Clafoutis kersen

Recept Afdrukken

Ingrediënten

taart

Instructies

    Beslag
    1. Meng de eieren in een kom met de basterdsuiker, het amandelpoeder, de maïzena en de gespleten en geschraapte vanillestokjes.
    2. Voeg de slagroom en de volle melk toe.
    3. Kwast de ovenschaal in met boter en basterdsuiker.
    Kersen
    1. Was de kersen, verwijder hun steeltjes en leg ze met de steelaanzet naar opzij in de schaal. Dit geeft meer smaak aan clafoutis.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet het beslag in de schaal over de kersen en bak gedurende 30 minuten in de oven, totdat het deeg gaar is en gekleurd. Eet lauw.
    Wijntip
    1. A.A.C. maury rood. In de familie van zoete wijnen is de Maury zeker een van de meest gastronomische, rijk aan smaken van rood fruit en kruiden. Zacht en evenwichtig.
    Bron:

    Parade van citrusvruchten

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

      Romige yuzucrème
      1. Kook de dag ervoor het yuzu-sap, de melk, de limoenschil, de eieren en de suiker au bain-marie tot het mengsel 85 ° C is. Passeer door een zeef, meng dan in de blender en voeg de boter beetje bij beetje toe. Doe de romige crème in een spuitzak en zet 24 uur in de koelkast.
      Citrus supremes
      1. Schil de citrusvruchten ruim en laat wat vruchtvlees aan de schil zitten. Zet weg voor de citrus jam, verwijder het resterende witte deel van de vrucht en snijd met een klein scherp mes alle partjes van de citrusvruchten, snijd in blokjes en leg ze op keukenpapier.
      Citrus jam
      1. Snijd de schillen in blokjes en dompel ze vervolgens onder in een pan met koud water. Breng aan de kook en herhaal twee keer, het water elke keer verversen. Giet af door een zeef.
      2. Blancheer de citroenschil om een bittere smaak te voorkomen.
      3. Kook het water met de suiker. Doe er de blokjes schil in en zet het vuur laag. De vruchten zijn gekonfijt wanneer de punt van het mes er zonder weerstand doorheen prikt en wanneer ze licht doorschijnend zijn. Giet af.
      Citrus Marmelade
      1. Neem de helft van het de citrus jam en pureer in de blender met het limoensap.
      Koek
      1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bereid de crumble: meng de poedersuiker, de half gezoute boter, het amandelpoeder en de bloem. Verspreid het over twee vellen bakpapier van 5 mm dik en laat 20 minuten koken, laat het afkoelen op een rooster. Verhoog de oventemperatuur tot 180°C.
      2. Kook de fondant in een pan met de glucose tot een karamel van 180°C en giet dan over de gebakken crumble. Laat afkoelen en maal fijn met een blender. Strooi op een rondje bakpapier met een diameter van 13 cm op een Silpat, en laat 5 minuten in de oven bakken.
      Afwerking
      1. Verwarm de topping, yuzu-sap en kleurstof tot het mengsel homogeen is. Spuit de yuzucrème op een bord, zodat je twee concentrische cirkels krijgt. Meng de citrus supremes met de confit en de marmelade. Leg het tussen de Yuzucreme in. Leg op de koek enkele blokjes gekonfijte citrus. Maak een yuzu-topping cirkel rond de taart.
      Neutrale topping
      1. Kook het water met de suiker tot een siroop. Laat de gelatine weken in koud water en voeg dan toe aan de hete siroop. Roer goed en laat afkoelen tot gebruik.
      Fondant
      1. Los de suiker op in het water door te koken. Laat dan afkoelen tot 75ºC en doe in de keukenmachine met platte menger. Draai tot het mengsel wit wordt en afgekoeld is. Bewaren in de koelkast. Pak het vast met vochtige vingers, dan plakt het niet aan je handen.
      Bron:https://www.academiedugout.fr/recettes/tarte-renversee-aux-agrumes_4466_2

      Noord Italië

       

       

      Pasta

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      gram

      Instructies

      1. Meng de 2 soorten bloem met het zout. Leg de bloem (niet alle bloem, houd wat apart) in een ring op het werkvlak en doe hierin de eidooiers en hele eieren.
      2. Meng voorzichtig de bloem met de eieren, steeds een beetje meel meenemen terwijl je met een vork of je vingers ronddraait. Op het laatst zie je of je voldoende bloem hebt of er wat bij moet doen van de achtergehouden bloem. Als het te droog is, doe je er een scheutje water bij.
      3. Kneed het deeg dan goed door tot een soepel deeg. Dit duurt 5 tot 10 minuten. Leg het dan weg in plastic folie, minstens 30 minuten.
      4. Snijd het deeg dan in kleinere porties zodat het door de pastamachine kan. Je kunt het ook met een deegroller uitrollen.
      Bron:

      Courgettetaartje

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      stuks

      Instructies

      1. Fruit de ui zachtjes in de olijfolie.
      2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes en bak ze mee met de gefruite ui. Stoof dan gaar.
      3. Pureer de gare courgette en laat afkoelen. Meng dan met de eieren en breng op smaak met zout en peper.
      4. Verwarm de oven op 200ºC, beboter 4 vormpjes en giet het courgettemengsel erin. Bak ze dan au bain marie. De taartjes zijn gaar als een mesje schoon uit de taartje komt.
      Bron:Groenterecepten van Italiaanse osteria's

      Cantuccini

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      koekjes

      Instructies

      1. Verhit de oven voor op 150 graden.
      2. Alle ingrediënten (behalve het eitje dat je gebruikt om het deeg te bestrijken) in een grote kom doen en mengen met een houten lepel tot een redelijk vochtig deeg.
      3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg over de bakplaat in twee lange repen van ongeveer 5 centimeter breed. Bestrijk het deeg met wat opgeklopt ei.
      4. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
      5. Haal de koek uit de oven en snijd ze in repen van 1,5 centimeter. Zet deze vervolgens op hun zijkant op een rooster en zet deze nogmaals in de oven. Deze keer slechts 5 minuten. Laat de koekjes helemaal afkoelen en serveer ze als dessert met een glaasje Vino Santo (om de koekjes in te dippen)
      Bron:Muriel

      Semifreddo

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

      1. Hak de pure chocolade in stukjes en leg deze op de bodem van een met bakpapier bekleedde cakevorm.
      2. Doe de eieren, eidooiers, 40 gram suiker, een scheutje Vin Santo en sinaasappelrasp in een kom. Verwarm dit mengsel al kloppend met een garde au-bainmarie totdat het mengsel de dikte heeft van yoghurt. Zet de kom daarna over in een laagje koud water en blijf doorkloppen tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur (dit hele proces duurt ruim een kwartier dus vraag bij een lamme arm vooral iemand anders het van je over te nemen).
      3. Klop de slagroom met 40 gram suiker zo dik als een yoghurt. Spatel de slagroom en eieren door elkaar en stort in een cakeblik. Zet de semifreddo in de vriezer. Haal vlak voor het serveren uit de vriezer en snijdt in dunne plakken en serveer.
      Bron:Muriel

      Ravioli met ricotta en spinazie met een salieboter saus

      Recept Afdrukken

      Ingrediënten

      personen

      Instructies

        Verse pasta
        1. Stort de bloem op een plank of werkbank en maak een kuiltje in het midden.
        2. Doe twee eieren en snuf zout en drup olijfolie in het kuiltje. Meng de eieren een beetje door elkaar en werk daarna de bloem door de eieren. Kneed het geheel tot een soepel deeg en verdeel het in tweeën. Rol het met een deegroller uit tot een zeer dunne lap.
        Ricotta spinazie vulling
        1. Blanceer de spinazie in een pan met gezouten water en doe het daarna over in een zeef. Druk alle vocht uit de spinazie en hak het in grove stukken. Meng daarna alle ingrediënten door elkaar tot een luchtig geheel.
        Saus van boter, salie en citroenrasp
        1. Smelt de boter op laag vuur en voeg de salieblaadjes en de citroenrasp toe. Laat tien minuten op zacht vuur staan. De boter mag niet bruin worden.
        Bron:Muriel

        Abrikozen en amandeltaart

        Recept Afdrukken

        Ingrediënten

        taarten

        Instructies

          Deeg
          1. Smelt boter + suiker + zout + amandelpoeder Voeg dooiers + eieren + citroenzaden toe Meng bakpoeder + meel en meng het. Voeg deze gemengde poeders aan het mengsel toe. Zet 30 minuten in de koelkast. Mix met de deeghaak. Zet hem 30 minuten in de koelkast. Rol het deeg 6 mm dik uit Snijd een cirkel van 22 cm breed. Vouw een cirkel van 18 cm breed als de bodem in een bakblik. Bak de bodem. baktijd: 12 minuten bij 160 ° C
          Abrikozencompote
          1. Verwarm de abrikozenpuree en honing in een pan tot 40 ° C. Voeg de mix van pectine + suiker toe. Meng en breng aan de kook. Meng opnieuw. Voeg de gedroogde abrikozen toe, vervolgens de abrikozenpuree en bak ze 2 minuten. Mengen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi de bodem met de semolina tegen het al te vochtig worden. Vul de taart met de compote. Bedek met de cirkel van 22 cm. (gebruik 220 g compote per cake) Bak 10 min op 160 ° C
          Amandel-daquoise
          1. Klop het eiwit op, voeg suiker toe als je begint te kloppen. Meng amandelpoeder met bloem en vouw deze poeders in het geklopte mengsel. Zet de taart op met een spuitzak. Bestrooi met poedersuiker. (Bak 16 min bij 160 ° C)
          Decoratie
          1. Decoreer de taart met gedroogde abrikozen.
          Bron:Bocuse

          Boerenkoolbrood met cashewnoten

          Recept Afdrukken

          Ingrediënten

          brood

          Instructies

          1. Verwarm de oven voor op 175ºC. Bekleed de bakvorm (16 x 11 cm) met bakpapier.
          2. Maal de boerenkool fijn in de keukenmachine. De er wat zout en de overige ingrediënten behalve de noten bij. Meng 1 tot 2 minuten tot een egale massa.
          3. Voeg de cashewnoten toe en maal nog 1 minuut.
          4. Schep het deeg in de bakvorm. Bak het brood in 35-45 minuten.
          Bron:Kooltje

          Groenekool taartje

          Recept Afdrukken

          Ingrediënten

          personen

          Instructies

          1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
          2. Haal de bladeren van de groene kool. Was en laat uitlekken op keukenpapier.
          3. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de groene kool voor de vulling in stukjes. Rasp de kaas.
          4. Pers de knoflook uit. Breek de eieren in een kom en klop ze los met de knoflook en de yoghurt. Breng op smaak met zout en chilipeper.
          5. Meng de broccoli, groene kool en kaas door het mengsel.
          6. Vet de schaaltjes in met olie en bedek de bodem met een op maat gesneden koolblad. Schenk de vulling erop en dek af met weer een koolblad. Besprenkel met wat olie. Zet de schaaltjes in de oven en bak 40 minuten.
          Bron:Kooltje