Verwarm de oven voor op 160ºC. Rol het deeg uit tot 2 cirkels en laat ze in een ronde vorm zakken. Bak ze ongeveer 15 minuten.
Amandelcreme
Laat de boter zacht worden tot een zalfachtige substantie. Meng met de basterdsuiker. Voeg dan de eieren toe, meng goed en voeg dan het amandelmeel toe.
Taartbodem
Was de rabarber en snijd in 1 cm lange stukken. Als er draden aan de rabarber zitten, moet je ze eerst schillen.
Breng de amandelcreme aan op de gebakken bodem tot een kwart van de rand.
Leg hierop de stukje rabarber in concentrische cirkels en bak op 160ºC gedurende 15 minuten.
Gepocheerde rabarber
Was de rabarber en snijd hem in stukjes. Doe het aardbeiensap in een pan en kook het. Verlaag het vuur, voeg de rabarber toe en bedek het met bakpapier om alle hitte te behouden. Controleer het koken van de rabarber door het te voelen, het moet gekookt worden terwijl het stevig blijft, anders zal het niet binden.
Haal de rabarber uit het sap zodra het gaar is. Snijd de stukjes in stukjes van 6 cm lang, snijd ze in twee schuine kanten en stukken van 2 cm lang. Neem de snippers en bak ze tot je een marmelade krijgt. De kooktijd van rabarber is afhankelijk van de grootte en versheid. Rabarber kan van tevoren worden gekookt en vervolgens gedurende 5 dagen in zijn koude aardbeiensap worden bewaard. Aarzel niet om het aardbeiensap te verwarmen (zonder het opnieuw te koken) als de rabarber te langer moet garen.
Opmaak
Verwijder voorzichtig de schil van de amandelen en snijd in stokjes. Was de rabarber, snij in dunne plakjes en driehoeken. Snijd de aardbeien in twee of vier, afhankelijk van hun grootte.
Montage
Bedek de basis van de gekookte taart met rabarbermarmelade tot de bovenkant van het deeg.
Plaats bovenop de marmelade de rabarberstukken en afgeschuinde stukken, waardoor de taart enige hoogte krijgt. Leg er verse amandelstukjes, aardbeien en rauwe rabarberdriehoeken bovenop.