. Leg de kalfswangen in een bakblik. Giet hierover de tomatenblokjes en tomatenpuree. Strooi de groentes hierover en verdeel de hele knoflooktenen erover. Leg het takje rozemarijn erop. Giet de kippenbouillon in het bakblik en kook in de oven een half uur op 110ºC. Zet een schaal met heet water onderin de oven, zodat je wat stoomvorming krijgt.
        2. Controleer na dit half uur of het vlees al in het vocht ligt. Zo niet, nog even doorkoken. Haal het takje rozemarijn er nu al uit. Verhoog dan de oventemperatuur tot 130ºC, deur op een kier om het vocht te laten ontsnappen en laat dit 4 uur gaan, tot het vlees mooi zacht is en de saus mooi donkerrood is geworden. Roer tijdens deze 4 uur rustig af en toe door elkaar. Breng op het laatst op smaak met peper en zout.
        3. Serveren met pasta, aardappelpuree of risotto.
        Bron:https://foodtube.nl/kalfswangetjes-uit-de-oven/

        Taartje van tomaat en paprika met basilicum

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        personen

        Instructies

        1. Dompel de tomaten 10 seconden in een pan met kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Pel ze. Snijd ze in partjes en verwijder de zaadjes. Met een uitsteekring met een diameter van 2,5 cm snijd je rondjes. Snijd de resterende tomaten fijn en leg ze weg.
        2. Was de paprika's, verwijder voorzichtig de zaadjes en witte delen. Snijd ze in 3-en in de lengte. Met dezelfde uitsteekring als voor de tomaten snijd je ze in plakjes. Dompel ze gedurende 10 seconden onder in een pot kokend water. Verwijder ze en dompel ze onder in ijswater. Laat ze goed leeglopen. Verwijder de velletjes van de rondjes. Zet ze weg.
        3. Pel en snipper de ui. Doe het in een pan met 25 g boter en 1/2 dl olijfolie. Zet op middelhoog vuur, zout licht en laat zweten zonder te verkleuren. Voeg de teentjes knoflook, het bouquet garni, de resterende fijngesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met extra zout, peper en evt. suiker. Kook op middelhoog vuur en laat al het vocht verdampen. Verwijder vervolgens de teentjes knoflook, het bouquet garni en zet apart.
        4. Knip rondjes bakpapier van ongeveer 13 cm.
        5. Snijd 5 rondjes van 13 cm per vel filodeeg. Leg op een bakplaat een schijfje deeg. Bestrijk met een kwastje het oppervlak met een dun laagje boter. Dek af met een tweede plak en doe dit tot aan het vijfde. Beboter deze laatste niet. Bewaar in de koelkast.
        6. Smelt de resterende boter en dompel hierin de plakjes tomaat en paprika. Leg de plakjes tomaat en paprika in een cirkel en overlappend op de 4 rondjes papier. Wissel 2 tomatenplakjes af ​​met 1 plakje paprika. Bewaar in de koelkast om de boter te laten opstijven en daardoor de tomaat en paprika vast te laten plakken aan het bakpapier.
        7. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet het bord met de schijven in de oven en bak 10 minuten om een ​​licht bruine kleur te krijgen.
        8. Verhit de fijngesneden tomaat zachtjes, breng op smaak met zout en peper en voeg de fijngehakte basilicum toe.
        9. Verdeel de tomaten over de deegrondjes. Egaliseer met de achterkant van een lepel of met een spatel.
        10. Keer het bakpapier met de tomaat en paprika om en leg op het deeg.
        11. Bak gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven op 200 ° C.
        12. Verwijder het papier na het bakken. Breng op smaak met peper, zout, tijm en een scheutje olijfolie.
        13. Dien de taartjes afzonderlijk op op warme borden. Garneer met een klein blaadje basilicum.
        14. wijn: een châteauneuf-du-pape met zachte zonnige accenten.
        Bron:

        Ansjovis knoflookpasta

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        gram

        Instructies

        1. Doe de ansjovis en knoflook in de blender en voeg wat olijfolie toe om het geheel goed te kunnen draaien. Draai tot een mooie pasta. Dit kun je invriezen.
        Bron:ICI

        Olijfolie met knoflook

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        liter

        Instructies

        1. Doe de olie en knoflook in een blender en maal niet al te fijn. Laat dan 48 uur staan, onbedekt zodat de dampen kunnen ontsnappen.
        Bron:ICC

        Geroerbakte shiitakes

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        personen

        Instructies

        1. Verhit de olie in een wok op matig vuur en roerbak de knoflook 1 minuut, of tot hij flink geurt. Doe er de paddenstoelen bij en roerbak ze 2 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de rest van de ingrediénten toe, roerbak ze nog 1 minuut en ga aan tafel.
        Bron: