Rode currypasta

Recept Afdrukken

Ingrediënten

ml

Instructies

  1. Week de beide soorten gedroogde peper 15 minuten in water tot ze verzadigd zijn, laat ze uitlekken en zet opzij.
  2. Rooster de koriander en komijn ongeveer 1 minuut in een kleine droge pan op matig vuur tot ze flink geuren en licht geroosterd zijn.
  3. Doe ze in een vijzel, voeg de peperkorrels toe en stamp ze tot fijn poeder. Doe het mengsel in een schaaltje en zet opzij.
  4. Stamp de beide soorten pepers met het zout fijn in de vijzel. Voeg geleidelijk aan de galanga, korianderwortel, kafferlimoenschil, knoflook, sjalotje en het citroengras toe, en stamp er een glad mengsel van. Voeg de garnalenpasta en het specerijenmengsel toe, en blijf stampen tot je een glad, homogeen mengsel hebt. Gebruik de pasta meteen.
  5. In een gesteriliseerde pot kun je met 3 weken in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook!
Bron:

Groene currypasta

Recept Afdrukken

Ingrediënten

ml

Instructies

  1. Rooster de koriander en komijn ongeveer 1 minuut in een kleine droge pan op matig vuur tot ze flink geuren en licht geroosterd zijn.
  2. Doe ze in een vijzel, voeg de peperkorrels toe en stamp ze tot fijn poeder. Doe het mengsel in een schaaltje en zet opzij.
  3. Stamp de beide soorten pepers met het zout fijn in de vijzel. Voeg geleidelijk aan de galanga, korianderwortel, kafferlimoenschil, knoflook, sjalotje en het citroengras toe, en stamp er een glad mengsel van. Voeg de garnalenpasta en het specerijenmengsel toe, en blijf stampen tot je een glad, homogeen mengsel hebt. Gebruik de pasta meteen.
  4. In een gesteriliseerde pot kun je met 3 weken in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook!
Bron:

Kokos kippensoep

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Breng de kippenbouillon met het zout in een grote pan op matig vuur aan de kook.
  2. Stamp de korianderwortel, sjalot, galanga, kafferlimoenblaadjes en het citroengras in een vijzel, doe ze in de pan en kook ze
  3. 1-2 minuten. Doe er de stukjes kip bij en kook ze 3-4 minuten, of tot ze gaar zijn. Roer er de jonge kokos, vissaus, suiker, kokosmelk en het limoensap door, en laat de soep nog 2 minuten koken. Voeg de pepertjes en koriander toe, schep de soep in de hele, jonge kokosnoten, garneer ze met de chilipeperjamolie en gedroogde pepertjes, en zet ze op tafel.
Bron:

Geroerbakte broccoli met knoflook

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Blancheer de broccoli een halve minuut en spoel onmiddellijk af met koud water.
  2. Verhit de sesamolie in een wok en wanneer het heet genoeg is, voeg alle knoflook, chili en citroengras toe. Pas op, de olie verbrandt vrij snel.
  3. Als de knoflook kleurt (10-15 sec) voeg je de broccoli en de rest van de ingrediënten toe. Enkele minuutjes goed mengen en verhitten en serveren op een schaal.
Bron:

Vispakketje in bananenblad

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. vermeng de kurkuma, limoensap en rasp, vissaus, oestersaus, knoflook en citroengras in een kom.
  2. Leg de bananenbladeren klaar op het werkblad. Leg de stukken vis in het midden en smeer ze in met het megsel.
  3. Bedek de vis met de rest van de ingredienten en eindig met een klein snufje zout en peper.
  4. Vouw de pakketjes dicht en leg op een bakplaat.
  5. Laat ongeveer 30 minuten marineren in de koelkast.
  6. Verwarm de oven op 180 graden celcius.
  7. Bak de vis ongeveer 12-15 minuten. De zalm mag nog rauw zijn van binnen.
  8. Serveer op een bord. De gast kan zelf het pakketje open maken. Op tafel een schaaltje lente-ui en koriander klaar zetten.
Bron:

