TASTE THE POEMS

Want to practice your Dutch? Enjoy a five-course dinner while listening to Dutch poems about food.

This experience creates a new dimension. It’s also said that you will be able to taste better. Others discover the beauty of poetry.

An ode to the seasons and their ingredients
An experience for the taste buds
A stimulation for the mind
With humor and thrill

Leo cooks and Bea speaks.

Date

Friday, October 5, 2018.

Time

the evening starts at ±7.30 PM and will finish around 11.30 PM.

Costs

You pay € 55 per person. It is possible to supplement this with a wine package of € 15.

Registration

Individually or per group. Sign up using the contact form or call us.

Herfst met kastanjes

Het is 4 oktober, maar nog mooi, windstil weer.
De bomen staan er roerloos bij
als voetballers wanneer het volkslied gespeeld wordt.

Dit is de klare zang van de herfst.

Natuurlijk: het verval heeft al ingezet,
maar heel rustig, vriendelijk-ingetogen.

Op de tafel staat een schaal met bruinglimmende kastanjes.

Calamiteiten voorbehouden
zullen zij eerder verschrompelen dan ik.

————–

C. Buddingh’

Jonge sla

Alles kan ik verdragen,
het verdorren van bonen,
stervende bloemen, het hoekje aardappelen, kan ik met droge ogen zien rooien, daar ben ik
werkelijk hard in.

Maar jonge sla in september, net geplant, slap nog,
in vochtige bedjes, nee.

————–

Rutger Kopland

Peer

Zal ik jou een peertje stoven, Bonne Louise?
Geen dirkje of groentje, geen meelpeer of kwee.
Niet valstee of kwarrig, niet melig of schrottig.
Maar boomrijp en sappig en buikig en smijdig.
Zacht smeltend, succulent, suikerzoet.
Comtesse de Paris, Conférence, Beurré, Doyenné.
Een peertje doormidden, de helft van een paartje.
Een partje voor jou en een hartje voor mij.

———-

Lut de Block 1952