Gekaramelliseerde bananen

Recept Afdrukken

Ingrediënten

personen

Instructies

  1. Breng in een wok op matig vuur 475 ml water aan de kook, doe er de suiker bij, draai het vuur laag en laat 5 minuten pruttelen. Doe er de reepjes pandanblad bij, breng terug aan de kook en zet de pan van het vuur.
  2. Giet de siroop door een fijne zeef in een pan en gooi het pandanblad weg. Doe de bananen in de pan, zet ze op matig-laag vuur en laat ze 12-15 mmuten aan elke kant pruttelen tot ze glimmen en alle siroop geabsorbeerd hebben Sprenkel er het limoensap over en zet de pan van het vuur Schep de bananen op een bord en zet ze opzij.
  3. Meng de kokosmelk, bloem en het zout in een kleine pan en laat ze 2-3 minuten op matig/laag vuur inkoken Zet de pan van het vuur, sprenkel de roomsaus over de gekaramelliseerde bananen en zet ze op tafel.
Bron:

Gefrituurde bananen springrolls met kokosmelk

Recept Afdrukken

Ingrediënten

stuks

Instructies

    Rolletjes
    1. Snij de bananen in dunne reepjes.
    2. Dompel een rijstvel in warm water (niet heet) en leg op een plat bord. Het duurt een minuut voor het vel zacht wordt. Leg ondertussen ongeveer een kwart van de banaan op het vel, net onder het midden.
    3. Strooi er sesamzaadjes over en een beetje bruine suiker
    4. Vouw het onderste deel van de rijstvel over de banaan en rol één slag door.
    5. Vouw de buitenste delen van het vel naar binnen, als een envelop en rol alles op.
    6. Verwerk de rest van de banaan, tot alle rolletjes klaar zijn.
    7. Frituur de rolletjes in een ruime wok met bijvoorbeeld arachide-olie op 180 graden celcius, met 2-3 tegelijk, totdat ze krokant en beetje bruin zijn. Voorkom dat ze aan elkaar plakken tijdens het bakken.
    8. Laat de rolletjes uitlekken op keukenpapier en serveer op een bordje met de kokoscreme
    Kokoscreme
    1. Vermeng de maizena met een heel klein beetje koud water.
    2. Verhit de kokosmelk, de suiker en zout tot aan de kook.
    3. Voeg de maizena toe en kook heel even door, tot het dikker wordt.
    Bron:

    Gekaramelliseerde banaan

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    personen

    Instructies

    1. Verwarm de oven op 180ºC.
    2. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Pel de bananen en snijd ze in mooie plakjes. Leg ze op het bakpapier, bestrooi met kaneel en de bruine suiker, stukjes boter of margarine en wat citroensap. Zet dan 12 minuten in de oven en serveer met ijs.
    Bron:

    Romige chocoladesaus

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Breek de chocola in stukjes en doe het in een pannetje, doe de basterdsuiker, boter, slagroom en stroop er ook bij. Laat het op een zacht vuurtje smelten en als het begint te smelten, ga je roeren tot het helemaal gesmolten is en heet genoeg. Snij de bananen over de lengte door de helft en leg ze op een bordje met de bolletjes ijs ernaast. Doe de chocolade saus erover heen en geniet bij het opeten ervan.
    Bron:

    Muesli ontbijt

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Rooster eerst de amandelen in een droge koekenpan op middelhoog vuur of in de oven op 160 graden goudbruin. Blijf erbij, want als ze eenmaal bruin worden, gaat het snel. Laat afkoelen en hak ze in grove stukjes met een mes. Niet in de keukenmachine, want dan wordt het een te fijne massa.Rooster de havervlokken goudbruin in een droge koekenpan. Voeg de kokos toe en rooster nog 30 seconden. Haal van het vuur en doe over in een kom. Schep om met de amandelen, rozijnen en het fruit, voeg de kokossiroop en de honing toe. Doe over in een mooie schaal en zet naast de yoghurt op tafel. Kies voor het fruit wat er in het seizoen voorradig is. Pruimen, watermeloen, vijgen, dadels, granaatappels, bramen, appels, peren, aardbeien etc.
    Bron:

    Smoothie Marathon

    Recept Afdrukken

    Ingrediënten

    Instructies

    1. Meng de ingrediënten in de blender tot een smeuïge drank.
    Bron: