GEMAKKELIJK, SNEL EN OVENHEERLIJK

Er gaat niets boven versgebakken brood. Sluit je ogen en je kunt het al bijna ruiken! Leer in vier lessen de fijne kneepjes van het vak en raak net als velen verslingerd.

Informatie

De cursus bestaat uit vier lessen. Scroll naar beneden voor de details.

Tijdstip

De les vindt plaats tussen ± 18.00 uur en 22.30 uur.

Kosten

€ 300 per persoon voor vier lessen, inclusief drankjes en koffie.

Inschrijven

Individueel of per groep. Schrijf je in via het contactformulier of bel.

LES 1

Datum: 20 november 2018

In deze eerste les krijg je uitleg over de verschillende brooddeegsoorten en leer je over het belang van goed kneden. Tijdens het rijzen van het deeg bereiden we samen de bijgerechten voor, waarna er diverse prachtige broden de oven in verdwijnen. Tenslotte is het tijd om aan tafel te gaan en te genieten van heerlijk zelfgebakken brood, lekkere dips en bijgerechten. Het brood neem je mee naar huis, zodat je nog eens kunt genieten van je eigen baksels.

LES 2

Datum: 10 december

Zuurdesem is een brooddeeg dat wordt gemaakt zonder toevoeging van bakkersgist, waardoor het brood een karakteristiek en voller aroma heeft dan gewoon brood. In deze les vertel ik je over hoe je het kunt toepassen en bak je uiteraard ook zelf een zuurdesembrood. Na afloop geniet je van dit bijzondere brood, lekkere dips en bijgerechten. Het brood neem je mee naar huis, zodat je nog eens kunt genieten van je eigen baksels.

LES 3

Datum: 14 januari 2019

Leer de technieken uit de ‘viennoiserie’, is het Franse woord voor fijne bakkersproducten die geen brood zijn. In deze les leer je hoe je brioches en croissants maakt.

LES 4

Datum: 28 januari 2019

Deze les krijg je extra begeleiding van een bakker/patissier. Je leert over verschillende soorten meel en de diverse toepassingen ervan. Tevens geven we je veel tips en trucs uit de praktijk mee.