WAAN JE OP BALI EN GENIET VAN DEZE RIJKE KEUKEN

De cursus Balistyle koken is geïnspireerd op de veelzijdigheid en kleurrijkheid die kenmerkend is voor de Balinese keuken. De cursus bestaat uit 4 lessen die eveneens los te boeken zijn, en is voor iedereen die zijn skills ten aanzien van de Indonesische keuken wil verbeteren. Leer de fijne kneepjes van maarliefst 2 chefs en en ontdek de geheimen van deze smaakmakende oosterse keuken. Met de recepten die je na afloop ontvangt, kun je het thuis nog eens dunnetjes overdoen.

Informatie

Deze cursus bestaat uit vier lesavonden. De lessen zijn ook los te boeken. Scroll naar beneden voor lesdetails.

Tijdstip

Tussen 18.00 uur en 22.30 uur.

Kosten

€325 per persoon voor de 4 lessen. Een losse les kost €85 per persoon. (Inclusief drankjes en koffie)

Inschrijven

Individueel of per groep. Schrijf je in via het contactformulier of bel.

Informatie

Scroll naar beneden voor de details.

LES 1

Datum: 8 februari

Thema: Groente
We starten de les met een kennismaking van de typische Balinese kruiden en technieken in relatie tot het thema groente van deze avond en bespreken het menu van de avond. We bereiden verschillende curries, kortgegaarde gerechten en we maken een gerecht met knapperige groenten en kokos. Tijdens het snijden, bakken, smoren, kijken, proeven en ruiken valt er al genoeg te snacken want het water begint je al in de mond te lopen. Tijdens een gezamelijk diner genieten we van de zelfbereide gerechten, waarna we de avond besluiten. De recepten krijg je mee naar huis.

LES 2

Datum: 8 maart

Thema: Vlees
We starten de les met een kennismaking van de typische Balinese kruiden en technieken in relatie tot het thema vlees van deze avond  en bespreken het menu van de avond. Tijdens deze les gaan we aan de gang met stoofvlees dat op je tong zal smelten en leer je hoe je een mals sateetje moet grillen. Van al deze smakelijke zaken en meer genieten we tijdens een gezamelijk diner waarna we de avond besluiten. De recepten krijg je mee naar huis.

LES 3

Datum: 12 april

Thema: Gevogelte
We starten de les met een kennismaking van de typische Balinese kruiden en technieken in relatie tot het thema gevogelte van deze avonden bespreken het menu van de avond. Deze avond staat in het teken van gevogelte en ei. We verdelen de taken en maken onder andere Be Siap, een bijzonder kipgerecht. We besluiten de avond met een tafel vol kip-, eend- en eiergerechten aangevuld met diverse groentes en rijst. De recepten krijg je mee naar huis.

LES 4

Datum: 10 mei

Thema: Vis, schelp- en schaaldieren
We starten de les met een kennismaking van de typische Balinese kruiden en technieken in relatie tot het thema vis van deze avonden bespreken het menu van de avond. In deze les ligt de focus op Balistyle vis en schaaldieren. Spelenderwijs word je wegwijs in het maken van curries en gaan we Balistyle grillen en roerbakken. Met een gezamelijke diner, aangevuld met groentes en rijst, besluiten we de avond. De recepten krijg je mee naar huis.