Millefeuille van rode biet met sojasaus en beurre blanc

Gang Bijgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Bieten

  • 2 Stuks grote bieten
  • 1 Fles Bietensap

saus:

  • 1 el seru dashi
  • 4 el sushiazijn
  • 2 el water
  • 1 el droge witte wijn
  • 1 el Tomasu sojasaus of andere zoute sojasaus
  • 30 ml Slagroom ongezoet
  • 100 g roomboter in blokjes
  • 20 ml peterselieolie

Service

  • 4 blaadjes gedroogde peterselie

Instructies
 

Bieten

  • Snijd de bieten in dunne plakjes, leg die op elkaar en bind ze op met keukentouw.
  • Zet de opgebonden bietenpakketjes rechtop in een pan. Voeg bietensap toe tot de bieten half onder staan. Breng aan de kook en laat een half uur koken. Draai de bieten om en kook nog eens een half uur.
  • Zet het vuur laag en laat het bietensap inkoken tot een siroop (terwijl de bieten nog in de pan zitten).

Saus

  • Meng alle vloeibare ingrediënten (behalve de boter) en breng aan de kook. Roer er van het vuur af de koude boter in klontjes door, zodat een emulsie ontstaat.

Service

  • Verwijder het touw voorzichtig van de bietenpakketjes. Snijd ze doormidden, zodat je vier gelijke stapeltjes krijgt.
  • Verwarm de bietenstapeltjes kort in de oven en lak ze af met de bietensiroop.
  • Meng de saus met wat peterselie olie.
  • Leg de bietenstapeltjes voorzichtig op vier borden. Schenk de saus ernaast. Leg op ieder bietenstapeltje een gedroogd blaadje peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
2 antwoorden
  1. Hannah Broekhuizen
    Hannah Broekhuizen zegt:

    Dit heerlijke gerecht heb ik laatst mogen eten en ik wilde hem graag namaken om bij een dinertje te serveren. Super fijn dat dit recept online staat dus! Dank! Ik meen me alleen te herinneren dat er een soort kruidenolie bij zat. Weten jullie hoe je dit maakt? En welke kruiden erin zaten? Alvast bedankt! Groeten, Hannah

    Beantwoorden
    • Jelte
      Jelte zegt:

      Hoi Hannah,

      Ik heb dit heerlijke gerecht ook mogen eten afgelopen jaar. Helemaal fantastisch. Er zit inderdaad een olie bij deze is gemaakt van peterselie. Deze maak je door platte peterselie kort te koken in water (komt de meeste chlorofyl vrij), vervolgens snel terugkoelen op ijswater. Als dit koud is goed uitknijpen en opdraaien met neutrale olie. Als laatste goed zeven.

      Groetjes

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een antwoord achter aan Jelte Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept