Tomaat burrata met groene tomaten

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

    Tomatentartaar
    1. Snijd de tomaten in brunoise en laat ze uitlekken.
    2. Hak de olijven met een mes met de basilicumbladeren en marineer ze in olijfolie om een ​​pistounette te verkrijgen
    3. Meng de brunoise van tomaten met de pistounette en breng op smaak.
    Burrata-mousse
    1. Meng de burrata met de melk en de room in de blender tot een homogeen geheel wordt verkregen.
    2. Doe in een sifon en voeg 2 gaspatronen toe.
    De broden voorbereiden
    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. In een bevroren broodje van 25 cm lang, detail 2 plakjes van 3,5 mm dik op de snijmachine. Rol met een deegroller tussen 2 vellen bakpapier dun uit.
    3. Het brood moet worden ingevroren zodat het in dunne plakjes kan worden gesneden, anders brokkelt het.
    4. Vet 4 koekjessnijders in met een diameter van 8 cm en een hoogte van 4 cm.
    5. Snijd 4 reepjes brood met een breedte gelijk aan de hoogte van de koekjessnijders.
    6. Rol de stroken rond de koekjessnijders. Bak 7 minuten op 160°C.
    7. Aan het einde van het bak moeten ze goudbruin zijn.
    Tomatensap
    1. Verwijder de steel van de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze in een zeef boven een kom. Druk met een kleine pollepel om het snap eruit te persen. Reserveer koel.
    2. Je kunt de tomaten ook mengen met een blender en vervolgens het sap filteren met een zeef.
    Opmaak
    1. Leg 1 rondje sandwichbrood in het midden van elk bord en leg de tomatentartaar onderaan. Spuit de burrata-mousse hierop met de sifon. Serveer met het tomatensap.
    Bron:https://www.academiedugout.fr/recettes/la-tomate-burrata_11542_2

    Wentelteefjes

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Klop de eieren met de suiker, kaneel, vanille en citroenschil. Voeg de melk toe en leg de sneetjes brood erin, tot ze doorweekt zijn. Laat dan even uitlekken op een rooster en bak ze lichtbruin in de hete boter.
    Bron:

    Gazpacho

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Snijd de tomaten in vieren, verwijder steelaanzet en zaadjes en bewaar het sap. Doe de paprika in een keukenmachine en pureer enkele seconden. Voeg tomaten, opgevangen sap, knoflook, brood, olie en azijn toe en pureer. Voeg het tomatensap toe en meng tot een glad geheel. Voeg peper en zout toe en doe de soep over in een grote kom. Dek deze af met folie en koel miinstens 10 uur. Voor de garnering: verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes brood 4-5 min. Tot ze goeudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en leg ze in een kommetje. Doe de rest van de garnering in afzonderlijke kommen. Vlak voor he tserveren: verdun de soep met ijskoud water tot deze dik maar niet te vast is. Roer er naar wens wat ijsklontjes door, schep de soep in kommen en geef er garnering bij. Paprika in blokjes, ui fijnghakt, eieren hardgekookt en gehakt, komkommer geschild en in blokjes
    Bron:

    Crostini met ansjovis en pomodori

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Maak de ansjovis onder de kraan schoon en fileer ze. Marineer een uur in de witte wijn, 5 takjes peterselie, fijngehakt, de wortel in ringen gehakt, fijngesneden knoflook en wat zout. Ontvel de tomaten, snijd in vieren en verwijder de zaadjes. Maak dunne plakjes door dikkere kwarten horizonaal door midden te snijden. Leg op een bord en besprenkel met olijfolie. Voeg de peterselie samen met de overige kruiden. Smeer wat olie op het brood en rooster het brood in de oven. Smeer de kruiden, samen met wat olie op een kant. Snijd de korsten van het casinobrood. Laat de gekruide toast in de oven weer even roosteren. Leg een ansjovisfilet op een crostino, hierop een druif en geroosterde pijnboompitjes en een plakje tomaat. Herhaal dit nog een keer en dek af met de gekruide broodjes. Snijd ze in kleine partjes, voorzichtig. Leg voor het opdienen even onder de grill.
    Bron:

    Anchoïade

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Maal de knoflook, ansjovis en de azijn fijn in de vijzel
    2. Leg de sneetjes brood onder de grill en rooster ze aan een kant
    3. Besmeer de NIET geroosterde kant met de anchoïade
    4. En leg, vlak voor het serveren terug in de hete oven
    Bron:

    Gegratineerde croute au pot

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Verwarm de bouillon en zet de oven of grill aan. Verdeel de bouillon over soepkommen en leg er een sneetje brood bovenop. Verdeel de geraspte gruyere over het brood en gratineer de bouillon enkele minuten.Variatie: doe wat port in de bouillon.
    Bron:

    Sandwich met zalm en ham

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    Instructies

      Bron: