Rode currypasta

Recept Afdrukken

Ingrediënten

ml

Instructies

 1. Week de beide soorten gedroogde peper 15 minuten in water tot ze verzadigd zijn, laat ze uitlekken en zet opzij.
 2. Rooster de koriander en komijn ongeveer 1 minuut in een kleine droge pan op matig vuur tot ze flink geuren en licht geroosterd zijn.
 3. Doe ze in een vijzel, voeg de peperkorrels toe en stamp ze tot fijn poeder. Doe het mengsel in een schaaltje en zet opzij.
 4. Stamp de beide soorten pepers met het zout fijn in de vijzel. Voeg geleidelijk aan de galanga, korianderwortel, kafferlimoenschil, knoflook, sjalotje en het citroengras toe, en stamp er een glad mengsel van. Voeg de garnalenpasta en het specerijenmengsel toe, en blijf stampen tot je een glad, homogeen mengsel hebt. Gebruik de pasta meteen.
 5. In een gesteriliseerde pot kun je met 3 weken in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook!
Bron:

Groene currypasta

Recept Afdrukken

Ingrediënten

ml

Instructies

 1. Rooster de koriander en komijn ongeveer 1 minuut in een kleine droge pan op matig vuur tot ze flink geuren en licht geroosterd zijn.
 2. Doe ze in een vijzel, voeg de peperkorrels toe en stamp ze tot fijn poeder. Doe het mengsel in een schaaltje en zet opzij.
 3. Stamp de beide soorten pepers met het zout fijn in de vijzel. Voeg geleidelijk aan de galanga, korianderwortel, kafferlimoenschil, knoflook, sjalotje en het citroengras toe, en stamp er een glad mengsel van. Voeg de garnalenpasta en het specerijenmengsel toe, en blijf stampen tot je een glad, homogeen mengsel hebt. Gebruik de pasta meteen.
 4. In een gesteriliseerde pot kun je met 3 weken in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook!
Bron:

Kokos kippensoep

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

 1. Breng de kippenbouillon met het zout in een grote pan op matig vuur aan de kook.
 2. Stamp de korianderwortel, sjalot, galanga, kafferlimoenblaadjes en het citroengras in een vijzel, doe ze in de pan en kook ze
 3. 1-2 minuten. Doe er de stukjes kip bij en kook ze 3-4 minuten, of tot ze gaar zijn. Roer er de jonge kokos, vissaus, suiker, kokosmelk en het limoensap door, en laat de soep nog 2 minuten koken. Voeg de pepertjes en koriander toe, schep de soep in de hele, jonge kokosnoten, garneer ze met de chilipeperjamolie en gedroogde pepertjes, en zet ze op tafel.
Bron: