GEMAKKELIJK, SNEL EN OVENHEERLIJK

Er gaat niets boven versgebakken brood. Sluit je ogen en je kunt het al bijna ruiken! Leer in vier lessen de fijne kneepjes van het vak en raak net als velen verslingerd.

Informatie

De cursus bestaat uit vier lessen. Scroll naar beneden voor data en details.

Tijdstip

De les vindt plaats tussen ± 18.00 uur en 22.30 uur.

Kosten

€ 325 per persoon voor vier lessen, inclusief drankjes en koffie.

Inschrijven

Individueel of per groep. Schrijf je in via het contactformulier of bel.

Wil je iemand verassen met een cursus of workshop bij Cook Your Life? Reserveer dan een voucher via het contactformulier.

LES 1

Datum: 3 september

In deze eerste les krijg je uitleg over de verschillende brooddeegsoorten en leer je over het belang van goed kneden. Tijdens het rijzen van het deeg bereiden we samen de bijgerechten voor, waarna er diverse prachtige broden de oven in verdwijnen. Tenslotte is het tijd om aan tafel te gaan en te genieten van heerlijk zelfgebakken brood, lekkere dips en bijgerechten. Het brood neem je mee naar huis, zodat je nog eens kunt genieten van je eigen baksels.

LES 2

Datum: 1 oktober

Zuurdesem is een brooddeeg dat wordt gemaakt zonder toevoeging van bakkersgist, waardoor het brood een karakteristiek en voller aroma heeft dan gewoon brood. In deze les vertel ik je over hoe je het kunt toepassen en bak je uiteraard ook zelf een zuurdesembrood. Na afloop geniet je van dit bijzondere brood, lekkere dips en bijgerechten. Het brood neem je mee naar huis, zodat je nog eens kunt genieten van je eigen baksels.

LES 3

Datum: 22 oktober

Leer de technieken uit de ‘viennoiserie’, is het Franse woord voor fijne bakkersproducten die geen brood zijn. In deze les leer je hoe je brioches en croissants maakt.

LES 4

Datum: 12 november

Deze les leer je over verschillende soorten meel en de diverse toepassingen ervan in de patisserie. Tevens geven we je veel tips en trucs uit de praktijk mee.