Bonbon met passievrucht

Recept Afdrukken

Ingrediënten

bonbons

Instructies

  1. Breng voor de ganache de passievruchtenpuree, limoenrasp, vanillestokje en citroengras aan de kook.
  2. Laat één dag infuseren onder vacuüm.
  3. Zeef de vloeistof, breng aan de kook en giet op de witte chocolade.
  4. Draai glad met een staafmixer en breng de ganache over in een spuitzak.
  5. Spuit de bonbonvormen in met gele cacaoboter en giet daarna vol met witte chocoladecouverture.
  6. Tik de lucht eruit met de achterzijde van een paletmes en giet vervolgens de witte chocolade er weer uit. De vormen zijn nu aan de binnenzijde gecoat met een dunne laag chocolade.
  7. Spuit de ganache in de vormen en strijk af met witte chocolade.
  8. Plaats in de koeling zodat de chocolade loskomt van de vorm.
Bron:

Bonbon Sereh

Recept Afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  1. Snijd de sprieten citroengras overlangs doormidden en dan in stukken van 5 cm. Breng de slagroom met het citroengras en zout tegen de kook aan. Laat het afgedekt op een kookplaatje 20 minuten intrekken. Het vel op de room niet weghalen, ook niet roeren. Haal de room van het vuur en giet door een zeef.Voeg de wittewijnazijn eraan toe. Roer de witte chocolade beetje bij beetje door de warme room tot het een homogene massa is. Verwarm zo nodig nog even au bain-marie.. Laat afkoelen tot kamer temperatuur. Doe in een spuitzak, maak rondje pure chocolade op bakpapier en spuit het mengsel op de rondjes. Haal dan door pure chocolade.
Bron:

Thaise vissoep

Recept Afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  1. Spoel de citroen en schil ze dun (zodat er geen wit meer aan zit). Pers dan het vruchtvlees uit. Snij het chilipepertje (zonder zaadjes of zaadlijsten!) in ringetjes. Pel de reuzengarnalen. Boen de mosselen goed schoon. Snij het hard stukje onderaan de citroengrasstengel weg. Schil de gemberwortel.
  2. Breng de visbouillon aan de kook met het citroensap en de -schil. Doe er de kokosmelk, de vissaus, de gember, het chilipepertje en het citroengras bij. Voeg dan de kip toe, breng weer aan de kook, leg het deksel op de pan. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
  3. Neem de citroenschil, de gember en het citroengras weg. Voeg er de reuzengarnalen en de mosselen aan toe. Laat 2 tot 3 minuten zacht koken, tot de mosselen open gaan en de reuzengarnalen diep roze (en dus gaar) zijn.
  4. Werk af met verse gehakte koriander en fijngesneden bosui en serveer goed heet.
Bron:

Thom kha kai

Recept Afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  1. Tip van de Thaise kokkin uit de winkel: Kook eerst de laos, citroenblad en citroengras in water. Doe dan de bouillon erbij, de kokos erbij en daarna vissaus.Bak de Tom Yum pasta met wat knoflook in een koeken pan, en doe daarna bij de soep.Doe op het laatst pas de kip en champignons erbij. Ook een tomaat in stukjes erbij doen.Snijd de kip in reepjes. Breng de bouillon aan de kook, met de kip. Voeg, als de kip bijna gaar is, de champigons, laos, kokosmelk, citroengras en de in vieren gescheurde citroenblaadjes toe en brneg aan de kook. Meng in een verwarmde soepterrine de platgeslagen rode pepers, vissaus en het citroensap. Giet de soep erbij en schep door elkaar. Voeg de olie toe en garneer met korianderblaadjes.
Bron:

Nasi kuning tumpeng

Recept Afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  1. Schil en rasp of maal de kunyit en druk het sap eruit. Was de rijst in koud stromend water en laat uitlekken. Kneus en knoop de sereh. Doe de rijst in een pan en giet er de santen en wam water over tot 2 centimeter boven de rijst. Voeg de sereh, de salamblaadjes, zout en het kunyitsap toe. Breng aan de kook en laat gedurende 8 minuten in een open pan koken. Roer de rijst met een houten lepel, draai het vuur laag en laat rustig koken tot het vocht verdampt is. Doe de rijst in een stoompan en stoom met deksel de rijst gaar. Serveer de rijst in de vorm van een spitse kegel, gegarneerd met bloemen en/of cresses.
Bron: