Tian van groenten met banon

Porties 6 Mensen

Ingrediënten
  

Groenten

  • 4 rode paprika
  • 3 lange aubergines
  • 5 courgettes
  • 1 banon kaas
  • 1 knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

Dressuur

  • 1 gelatineblaadje
  • 200 G groente- of kippenbouillon

Instructies
 

Groenten

  • Grill de paprika's in de oven op 200 C. Wanneer ze geblakerd zijn aan alle kanten, doe ze dan in een luchtdichte doos of plastic zak. Laat ze afkoelen en pel ze.
  • Snijd de aubergine in dunne plakjes, zonder ze te schillen. Gebruik de twee kontje niet, dat is alleen schil. Kook ze in een koekenpan of oven (10 minuten op 150 graden C).
  • Doe hetzelfde met de courgette.
  • Meng de banon met olijfolie, citroensap en knoflook om een gladde pasta te maken.

Dressuur

  • Monteer de terrine door een zeer dunne laag banon crème te smeren tussen elke laag groenten, te beginnen met de paprika's, hetzij in individuele ronde rondjes, in een gietijzer of aluminium terrine, of op een plaat. Een ronde taartschotel is ook geschikt.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Verhit de groentebouillon en voeg de uitgelekte gelatine toe. Giet de gegelleerde bouillon over de terrine. Zet 24 uur koud weg.
  • Opdienen met een tomaten coulis met basilicum of een wilde kruiden pesto, of een kruidendressing. Ook koud op te dienen als begeleiding van vlees of vis, warm of koud.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Gesmoorde courgetten met munt en amandelen

Gang Bijgerecht, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 700 g courgettes dunnen schijfjes
  • 1 stuks Chilipeper gehakt
  • 3 teentje Knoflook in dunne plakjes
  • 5 el Olijfolie
  • Zeezout
  • 3 takjes Munt grof gehakt
  • 1 stuks Citroen geraspt en sap
  • 2 el Amandelen geroosterd en grof gehakt

Instructies
 

  • Doe de olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op halfhoog vuur en doe de knoflook en courgettes erbij. Doe de chilipereps erbij en zet het vuur wat lager. Bak de courgetteplakjes tot ze kleuren, schep af en toe om.
  • Wanneer de meeste plakjes goudbruin zijn, doe je het deksel op de pan en draai het vuur laag. Smoor nog 10 minuten en roer af en toe. Voeg water toe als ze dreigen aan te branden.
  • Proef en voeg zout en eventueel peper toe. Doe vlak voor het serveren de munt, citroensap en citroenrasp en de amandelen toe. Laat wat afkoelen en serveer met brood en geitenkaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Aubergineflan met courgette

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuks ui in plakjes
  • olijfolie
  • 250 g aubergines in plakjes
  • 200 g courgettes in blokjes
  • zout
  • 1 glas room
  • 1 stuks ei
  • 1 stuks Eidooier
  • 3 el Parmesaanse kaas geraspt
  • boter

Instructies
 

  • Fruit de ui in een pan met wat olie. Voeg de plakjes aubergine en de blokjes courgette toe. Bestrooi met wat zout en een kwartiertje bakken. Pureer de groenten ,et de room, ei, eigeel en kaas.
  • Beboter de vormpjes en giet het mengsel erin. Zet een uur au-bain marie in de oven op 180ºC.
  • Stort de flans op een bordje en dien op.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!